Az Ughy-gárda magabiztosan, végig vezetve gyűjtötte be a két pontot Sopronban.

 

Ragyogóan kezdték a vasárnap délutáni összecsapást a négy győztes mérkőzéssel, ugyanakkor egy nem a legideálisabban eltöltött kéthetes szünettel a hátuk mögött Sopronba érkező tarjániak, akik a feldobás után, Jakab négy, illetve Rackley és Olasz három-három pontjára alapozva, rögvest egy tekintélyt parancsoló, 12–1-es futást produkáltak. Támadásban a nyitó negyed hátralévő részében sem volt sok gondjuk a piros-feketéknek, amit jól mutat, hogy Surmann Péterék úgy jutottak el harminckét egységig az első kisszünetre, hogy közel hetven százalékos pontossággal elért tizenhárom mezőnykosaruk közül tízet is gólpassz előzött meg. Mivel azonban védekezésben már ekkor is el-elkalandozott a figyelem, a gyors egymásutánban három triplát is behajító Kántor és a palánk alól eredményes Bagó vezette Váradi-legénység a második felvonás elejére hátránya felét eltüntette (25–32). A Surmann-testvérek öt-öt pontjával a mieinknek ugyan hamar sikerült elfojtaniuk az első komolyabbnak tűnő felzárkózási kísérletet, a játékrész hajrája viszont vendégszempontból megint nem alakult túlságosan kedvezően. A rivális zónavédekezésével eléggé megszenvedő SKSE erejéből a félidő utolsó öt percében ugyanis csupán egyetlen mezőnykosárra, és öt pontocskára tellett, így az erős hátszelet kifogó házigazdák a nagyszünetre ismét tízen belülre férkőztek (40–49).

Csakhogy a fordulást követően újfent kiváló rajtot vettek Jakabék, miáltal a harmadik periódus derekára megint tekintélyesre hízott a különbség. A folytatásban ráadásul a védekezésben és támadásban egyaránt kimagaslót nyújtó Rackley is igencsak elkapta a fonalat, s zsinórban tizenhat pontot berámoló tengerentúli légiósuk vezényletével az utolsó rövid pihenőre a legfontosabb kérdéseket immár visszavonhatatlanul eldöntötték a tarjániak (54–73). A záró tíz percben hazai részről a jó napot kifogó Kántor-Bagó páros próbált még kozmetikázni az eredményen, ám mivel a végül harminckét egységgel záró Rackley, a dupla-duplázó Olasz (17 pont, 10 lepattanó) és a tucatnyi pontját kilenc gólpasszal megfejelő Surmann Péter ebben nem igazán voltak partnerek, végül kereken húsz pontos különbséggel született meg az SKSE idei tízedik bajnoki sikere. 

 

NB I/B, Zöld-csoport, 11. forduló

Sopron KC-Sportiskola – Salgótarjáni KSE 74–94 (23–32, 17–17, 14–24, 20–21)

Sopron, Krasznai Ferenc Egyetemi Sportcsarnok, 20 néző, vezette: Tóth K., dr, Magyari, Benedek.

SKC-Sportiskola: Papp Barna 6, KÁNTOR 33/12, Buzsáki 8/6, Werner 10, BAGÓ 14. Csere: Németh M., Garab 3/3, Spéder, Farkas G., Csátaljay. Edző: Váradi Kornél.

Salgótarján: RACKLEY 32/15, Kovács D. 2, Sonyák 8, JAKAB P. 14/3, OLASZ 17. Csere: Csapai 4, SURMANN P. 12/6, Surmann G. 5/3, Joó, Mucsibabics, Szőke. Edző: Ughy Albert.

Az eredmény alakulása. 3. perc: 1–12, 7. perc: 9–20, 13. perc: 25–39, 17. perc: 35–44, 25. perc: 44–59, 29. perc: 50–73, 34. perc: 65–78, 37. perc: 71–90.

 

Váradi Kornél: – Gratulálok a Salgótarjánnak! Sajnos nagyon puhán kezdtük, az első negyedben harminckét pontot kaptunk, a vendégek pedig az ekkor kialakított magabiztos előnyüket megőrizve végig kontrollálták a mérkőzést. Sokat kell még tanulnunk ahhoz, hogy egy ilyen jó erőkből álló rivális ellen győzni tudjunk.

 

Ughy Albert: – Esélyesként érkeztünk, s ennek megfelelően is kezdtünk, az első negyed végén azonban öt perc alatt sikerült közel húsz pontot beszednünk. A védekezésünk a folytatásban is eléggé hullámzóan alakult, amiben közrejátszott, hogy az utóbbi két hétben a sportcsarnok foglaltsága miatt alig tudtunk öt-öt ellen gyakorolni. A területvédekezés elleni játékunk ugyancsak akadozott némileg, nem támadtuk elég agresszíven a soproniak zónáját, nem voltak jó üteműek a passzaink sem. Összességben, annak ellenére, hogy kicsit sok pontot kaptunk, legfontosabb célunkat elértük, magabiztosan győztünk, amihez gratulálok a fiúknak!

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Jászberényi KSE

2024. április 19., péntek, 16:30 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .