Számunkra jóval fontosabb a szombati meccs, de a Vasas sem fogja félvállról venni azt.
 
A bajnokesélyes Újbuda MAFC otthonában aratott bravúrszámba menő sikerét követően az NB I/B-s pontvadászat Piros csoportjának huszonötödik, utolsó előtti, fordulójában ismét egy fővárosi élcsapat, a Vasas Akadémia (3., 19-5) vendégeként lép pályára együttesünk. A Sport11 Sport-, Szabadidő és Rendezvényközpont labdajáték csarnokában szombaton este fél hétkor kezdődő összecsapás felvezetésében Dániel Péter vezetőedző volt segítségünkre.
– Az utóbbi jó pár esztendő kétségtelenül legnagyobb bravúrját hajtottuk végre a bajnoki címre aspiráló MAFC idegenbeli legyőzésével, pedig, ahogy az várható volt, számos hátráltató tényezővel is meg kellett megküzdenünk a meccsen, ráadásul talán nem is ez alkalommal játszottunk a legjobban az idényben. Mondhatjuk, hogy az akarat diadala volt a múlt szombati?
– Nagyon jó mentális állapotban érkeztünk Újbudára. Készültünk, tudtuk azt, hogy mind mentálisan, mind fizikálisan kimerítő mérkőzés lesz. Természetesen azzal is tisztában voltunk, hogy inkább szembe fog fújni a szél, mint a hátunk mögül. Azt gondolom, hogy az első félidőben mutatott játékunkkal kivívtuk a tiszteletet a második játékrészre ebben a tekintetben. Nem volt olyan akadály, olyan nehézség, ami ki tudott volna zökkenteni minket. Az előző fordulóban a Fót ellen kifejezetten impozáns volt a dobószázalékunk, most viszont úgy sikerült nyerni, hogy mindössze 10-et értékesítettünk a 36 triplakísérletből.
– A mentális tényezők mellett melyek voltak a játék azon elemei, amelyekben a hazaiak fölé tudtunk kerekedni?
– Ha számszerűleg nem is sikerült felülkerekedni, de kihoztuk egálra a labdaszerzéseket és mindössze kettővel veszítettük el a lepattanó csatát. Ezek azért fontos adatok, mert a MAFC mind a két említett statisztikai mutatóban kiemelkedik a bajnokságban.
– Két forduló maradt az alapszakaszból, s az már korábban eldőlt, hogy sem utolsók nem lehetünk, sem a legjobb nyolc közé nem kerülhetünk, viszont a 10-13. helyek között még bárhol kiköthetünk. A legkívánatosabb nyilván a tízedik pozíció lenne, ahhoz viszont mindkét hátralévő mérkőzésünkön győznünk kellene. Az ellenfelek kilétének ismeretében mekkora esélyt látsz a play-out elkerülésére?
– Igen, ezek az opciók maradtak számunkra. A legfontosabb továbbra is az, hogy önmagunkkal foglalkozzunk, saját magunkat építsük. Nem szeretek számolgatni, bízni abban, hogy majd ez és ez a csapat mit játszik. Természetesen a tízedik hely lenne a legjobb, de ez már nem csak rajtunk múlik. Készülnünk kell az aktuális összecsapásainkra és ezt az ellentmondást nem tűrő hozzáállást kell parkettára vinnünk hétről-hétre.
– A hétvégén szintén egy, ha nem is feltétlenül bajnok-, de mindenképpen dobogóesélyes csapathoz, a Vasashoz látogatunk. Mire kell különösen odafigyelnünk, ahhoz, hogy ismét esélyünk legyen egy bravúros eredmény elérésére?
– Azzal, hogy a MAFC csütörtökön nyerni tudott Pécsett a PVSK ellen, már biztossá vált, hogy a Vasas a harmadik helyen fog végezni az alapszakaszban. Ennek ellenére biztosan nem fognak kiengedni a hátralévő mérkőzéseiken, hiszen egy nagyon profi együttesről van szó, amely minden összecsapást nagyon komolyan vesz. Azt gondolom, hogy a trükközéstől és pihentetéstől sokkal fontosabb az, hogy egy csapat jó momentummal kezdje meg a rájátszást és biztos vagyok abban, hogy a Vasas is ezzel a mentalitással fog pályára lépni szombaton. Nekünk éhesnek kell maradnunk, hiszen hiába sikerült megvernünk a MAFC-ot, ez nem jelenti azt, hogy innentől automatikusan beírják nekünk a győzelmeket. A Vasas elleni meccs is legalább olyan fizikális és legalább olyan megterhelő lesz minden szempontból, mint a múlt heti, ezért úgy is kell felkészülnünk, mint egy hete tettük.

Következő mérkőzés

Debreceni EAC U23

Salgótarjáni KSE

2024. április 29., hétfő, 16.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .