A lelkes hazaiak mellett a „mikronnyi” teremmel is meg kell küzdeni.

 

– Az a hír járja, hogy az utóbbi időszak belső csatározásait követően végre beköszöntött a béke az SKSE háza táján… – vetettük fel szokásos heti helyzetértékelő beszélgetésünk elején Dániel Tamás klubmenedzsernek.

– Nyilván láttuk és éreztük, hogy feszültségek vannak a csapaton belül, nem úgy működnek a dolgok, ahogy kellene, ami egyértelműn rányomta a bélyegét a teljesítményünkre. Ennek volt betudható a Budafok elleni kisiklás, illetve a nagyon enervált játék is. Aztán a múlt hét elején a játékosok és az edzők „kiborították a bilit”, mindenki elmondta a sérelmeit, volt némi emelt hang és anyázás is, amitől sokkal tisztább lett a levegő. Talán végre valóban helyükre kerültek a dolgok, s már mindenki sejti, hogy mi a feladata, mivel tudja legjobban segíteni a csapatot.

– Ami azt illeti, ennek jelei már a Falco U23 elleni bajnokin is mutatkoztak.

– Én is így gondolom, hiszen olyan produkcióval rukkoltunk elő múlt szerdán, amilyennel talán ebben a bajnokságban még nem. Az eleje ugyan kicsit döcögős volt, de a második negyedtől egyértelművé vált a fölényünk és gyakorlatilag kiütöttük a válogatottakkal és A-csoportos kerettagokkal teletűzdelt szombathelyieket. Mindenki kedvvel játszott, tudta és tette a dolgát, így valamennyi csapatrészben az ellenfél fölé tudtunk nőni. Még azt is elbírtuk, hogy a játékvezetők idegborzoló dolgokat műveltek néha, szinte az volt az érzésünk, hogy nem is ezen a rendezvényen vannak. Ténykedésük viszont nem tudta befolyásolni a mérkőzést, mert annyira határozottak voltunk védekezésben és pontosak támadásban, hogy minden tévedésüket könnyedén túléltük. Összességében tehát azt gondolom, hogy jó irányba fordítottuk a szekerünk rúdját, de persze még az út elején járunk, most kellene egy kis lendületet vennünk, hogy a rangadókon ugyanígy szerepelhessünk.

– A hét végi óbudai fellépés ugyan rangadónak talán nem mondható, ennek ellenére, a korábbi évek tapasztalataiból kiindulva, egyáltalán nem ígérkezik könnyű feladatnak a Kaszások elleni találkozó.

– Kétségtelen, hogy a Kaszások otthonában mindig nehéz mérkőzéseket játszunk, ami részben a lelkes hazaiaknak, részben pedig a „mikronnyi” teremnek tudható be. Nem lesz ez most sem másként, de úgy gondolom, hogy egyértelműen mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, s ennek megfelelően is kell pályára lépnünk. Ha ugyanolyan határozottak és kemények leszünk, mint a múlt héten voltunk, akkor nem hiszem, hogy veszélyben forogna az újabb győzelmünk. Kisebb sérülésekkel bajlódunk, de remélem mindenki hadra fogható lesz. Egy új játékos is csatlakozott hozzánk a héten, akinek már rendben vannak a papírjai, így ő is pályára léphet. Az egyes-kettes-hármas posztra érkezett Darion Rackley-től leginkább pontokat, labdaszerzéseket és a játékunk gyorsítását várjuk. Edzett állapotban jött hozzánk és úgy látjuk, hogy villámgyorsan be is illeszkedett, bár valószínűleg kell néhány hét, hogy felvegye a ritmust. Jó lenne, ha a múlt heti formánkat továbbra is tudnánk hozni, mert az idén vannak még feladataink a bajnokságban is, illetve a kupában is szeretnénk a legjobb nyolc közé jutni. Tehát az óbudai fellépésünk egy újabb fontos állomás, ahol egy újabb győzelmet kell begyűjtenünk.

Következő mérkőzés

Debreceni EAC U23

Salgótarjáni KSE

Időpont később

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .