Az elrontott első negyed után nem adtunk esélyt a Falco fiataljainak.

 

Sokkal jobban nyitotta a rendhagyó, szerda délutáni időpontban rendezett összecsapást a Falco együttese, olyannyira, hogy a főként a négy perc alatt tizenegy pontot berámoló Kucsora eredményességére építő látogatók, a mieink sorozatos védelmi megingásait kihasználva, az első felvonásban szinte végig vezettek. A rövid pihenőt követően azonban a támadásban mindvégig viszonylag könnyedén érvényesülő (65%-os hatékonyság a mezőnyből, 72 pont a festéken belülről) Ughy-legénységnek hátsó sorait is sikerült rendbe szednie, aminek köszönhetően nem csak fordított, de a félidőre – a kiválóan osztogató Surmann Péter vezérletével – immár közel tízpontos előnyt hozott össze. A felpörgő tarjániak pedig a fordulás után sem igazán hagyták már kibontakozni szépreményű ellenfelüket (mindössze 19 vendégpont a második húsz percben), így a döcögős kezdés, valamint a gyenge büntetőzés és közel húsz labdaeladás dacára is a vártnál jóval simábban született meg javuló formát mutató együttesünk idei hetedik bajnoki sikere.

A mérkőzést követő nyilatkozatában Ughy Albert nem véletlenül emelte ki, hogy végre igazi csapatként kosárlabdázott együttese, melynek tagjai ezúttal valóban szépen megosztották egymás között a terheket. A tizennyolc pontjával (melyet nem mellesleg 14 gólpasszal toldott meg) a gárda legeredményesebb kosárszerzőjének bizonyuló Surmann Péter mellett Jakab Péter, Olasz Ádám, Surmann Gábor, Csapai Péter és Sonyák Béla is átlépte a tíz egységet, e mellett legalább öt lepattanót ugyancsak hatan (Csapai, Olasz 7-7, Jakab 6, Surmann P., Surmann G., Joó 5-5) gyűjtöttek be. A csapatember „prototípusát” ugyanakkor ezen a napon egyértelműen Mucsibabics Momcilo testesítette meg, aki amellett, hogy az alaposan bekezdő Kucsorát remekül semlegesítette, mindig ott segített be, ahol éppen a legjobban kellett.

Folytatás, tíz napos szünetet követően, november 18-án az Óbudai Kaszások ellen – remélhetőleg a mostanihoz hasonló szellemben…

 

NB I/B, Zöld-csoport, 8. forduló

Salgótarjáni KSE – Falco KC-Szombathely U23 93–54 (20–23, 23–12, 26–11, 24–8)

Salgótarjáni Városi Sportcsarnok, 200 néző, vezette: Nagy V., Lövei, Sentényi.

Salgótarján: SURNANN P. 18, Sonyák 11/3, Joó 2, Jakab P. 15/6, OLASZ 14. Csere: CSAPAI 12, SURMANN G. 13, MUCSIBABICS 5, Kovács D. 3, Nagy B., Szőke. Edző: Ughy Albert.

Szombathely: Kovács Bence 6, Németh Balázs 3/3, Bereczki 2, Durázi 12/3, Körömi 8/6. Csere: KUCSORA 19/3, Németh Bence, Kovács Benedek 4. Edző: Váradi Attila.

Az eredmény alakulása. 3. perc: 6–4, 7. perc: 10–18, 14. perc: 25–25, 18. perc: 37–32, 23. perc: 52–35, 28. perc: 60–42, 34. perc: 77–50, 37. perc: 87–52.

 

Ughy Albert: – Talán nem árulok el nagy titkot azzal, hogy az utóbbi időszakban nem volt minden rendben az együttesen belül, s nagyon sokat beszélgettünk annak érdekében, hogy megoldást találjunk a problémáinkra. Mindez persze nem megy egyik napról a másikra, viszont ez a mai találkozó ismét megmutatta, hogy igenis érdemes csapatként kosárlabdázni. Egy korántsem gyenge rivális ellen győztünk nagyon magabiztosan, amihez gratulálok a fiúknak, s bízom benne, hogy a mostani meccs nagy részében látott hozzáállás a továbbiakban majd állandósulhat. Köszönet azoknak a nézőknek, akik ebben a nem túl baráti időpontban is megtiszteltek minket!

Váradi Attila: – Fegyelmezetlenül és bután kosárlabdáztunk, főként ezért vagyok bosszús, hisz’ az eredmény a látottak alapján teljesen reálisnak mondható. Sajnos ezzel a játékkal nem abba a fejlődési irányba haladunk, amerre szeretnénk. Gratulálok a salgótarjániaknak a győzelemhez és a jó szezonkezdéshez!

Következő mérkőzés

Jászberényi KSE

Salgótarjáni KSE

2024. április 17., szerda, 19:00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .