Kéthetes pauza után Sopronban folytatja bajnoki szereplését együttesünk.

 

Az egyre jobb formába lendülő Ughy-legénység az elmúlt hét végi All-Star Gála miatt beiktatott szünetet megelőzően a Pápa együttesét páholta el, mégpedig jó alaposan.  

– Tényleg csak nagyon óvatosan mondom, nehogy elkiabáljam, de az már a harmadik mérkőzésünk volt sorozatban, amit igen magabiztosan abszolváltunk – pillantott vissza a 95–52-es sikerrel zárult összecsapásra Dániel Tamás klubmenedzser. – A fanyalgók persze nyilván megjegyzik, hogy azért nem egy világverő társaság látogatott hozzánk legutóbb, de tudjuk jól, hogy pont az ilyen csapatok ellen nehéz felpörögni és kihozni magunkból azt a pluszt, amivel ilyen magabiztosan lehet nyerni. Gyakorlatilag végig a kezünkben volt a találkozó irányítása, kisebb hullámvölgyeket nem számítva negyven percig egyenletes teljesítményt tudtunk nyújtani, ráadásul tettük ezt úgy, hogy mindenki szerepet kapott és mindenki hozzá tudott tenni valamit a győzelemhez. Kiemelni talán a fiataljainkat, illetve a kerethez nemrég csatlakozott Darion Rackley-t érdemes. Előbbiek lassan, de biztosan szokják a légkört és reményeink szerint fokozatosan egyre inkább terhelhetők lesznek, míg utóbbi egyelőre teljes mértékben hozza azt, amit vártunk tőle és remekül illeszkedik abba a képbe, amit hosszabb távra képzelünk el. Összességében rendkívül hasznos mérkőzés volt, de az igazi feladatok még előttünk állnak.

Év végi-év eleji rangadósorozatuk (december 17-én Hepp Kupa mérkőzésen a Vásárhelyi Kosársulit látják vendégül a mieink, akik a decembert majd a SMAFC elleni hazai rangadóval zárják, a januárt pedig egy szigetszentmiklósi derbivel kezdik) előtt vasárnap délután négy órától a 4-6-os mérlegükkel a Zöld-csoport hetedik helyét elfoglaló soproni sportiskolások vendégei lesznek a harmadik pozícióban állomásozó piros-feketék.

– Idegenben sosem könnyű, pláne nem egy olyan lelkes fiatal csapat otthonában, mint az SKC-Sportiskola – kezdte esélylatolgatását Dániel Tamás. – A soproniaknak remek kis játékosaik vannak, de talán még túl fiatalok ahhoz, hogy nagyobb falatokat is lenyeljenek. Én pedig úgy gondolom, hogy mi csak azok vagyunk, tehát egyértelmű, hogy hoznunk kell a kötelezőt, amit csak úgy tudunk megoldani, ha a megszokott koncentrált és határozott játékot mutatjuk. Most sem tudok más mondani, mint már oly sokszor, vagyis, hogy határozott, kemény védekezésre alapozva tudunk magabiztos győzelmet aratni. A térdsérüléssel bajlódó Dániel Péteren kívül mindenki egészséges, úgyhogy majdnem teljes a csapat, ráadásul az elmúlt hét végén egy picit hosszabban pihenhettek a fiúk, tehát én azt gondolom, hogy nincs akadálya egy újabb sikernek.

Következő mérkőzés

Debreceni EAC U23

Salgótarjáni KSE

2024. április 29., hétfő, 16.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .