A mieinknek ötvenkilenc kapott ponttal sem sikerült nyerniük Tiszaújvárosban...

 

Meglehetősen lagymatag tempóban indult a szerda esti meccs, melynek első két percében csupán egyetlen árva pontocskát tudtak felmutatni a küzdő felek. A hazaiak agresszív, letámadásos védekezése a folytatásban sem igazán volt a mieink ínyére, olyannyira, hogy az SKSE első kosarát Piukovics Patrik csupán a nyitó játékrész derekán gyötörte be. Első komolyabb fellángolásuknak köszönhetően mindazonáltal kisvártatva már két egységre közelítették meg riválisukat Jakabék, igaz, 13–11 után megint alaposan megtorpantak a piros-feketék. A jóval koncentráltabban és pontosabban kosárlabdázó házigazdák pedig ezt kihasználva a negyed-fordulón egy 12–0-ás szériát repesztettek, s a második felvonás elején immár több mint tíz ponttal tudhatták maguk mögött a támadásban gyermeteg hibákat vétő, s védekezésben is jókat „mozizó” ellenfelüket. A tarjáni játékosok elképzelés nélkül, hitehagyottan ténferegtek a parketten, s testbeszédük egyértelműen azt sugallta, hogy abszolút nincs semmi kedvük ehhez az egészhez. Minősíthetetlen „produkciójuknak” meg is lett az eredménye, öt perccel a nagyszünet előtt ugyanis a főkét Szabó Norbert és az amerikai Jackson találataira építő újvárosiak immár 30–13-ra vezettek. Habár a baj nagyságára lassacskán azért ráeszmélő Ughy-legénység a félidő hajrájára legalább védekezését rendbe szedte, harmatos dobóteljesítményük miatt (26%-os mezőnymutató, 1/10-es triplázással, hat elhibázott büntető) a pihenőre így is épphogy csak tíz ponton belülre kerültek a vendégek.

A 33–24-ről induló harmadik etapot alacsony szerkezetű ötössel, és javuló támadójátékkal kezdték a tarjániak, akik villámgyorsan meg is felezték hátrányukat. A remekül beszálló Joó Tamás állt a gárda élére, s az épp a Phoenix csapatánál pallérozódó tehetség triplájával, és dupláival rövidesen már a 15–2-es futást kivágó piros-feketék vezettek. Csakhogy a mérkőzés folyamán először hátrányba kerülő vendéglátók ekkor ismét jóval agresszívabb védekezésre váltottak, s a rivális soraiban pillanatok alatt eluralkodó zűrzavart kihasználva, a Szabó-Jackson duó vezérletével, 37–39-ről 48–42-re fordítottak. Mivel azonban az utolsó kisszünetet Csapai dudaszós hármasa, valamint a bemutatkozó mérkőzésén még kicsit elfogódottnak tűnő Burai közeli gólja foglalta keretbe, a záró szakasznak végül mindössze egyetlen pontos hazai előnnyel ugrottak neki az együttesek. A közönségszórakoztatónak még jóindulattal sem mondható összecsapáson ekkortájt már végképp a játék „küzdő jellege” kezdett kidomborodni, minden egyes dobóhelyzetért valósággal vért kellett izzadni. A szívós Tisza-partiak sikerrel őrizgették öt-hat pontos fórjukat, ám érezhető volt, hogy a finis még komoly izgalmakat tartogathat. Joó négy pontjával, Rackley zsákolásával, valamint Jakab távoli kosarával a mieink egyetlen perccel a dudaszó előtt fel is zárkóztak 58–57-re, s a hátralévő időben három kísérletet is tehettek a találkozó megnyerésére. Rackley és Jakab azonban triplát, míg Burai ziccert hibázott, így azután az SKSE idei második idegenbeli túrája is fájó vereséggel zárult.

  

NB I/B, Zöld-csoport, 14. forduló

Tiszaújvárosi Phoenix KK – Salgótarjáni KSE 59–57 (18–11, 15–13, 15–21, 11–12)

Tiszaújvárosi sportcentrum, 150 néző, vezette: Balogh Gy., Lengyel, Bács.

Tiszaújváros: Piukovics B. 6/3, Szilasi 7/3, JACKSON 15, Pongrácz 2, Endrész. Csere: Gáspár B. 9/3, SZABÓ N. 11, Pöstényi 7/3, Orosz D., Kiss B. 2. Edző: Szendrey Zsombor.

Salgótarján: Rackley 11, Sonyák 4, Piukovics P. 4, Jakab P. 9/6, Csapai 6/3. Csere: Burai 4, Olasz 5, Kovács D., JOÓ 14/6, Mucsibabics. Edző: Ughy Albert.

Az eredmény alakulása. 4. perc: 7–0, 8. perc: 13–5, 12. perc: 26–11, 17. perc: 31–19, 22. perc: 35–30, 25. perc: 37–39, 30. perc: 48–42, 35. perc: 54–50, 39. perc: 58–57.

Szendrey Zsombor: – Próbáltunk felkészülni a tarjániak gyors játékából, s hál’ istennek meg is tudtuk valósítani azt, amit elterveztünk. Küzdelmes mérkőzésen ha nem is a jobb, de a picinykét szerencsésebb, és a sikert talán jobban akaró gárda győzedelmeskedett.

 

Következő mérkőzés

Debreceni EAC U23

Salgótarjáni KSE

Időpont később

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .