Közelében sem jártunk a bravúrnak a PVSK elleni hazai összecsapáson.
 
Takács András jóvoltából hazai duplával indult a szombat esti meccs, ám a folytatásban egykettőre magához ragadta a kezdeményezést az esélyesebbnek számító pécsi együttes. Miközben a magassági fölényét kíméletlenül érvényre juttató Juhos-Horti páros bentről „puhította” a tarjáni védelmet, Halász és Harler kintről sorozták meg a mieinket, s alig több mint hárompercnyi játék után máris tízpontos különbség választotta el egymástól a küzdő feleket. Korai időkérésüket követőn a piros-feketék Vas-Teplán és Kuttor tripláival próbálták üldözőbe venni riválisukat, ám a vendégek, főként a gyors egymásutánban öt pontot elsüllyesztő Harler, valamint a centeriskolát bemutató Juhos révén, továbbra is ellenállhatatlanul szórták a kosarakat, így az első rövid pihenőig nemhogy közelebb került volna, még tovább távolodott egymástól a két csapat (14–28). Bár a Dániel-tanítványok védekezésben a kisszünet után sem tudtak különösebb sikereket felmutatni, szaporább ponttermelésünknek köszönhetően legalább nem hagyták az ekkortájt jobbára második sorukat szerepeltető látogatókat még jobban elhúzni. Emitt Takács András, aztán Geiger, majd a félidő hajrájában a rendkívül szoros védőőrizetből kicsit kiszabaduló Dragasevics vitte a prímet, míg a túloldalon leginkább Bíró Olivér, Bor és Takács Dániel jeleskedtek. A roppant gólgazdag játékrész slusszpoénját pedig Molnár Marcell szállította, akinek közel félpályás, dudaszóra esett trojkájával a második tíz percet végül kétpontos részsikerrel abszolválta az SKSE csapata (43–55).
A harmadik periódust viszont ismét roppant határozottan indította Szrecsko Szekulovics alakulata, olyannyira, hogy a lényegesen alacsonyabb és súlytalanabb védőit továbbra is játszi könnyedséggel beforgató Horti közeli-, valamint a Harler-Halász duó távoli kosaraival az újrakezdést követően csakhamar húszpontosra nőtt a differencia. „Védekezésképtelenségük” mellett ráadásul a tarjániak ekkorra támadásban is alaposan visszaestek, szórványos találataik között esetenként hosszú percek is elteltek. Az utolsó kiszünethez közeledve mindazonáltal, Herendic triplájával és Molnár Marcell kettő plusz egyes akciójával, icipicit közelebb lopakodtak, amire válaszul azonban a pécsiek kisvártatva egy minden lényegi kérdést lezáró rohamra indultak. A természetesen ezúttal is a Horti-Juhos-Tóth ex-válogatott centersorra támaszkodó PVSK a rövid pihenőt egy 16–2-es futással foglalta keretbe, végső csapást mérve ezzel a mieink amúgy sem túl magas hőfokon lobogó harci lelkesedésére. Az immár a százpontos határt megcélzó mecsekaljaiak, az ellenállás teljes hiányát kihasználva, az utolsó percekben azután a három kísérletből ugyanannyi találatot jegyző Németh vezérletével valóságos triplaparádét rendeztek, s röviddel a lefújás előtt már harmincötponttal, 101–66-ra vezettek. S noha Vas-Teplánék a legvégén valamelyest még kozmetikáztak az eredményen, mindez már vajmi keveset változtatott a lényegen: a tarjániak nagyon messze voltak a bajnokaspiráns elleni bravúrtól, melynek elérésében, minden előzetes fogadkozás ellenére, érezhetően nem is hittek különösebben….
 
NB I/B, Piros-csoport, férfiak, 20. forduló
Salgótarjáni KSE – Pécsi VSK-Veolia 72–101 (14–28, 29–27, 11–22, 18–24)
Salgótarjáni Városi Sportcsarnok, 200 néző, vezette: Fodor A., Menyhárt, Földi.
Salgótarján: Herendic 8/3, Vas-Teplán 9/3, Dragasevics 7/3, Hargitai 4, TAKÁCS A. 14/3. Csere: MOLNÁR MARCELL 16/3, Monye M. 2, Kuttor 6/6, Geiger 6/3. Edző: Dániel Péter.
PVSK: HALÁSZ Á. 14/6, HARLER 14/9, Molnár Mátyás, JUHOS 13, HORTI 18. Csere: Tóth N. 7, Takács D. 7/6, Bíró O. 8, Bor 5/3, Antóni 3/3, Németh A. 9/9, Bíró L. 3/3. Edző: Szrecsko Szekulovics.
Az eredmény alakulása. 3. perc: 2–12, 8. perc: 10–24, 14. perc: 23–37, 19. perc: 38–48, 24. perc: 46–65, 28. perc: 52–75, 34. perc: 54–85, 38. perc: 63–98.
 
Dániel Péter: – Gratulálok a PVSK csapatának! A vendégek a játék minden elemében teljes mértékben felülmúltak minket és sajnos olyan dolgokban is, amit nem lehet centikhez, rutinhoz, képzettséghez kötni. Jövő héten, a Cegléd elleni idegenbeli találkozón mindenképpen arra fogunk törekedni, hogy feledtessük ezt a mai produkciót.
Szrecsko Szekulovics: – Mindenekelőtt gratulálok a csapatomnak! Előzetesen kicsit tartottunk ettől a mérkőzéstől, mert tudtuk, hogy a Salgótarján egy jó képességű és hazai pályán kimondottan erős együttes. Azonban sikerült megfelelően felkészülnünk ellenfelünk játékából, ráadásul ezúttal a sérülések is elkerültek minket, így teljes kerettel szerepelhettük. A centerposzton Horti Bálint és Juhos Levente révén végig dominálni tudtunk, ez volt nagy különbségű győzelmünk egyik kulcsa. Sok sikert kívánok a továbbiakban a salgótarjániaknak!

Következő mérkőzés

Debreceni EAC U23

Salgótarjáni KSE

Időpont később

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .