Dániel Tamás klubmenedzser a legutóbbinál is nehezebb találkozóra számít Egerben. 

 

– Ughy Albert a tulajdonképpen magabiztosnak mondható, 97–87-es győzelem ellenére meglehetősen kritikusan értékelte legénysége múlt szombati teljesítményét. Ön is osztja a játékosait mérkőzés utáni nyilatkozatában főként nem megfelelő hozzáállásuk miatt elmarasztaló vezetőedző véleményét?

– Tény, hogy kicsit szédelegtünk a pályán, és az összhang sem volt finoman szólva tökéletes, de én azért már láttam néhány szezonkezdetet és az mindig nehéz. Szerintem a felkészülésünk ugyan jól sikerült, de kevés meccset játszottunk, ráadásul sok az új ember, ezért biztos voltam abban, hogy még nem tudjuk „beröffenteni” a gőzhengert. De, becsületesen odaálltunk, végigdaráltuk a negyven percet, és mindig volt valaki, aki egy picit lendített a szekéren. Senki nem hozta még azt a teljesítményt, amit valójában tud, mindenkinek akadtak üresjáratai, mert ha jó volt támadásban, biztos belealudt a védekezésbe. Valóban egyáltalán nem volt egységes a csapatjátékunk, de én korántsem vagyok olyan elégedetlen, mint Ughy Albert. Abban viszont egyértelműen igaza van, hogy hazai pályán nem kaphatunk ennyi pontot, bár kétségtelen, hogy elől is gólképesek vagyunk, de nem biztos, hogy mindig. A lényeg, hogy hoztuk az első meccsünket, egy szívós és egész jól összerakott Tiszaújvárossal szemben. Ők az idén is ott lesznek a mezőny első felében. Nagy öröm volt, hogy ennyien kijöttek a mérkőzésünkre, ezáltal a hangulat már most teljesen más volt, mint a tavalyi szezonban. A megfogalmazott terveink szerint kell dolgoznunk tovább, és biztos vagyok abban, hogy az eredmények is jönni fognak. A kosárlabda terén sok mindenbe kezdtünk bele az idén, és ezek az elképzelések egy igen felfelé ívelő utat mutatnak. Remélem, tudjuk tartani a tempót.

– A hét végén a szomszédvári rivális, EKE-Eger-KOK otthonában vendégeskedik együttesünk. Mire számít a Leányka úti csarnokban szombat délután öt órakor kezdődő mérkőzésen?

– Annak ismeretében, hogy kétszer is könnyen győztünk ellenük a felkészülés során, nyilván furán fog hangzani, de én nehezebb találkozóra számítok, mint volt az első fordulóban a Tiszaújváros ellen. Egyrészt az Eger – Salgótarján összecsapás mindig kiemelt rangadó, másrészt az elmúlt két-három hétben biztos összekapták magukat egy kicsit az egyetemista fiatalok. Tehát kemény mérkőzést várok, ahol egyértelműen a védekezés fog dönteni. Nem engedhetjük meg, hogy könnyű kosarakat kapjunk, hanem a legelejétől vasmarokkal kell fogni a torkukat, hogy elmenjen a kedvük a góldobálástól. Ha masszívak vagyunk hátul, akkor a támadásaink is sokkal könnyebbek lesznek, mivel ebben a csapatban sok ponterős játékosunk van. Itt jöhet ki annak a mixnek az ereje, amiben fiatal titánok és rutinos kosárlabdázók is vannak, mert ha kell meg tudunk indulni, ha meg egy kicsit észnél kell lenni, akkor arra is vannak embereink. Információink szerint a hagyományokhoz híven sok szurkolónk elkísér majd minket, így gyakorlatilag megint hazai pályán játszhatunk. Ez plusz erőt kell, hogy adjon, de úgy gondolom, hogy amúgy is tudja a csapat, hogy mi a feladata, hisz’ nyáron nagy dolgokra kötöttünk vérszerződést.

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Ceglédi KE

 2024. március 31., vasárnap, 18.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .