Remek kezdés, még nagy-szerűbb befejezés a Baja elleni rangadón.

 

Noha a Mándity-Vukicsevics páros kapcsolat a két hibátlan gárda szerda esti rangadójának nyitó perceiben még minimális vendégvezetést eredményezett, 4–5 után alaposan meglódult a tarjániak szekere. A kőkemény, feszes védekezésüket, pontos és kreatív támadójátékkal kombináló piros-feketék első tíz dobásukból kilencet értékesítettek, s a Joó-Csapai-Olasz trió kosaraival egy lehengerlő, 14–0-ás szériát repesztettek. A negyed hajrájában azután mindkét szakvezető több változtatást is megejtett, csakhogy míg a hazai cseréknek nem igazán sikerült fenntartaniuk az addigi lendületet, a bajai gárdának a frissítés kimondottan jót tett. Az új beszállók közül különösen Kovács Barnabás volt elemében, akinek gyors egymásutánban bevágott három távoli kosara közül az utolsó a nyitó negyed végét jelző dudaszó pillanatában landolt a gyűrűben. A 20–7-ről a kisszünetre 25–18-ra felzárkózó Cservék-csapat ráadásul, Forgács révén, a második felvonást is sikeres triplával kezdte, amivel mindössze négy pontra zsugorodott a megtorpanó házigazdák előnye. Mielőtt azonban a helyzet még kritikusabbra fordulhatott volna, a rutinjukat ismét remekül kamatoztató Surmann-testvérek vezetésével máris rendezte sorait Ughy Albert alakulata. A hatalmas mezőnymunkája mellett bravúros kosarakat szerző Mucsibabics, valamint a némileg szokatlan módon főként a palánk alatt jeleskedő Jakab kisvártatva pedig már a kétszámjegyű különbséget is visszaállította, hátradőlni mindazonáltal továbbra sem volt okuk a hazai szurkolóknak. A félidő meglehetősen alacsony színvonalúra sikeredett befejező szakaszában ugyanis kedvenceik több bosszantó figyelmetlenséget és fegyelmezetlenséget is elkövettek, igaz a lefújásig tízpontos fórjukból kilencet így is megőriztek (43–34).

A második félidőt, minden bizonnyal a mieink nagyszünet előtt produkált 1/11-es triplamutatóján felbuzdulva, zónavédekezéssel kezdte a bravúr lehetőségét megorrontó vendéggárda. Az iméntiek fényében meglepőnek azért aligha nevezhető húzás pedig akár nyerőnek is bizonyulhatott volna, ám hiába hajszolták bele újabb nyolc elhibázott távoli dobásba ellenfelüket a Sugovica-partiak, a jó befejezésekkel ők maguk is adósak maradtak (kilencből semmi a félköríven túlról). A hátsó sorait ugyancsak jól megszervező SKSE számára így a meglehetősen alacsony élvezeti értékkel bíró harmadik negyedben végül tizenegy pont – melyből Sonyák egymaga hetet szerzett – is elegendőnek bizonyult az újabb részsikerhez, lefutottnak ugyanakkor még az utolsó kisszünethez érve sem tűnt az ütközet (54–44). Olyannyira, hogy a makacsul erőltetett zónájukkal a mieinknek változatlanul sok kellemetlenséget okozó bajaiak a záró periódus elején hosszú idő után ismét tíz ponton belülre kerültek – vajh ki gondolta ekkor, hogy a nagy elszántsággal küzdő látogatókat a kiütéstől végül csak a dudaszó menti majd meg? A tarjániak mindent eldöntő offenzívájára Surmann Gábor remekbe szabott triplája adta meg a jelet, s a következő percekben a védekezésükön még inkább szigorító, s villámgyors ellencsapásaikat, főként a lendületes Csapai révén, rendre könnyű kosarakkal befejező piros-feketék valósággal átgázolták a megrendítő csapások sorát elszenvedő vendégeken. A tripla-dupláról csupán hajszállal lemaradó Surmann Péter (10 pont, 11 lepattanó, 9 gólpassz) kegyelemdöfésnek is beillő hármasa nem sokkal a befejezés előtt egy 24–4-es hazai rohanást zárt le, s 81–52-nél bizonyára igen kevesen gondoltak már a középső két negyed döcögősebb teljesítményére. A mérkőzést szépen keretbe foglaló SKSE idénybeli harmadik, a tavalyi szezont is beleszámítva pedig sorrendben immár tizenharmadik sikere végül fölényes, huszonhat pontos különbséggel született meg, ami mindenképpen kiváló alaphangot teremthet a mieink jövő heti, debreceni fellépéseire.

NB I/B, Zöld-csoport, 3. forduló

Salgótarjáni KSE – Bajai Bácska FKE 83–57 (25–18, 18–16, 11–10, 29–13)

Salgótarjáni Városi Sportcsarnok, 250 néző, vezette: Válé, Józsa, Sentényi. 

Salgótarján: SURMANN P. 10/3, SONYÁK 16/6, Joó 4, CSAPAI 15/3, Olasz 4. Csere: Jakab P. 10, SURMANN G. 13/3, Kovács D. 2, MUCSIBABICS 9, Nagy B. Edző: Ughy Albert. 

Baja: Schubert, Nagy D. 4, Délity 7, VUKICSEVICS 12, Mándity M. 12. Csere: Ágfalvi B., KOVÁCS B. 17/9, Forgács 3/3, Ugrinics 2. Edző: Cservék Csaba. 

Az eredmény alakulása. 4. perc: 14–5, 8. perc: 22–10, 14. perc: 31–21, 18. perc: 39–29, 24. perc: 48–38, 28. perc: 52–42, 33. perc: 57–48, 38. perc: 76–50. 

Kipontozódott: Joó (28.).

 

Ughy Albert: – A múlt szombati egri mérkőzéshez hasonlóan ezúttal is nagyon jó kezdést produkáltunk, azután viszont ismét jött a már-már szokásos rövidzárlat, amit kihasználva a rutinos bajaiak felzárkóztak. A harmadik negyedben gyenge kinti dobásaink miatt csak szenvedtünk a vendégek zónája ellen, a záró tíz percben viszont védekezésünk agresszivitásának megtartása mellett már a támadásaink is sokkal gördülékenyebbek lettek, így végül nagy különbségű győzelmet arattunk egy jó erőkből álló riválissal szemben. Köszönjük szurkolóinknak, hogy ebben a nem túl baráti időpontban is ennyien kijöttek és bíztattak minket! 

Cservék Csaba: – A védekezésünk harmincöt percig jól működött, viszont támadójátékunk mindvégig eléggé lassú és körülményes volt. Amennyiben ezen sikerül javítanunk, azt gondolom, a későbbiekben bárkit megverhetünk. Gratulálok a hazai csapatnak a győzelemhez!

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Ceglédi KE

 2024. március 31., vasárnap, 18.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .