Sok tanulsággal szolgálhat a vártnál nezebben megnyert Tiszaújváros elleni idénynyitó.

Kiegyenlített játékkal kezdődött az idénynyitó, az SKSE első kilenc pontjából hetet magára vállaló Sonyák találataira a túloldalon elsősorban Piukovics és az amerikai Jackson válaszolgatott. Az első játékrész derekán ugyan, a szép közeli kosárral jelentkező Surmann Péter és a távolról beköszönő Joó révén, némi egérutat nyertek a hazaiak, ám a remekül beszálló Pöstényi duplájával és tripláival a kisszünetre ismét beérte vendéglátóját Szendrey Zsombor alakulata (20–20). Amely a rövid pihenőről visszatérve a vezetést is gyorsan magához ragadta, igaz a ziccert és három büntetőt értékesítő Surmann Gábor és a korábbi társait egy újabb szép távoli kosárral szomorító Joó hamar véget vetett a „főnixmadarak” szárnyalásának. Mindazonáltal az óriási becsvággyal küzdő, tizenkét támadólepattanót begyűjtő, s második esélyből tizenhat pontot elérő látogatók a folytatásban sem hagyták lerázni magukat, s a látottak alapján a 48–40-es félidei állás a mieink számára egyáltalán nem tűnt megnyugtatónak.

Különösen úgy, hogy a térfélcserét követően a nehezen összekuporgatott előny fele pillanatok alatt oda lett, aminek következtében az események ilyetén alakulásával finoman szólva sem elégedett Ughy Albert menetrendszerű időkérése alkalmával olyan nyílt színi leteremtésben részesítette tanítványait, hogy attól még néhány, a hazai kispad közelében helyet foglaló néző is összerezzent. Az alapos fejmosás mindenesetre ösztönzőleg hatott a tarjáni legényekre, akik 54–50 után gyorsan faképnél hagyták „kellemetlenkedő” vendégeiket. A tőle megszokott rakkolós játékát bemutató Mucsibabics két trojkája, valamint a némileg magára találó Jakab-Csapai páros öt-öt pontja a harmadik periódus végére immár 76–60-as vezetést eredményezett, amiből az egyszeri szurkoló akár azt is gondolhatta, hogy innen már csak könnyebb lesz a befejező negyed. Ám még a tizenhat pontos különbség sem volt elég ahhoz, hogy a tiszaújvárosiak küzdőszellemét megtörje, s kihasználva, hogy a mieink megint belekényelmesedtek kicsit a meccsbe, Endrészék a hajrához közeledve ismét egyre közelebb merészkedtek. Röviddel a lefújás előtt mindössze hategységnyire csökkent a differencia, s noha a nyerőemberré előlépő Joó negyedik hármasának, illetve a tíz pontja mellé tíz gólpasszt is kiosztó Surmann Péter emberrel együtt bedobott ziccerének köszönhetően a nagyobb izgalmak végül elmaradtak, a kötelező győzelmet a vártnál sokkal nehezebben begyűjtő piros-feketék számára így sok tanulsággal szolgálhatott az új szezon első összecsapása.

NB I/B, Zöld-csoport, 1. forduló

Salgótarjáni KSE – Tiszaújvárosi Phoenix KK 97–87 (20–20, 28–20, 28–20, 21–27)

Salgótarjáni Városi Sportcsarnok, 400 néző, vezette: Bagi, Lövei, Major Á. 

Salgótarján: SURMANN P. 10, SONYÁK 18, Jakab P. 8/6, JOÓ 16/12, OLASZ 11. Csere: Csapai 9, Surmann G. 12/3, Kovács D. 2, MUCSIBABICS 11/6. Edző: Ughy Albert. 

Tiszaújváros: Katlan 3/3, PIUKOVICS B. 15/9, JACKSON 17/3, Endrész 12, GÁSPÁR B. 13. Csere: PÖSTÉNYI 13/6, Kiss B. 2, Szilasi 4, Pongrácz 2, Szabó N. 3/3, Kovács Z., Orosz D. 3/3. Edző: Szendrey Zsombor. 

Az eredmény alakulása. 4. perc: 14–8, 8. perc: 15–15, 14. perc: 30–26, 18. perc: 41–38, 24. perc: 54–50, 28. perc: 64–54, 34. perc: 82–71, 38. perc: 89–78. Kipontozódott: Katlan (40.).

 

Ughy Albert: – Ez a mai győzelem egy harmincpontos vereséggel ért fel számunkra. A sport csodája, hogy egy viszonylag gyengébb képességű gárda pusztán akarással és küzdeni tudással abszolút partiban tud lenni egy jóval esélyesebbnek tartott riválissal. Amennyiben mi csak fele olyan komolyan vesszük a találkozót, mint a tiszaújvárosiak, könnyed győzelmet arathattunk volna. Továbbra is nagyon hiányolom támadásban és védekezésben is a kommunikációt, mindig a másiktól várjuk a csodát, egyelőre nem nagyon mutatjuk egységes csapat formáját. Kicsit olyan érzésem volt, mintha mindenki kizárólag önmagért kosárlabdázna, pedig nem hiszem, hogy az alapszakasz első mérkőzésén kellene bárkinek is a világot megváltania…

Szendrey Zsombor: – Mindenekelőtt gratulálok ellenfelünknek, egy ezen a szinten extra rutinnal rendelkező együttestől szenvedtünk vereséget. Igaz, ha egy kicsit kevesebb hibával kosárlabdázunk, akár még ettől is jobban megszorongathattuk volna a bajnokesélyes salgótarjáni csapatot. Dolgozunk tovább!

Következő mérkőzés

Debreceni EAC U23

Salgótarjáni KSE

2024. április 29., hétfő, 16.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .