A győzelem mellett a látványos kosárlabda is cél a fővárosi fiatalok ellen.

 

– Két nehéz debreceni mérkőzésen vagyunk túl, amiket megnyertünk ugyan, de amelyek ismét rámutattak jó néhány hiányosságunkra is – pillantott vissza szokásos mérkőzésfelvezető beszélgetésünk elején a DEAC U23 elleni 84–76-os bajnoki-, illetve az NB II-es Príma SE II.-vel szemben kivívott 84–80-as kupasikerre Dániel Tamás klubmenedzser. – Persze mondhatjuk, hogy sokat kellett utazni, mindkétszer gyenge játékvezetést kaptunk, ráadásul a kupameccsen majdhogynem betonon kellett játszanunk. Ez mind igaz, de a nagyobb probléma az, hogy a tudatosság és a koncentráció csak nyomokban és csak egyeseknél volt fellelhető ezeken az összecsapásokon. E nélkül viszont nagyon nehéz lesz az összes mérkőzés, főleg ha idegenben és ellenszélben kell pályára lépnünk. Pedig abból lesz bőven. A bajnoki találkozón egyébként szokásunkhoz híven jól kezdtünk, aztán viszont öregurasra vettük a figurát, ami majdnem megbosszulta magát. Hál’ istennek voltak kiemelkedő egyéni teljesítmények, akár azt is mondhatom, hogy Surmann Péter és Jakab Péter kettőse hozta számunkra a meccset, bár hozzá kell tennem, hogy Csapai Péter is egyre megbízhatóbb teljesítményt nyújt. A többiek viszont nagyrészt alibi kosárlabdát játszottak, és ez nagyban hátráltatta a játékunk hatékonyságát. Lassan azt is tudomásul kell vennünk, hogy mivel egyértelműen a csoport egyik favoritjai vagyunk, ezért mindenki ellenünk akar bizonyítani, minket akar megverni. Ezen úgy tudunk segíteni, hogy egyértelmű, határozott és kőkemény játékkal magabiztosan hozzuk a meccseket, így lassan az ellenfeleink és a játékvezetők is elkönyvelik majd, hogy ellenünk nem sok esélyük van a sikerre. Ehhez viszont tényleg csapatként, és főleg ésszel kell játszanunk. A kupamérkőzésről nagyon sokat én sem akarok mondani. A lényeg, hogy továbbjutottunk és a harmadik fordulóban egy másik NB II-es alakulat, a Keresztúri Központi Sportsuli DSE lesz az ellenfelünk.

– A hét végi bajnoki fordulóban ismét egy élvonalbeli klub tartalékgárdájával találkozunk. Mit vár a MAFC II. elleni mérkőzéstől?

– Egy tehetséges, fiatal és éppen ezért rutintalan csapat érkezik hozzánk, ahol azért vannak kiemelkedő játékosok is. Gondolok itt elsősorban Bordácsra, aki eddig egészen elképesztő statisztikát jegyezhet. Nyilván nem kell tartanunk a mérkőzéstől, melyet éppen azért lehetne felhasználni arra, hogy megnézzük, milyen egyáltalán, ha koncentráltan és tudatosan játszunk, akár negyven percen át. Nagy valószínűséggel mindenkire jut majd feladat bőven, így az összes játékosunk megmutathatja, hogy több van benne, mint ami az elmúlt egy-két mérkőzésen kijött. Kisebb sérüléseink vannak, de nagyjából mindenki egészséges, egyedül Dániel Péterre nem számíthatunk most sem. Én azt szeretném, ha jó játékkal és látványos kosárlabdával szórakoztatnánk egyre bővülő szurkolótáborunkat, hogy jó időtöltésnek bizonyuljon péntek este a MAFC II. elleni mérkőzésünk.

– A pénteki összecsapást egy nem teljesen a kosárlabdához kapcsolódó esemény is színesíti majd…

– Igen, egy újabb lépést teszünk más területen is, a Salgótarjáni Kosárlabda Iskola nyertes pályázata jóvoltából ugyanis egy defibrillátort ajánlunk föl a városnak. A készüléket, amely nyilván a salgótarjáni sportcsarnokban lesz elhelyezve, a mostani mérkőzésen adjuk át városunk polgármesterének, aki jelezte, örömmel vesz részt ezen az eseményen.

Következő mérkőzés

Debreceni EAC U23

Salgótarjáni KSE

Időpont később

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .