Tornagyőzelmet ért a Nyíregy-háza Blue Sharks elleni hosszabbításos siker.

 

A Vasas elleni diadalt követően négycsapatos miskolci felkészülési torna szombat délutáni fináléban a házigazda MEAFC csapatát egy utolsó másodperces kosárral felülmúló Nyíregyházi Kék Cápák következtek, s a mieink számára a rajt bizony ezúttal is eléggé nyögvenyelősre sikeredett. Alig három perc elteltével ugyanis 11–0-ra húzott el a Siska János-Sitku Ernő páros irányította szabolcsi együttes, amely még nem sokkal a nyitó játékrész vége előtt is csaknem tíz egységgel vezetett. Ekkor azonban jó szokásához híven megrázta magát a tarjáni gárda, s feljavuló védekezésére, illetve a Csapai-Jakab-Surmann Gábor trió menetrendszerű találataira építve, egy 21–2-es csapást mért riválisára. Hat-tíz pontos előnyüket azután a második félidő java részében is magabiztosan őrizték a szellemi vezérüket, Surmann Pétert gyakorlatilag az egész találkozón pihentető piros-feketék, még két perccel a dudaszó előtt, 67–58-as állásnál sem volt semmi jele annak, hogy Olaszék sikerét bármilyen veszély fenyegetné. Csakhogy a végjátékban elég volt néhány figyelmetlenség, s a 10–1-es záró rohamot produkáló nyírségiek tetemes hátrányukat a lefújásra teljes egészében eltűntették. Sőt, a ráadás elején hosszú idő után a vezetést is átvették Czuráék, akik viszont, mint kiderült, ezzel gyakorlatilag minden maradék puskaporukat ellőtték. Az SKSE így a hosszabbítás második felében egy 11–3-as sorozattal könnyedén helyreállította a „világ rendjét”, s összességében teljesen megérdemelten győzte le élvonalbeli álmokat dédelgető ellenfelét.

– Köszönjük a meghívást a miskolciaknak, nagyon jól szolgálta a felkészülésünket ez a torna, hiszen nálunk egy „szinttel” feljebb lévő csapatokkal, erős ellenfelekkel tudtunk játszani. Az első meccsen még nem igazán találtuk a helyünket, főleg védekezésben nem nagyon tudtuk, hogy mit akarunk. A támadójátékunk is akadozott, de azon nem csodálkozom, hiszen teljesen új dolgokat gyakoroltunk. A fináléban borzasztó rosszul kezdtünk, de a második negyedben fordítottunk, s nem sokkal a lefújás előtt is még tíz ponttal vezettünk. Végül azonban egy másfél perces kihagyás miatt túlórára kényszerültünk, s bár így is nyertünk, a történtekből mindenképpen tanulnunk kell, mert egy ilyen mérkőzésen ekkora előnyt egyszerűen nem szabad leadni. Annak mindenképpen örülök, hogy a védekezésünk a végére már kezdett összeállni, persze hibák még bőven akadnak, de most már mindenki kezd ráérezni arra, hogy mit szeretnénk csinálni. A gyenge oldalon még sokszor „elalszunk” és nagyon hiányolom a kommunikációt is, azonban van időnk, s ezeken mindenképpen fogunk még dolgozni. Ugyan voltak hiányzóink (Dániel Péter egyik találkozón sem szerepelt, és szombaton Surmann Péter is mindössze hat percet játszott), de a pályára lépők mindegyike hozzá tudott tenni a játékhoz, és hozta azt, amit elvárunk tőle, amire képes. Természetesen örülök a tornagyőzelemnek, de remélem, mindenki helyén tudja kezelni ezeket az eredményeket, hiszen nem felkészülési viadalokat szeretnénk nyerni, hanem bajnokságot. A nagy tanulsága számomra az volt ennek a hétvégének, amit el is mondtam a srácoknak az öltözőben, hogy én maximálisan bízom bennük, egytől-egyig, viszont ennek fordítva is működnie kell, ugyanis ha ők is elhiszik, hogy amit csinálunk az jó, akkor sikeresek leszünk a szezonban – értékelte csapata hétvégi teljesítményét Ughy Albert.

 

Döntő

Salgótarjáni KSE – Nyíregyháza Blue Sharks 81–75 (20–21, 15–8, 18–16, 15–23, 13–7) - hosszabbítás után.

Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, 100 néző, vezette: Lónáth L., Sörlei A., Jobbágy I.

Salgótarján: Surmann P. 1, Mucsibabics 4, Joó 4, Jakab P. 19/12, Olasz 17. Csere: Surmann G. 13/3, Sonyák 7/3, Csapai 13, Kovács D. 3. Edző: Ughy Albert.

Nyíregyháza: Czura 24/3, Oláh Z. 7/3, Mokánszki, Nagy K. 17/12, Czinger 7. Csere: Vida 12/9, Szondi, Delegal 3/3, Farkas S. 3/3, Demeter, Sitku M. 2. Edző: Siska János.

 

A torna végeredménye: 1. Salgótarjáni KSE, 2. Nyíregyháza Blue Sharks, 3. Miskolci EAFC, 4. Vasas Akadémia.

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Jászberényi KSE

2024. április 19., péntek, 16:30 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .