Rendhagyó időpontban, szerda délután négytől fogadjuk a szombathelyi fiatalokat.

 

Dániel Tamás klubmenedzsert az előző mérkőzések tapasztalatai mellett a Falco KC-Szombathely U23 elleni bajnoki találkozó esélyeiről kérdeztük.

– Talán az elmúlt hét eredményeit nézve továbbra is érthetőnek tűnhet, hogy abszolút elégedetlen vagyok a csapat játékával – kezdte Dániel Tamás. – Először a sereghajtó otthonában kínlódtunk egy kellemeset, aztán a kupában is szenvedtünk egy rendkívül szerény képességű NB II-es csapat ellen. Nyilván a fehérváriak mezén jól mutatnak a feliratok, de hát ez nem az a csapat, amelyik ellen nekünk még idegenben is meg kell izzadnunk. De mi nem megizzadtunk, hanem kínlódva nyertünk. Eleve, hogy egy ilyen fiatal gárdától nyolcvan pontot kapunk, már az is elgondolkodtató, de hogy ezt ilyen lassú, körülményes, enervált játékkal tesszük, az tényleg nem mutat jól. Persze a csapaton belül volt néhány koncentráltabb produkció, gondolok itt a Surmann-fivérek ponterős játékára, de Olasz Ádám is dicsérhető. A többiek viszont nagyon keveset tettek hozzá, ezért is lett ilyen szoros az egész találkozó. De nyertünk, viszont nem érzem, hogy kifelé jönnénk a gödörből, mert utána pár napra nagyjából ugyanilyen nehézkes kosárlabdát láthattunk a csapattól az NB II-es Keresztúri Kosársuli otthonában is. Egy ilyen amatőr csapattól tényleg szégyen nyolcvanhét pontot kapni, amiben volt egy zsák hárompontos is. Még annyit sem tettünk a védekezés címszó alatt, mint az albán légvédelem, hogy legalább ököllel fenyegetjük őket. Hagytuk, hogy kedvükre „dobingáljának” és ideig-óráig elhiggyék esetleges győzelmüket. Maga a meccs végkimenetele egyébként így is egyértelmű volt, attól nem kellett tartani, hogy nem nyerünk és nem lépünk tovább a kupában, de most már tényleg tisztítani kellene a fejeket, mert ez nagyon kevés lesz a későbbiekben.

– Hét közben a középmezőnyben helyet foglaló Falco KC-Szombathely U23 érkezik Salgótarjánba. Milyen mérkőzésre számít a szombathelyiek ellen?

– Ismét egy fiatal, az A-csoportos kerettel is dolgozó játékosokkal megerősített U23-as csapat érkezik hozzánk, amely viszont lényegesen harapósabb, mint az Alba, vagy a MAFC, ezért a mostani helyzetünkben még itthon sem számítok könnyű mérkőzésre. Ráadásul számunkra teljesen szokatlan időpontban, szerdán 16 órától játszunk, aminek oka, hogy az időpont kijelölésénél a szombathelyiek minden meccsére, nemzetközi szereplésére és ki tudja még mire kellett tekintettel lennünk. De végül is mindegy, így egyeztünk meg, akkor szerda délután kell legyőznünk őket és begyűjtenünk egy újabb bajnoki sikert. Azt mindenki gondolhatja, hogy nem hagyjuk békében a játékosokat, az edzések mellett folyamatosan piszkáljuk őket, próbáljuk kideríteni és orvosolni az enerváltság okát. Én bízom abban, hogy a nagy számok törvénye alapján, előbb-utóbb átmegy valami az üzenetből, és még az is lehet, hogy eredménye is lesz. Azt azért valljuk be, hogy ezek azért súlytalan mérkőzések még, és nagyobb feladatokat kell majd megoldanunk, de ahhoz pont ilyen meccseken keresztül vezet az út, ilyen találkozókon lehet felkészülni arra, hogy tényleg oda jussunk, ahova szeretnénk.

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Ceglédi KE

 2024. március 31., vasárnap, 18.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .