Az egriek csak tíz percig tudták tartani a lépést az Ughy-legénységgel.

 

Tarjáni szempontból eléggé nyögvenyelősen indult a vasárnap esti északi rangadó, a hétközi, tiszaújvárosi fiaskó sokkja érezhetően nem múlt el nyomtalanul. A piros-feketék bizonytalanul, sok hibával szőtték támadásaikat, s védekezésben is gyakran elkalandoztak. Sonyák és Burai találataival mindazonáltal így is tartani tudták három-ötegységnyi vezetésüket, a kisszünetig viszont ettől jobban képtelenek voltak leszakítani a főként Csákvári és Szabó Gábor kosaraival lépegető egrieket. A második felvonás elején, tízperces „figyelmeztető sztrájkjukat” követően azután a hazai drukkerek kemény magja is bekapcsolódott a mérkőzésbe, s fergeteges bíztatásuk a kedvenceket is az addigiaknál nagyobb erőbedobásra ösztönözte. Joó és Jakab révén hamar kétszámjegyűre nőtt az SKSE előnye, majd a némi játékon kívüli izgalmat is tartogató hajrában Burai és Piukovics tágította még tovább a különbséget (42–28).    

A harmadik negyedet ráadásul az Ughy-gárda egy 10–0-ás rohanással kezdte, ami az első mezőnykosarukat több mint hat perc elteltével megszerző egyetemisták sorsát gyakorlatilag végképp meg is pecsételte. A játékrész derekán Rackley-parádénak tapsolhatott a publikum: a zsinórban tizenegy pontot termelő tengerentúli kisember remek egyéni alakításait követően az utolsó rövid pihenőhöz közeledve immár 60–30 állt az eredményjelzőn. A záró felvonás elején azután a fehér hollónál is ritkábbnak számító „quadruple-double” (vagyis négy fő statisztikai kategóriában is kétszámjegyű teljesítmény) közelében járó, 24 pontja mellett 8-8 lepattanót és labdaszerzést, valamint 9 gólpasszt jegyző légióstól a szintén jó napot kifogó Jakab-Burai páros vette át a stafétabotot, igaz, a hazai védekezés lazulását kihasználva, a Váczi-legénység ekkortájt már szinte minden tarjáni találatra válaszolni tudott. A finisben azért a mieink még egyszer megrázták magukat, s a felnőtt csapatban szép kosárral debütáló Póczos Mátyás, illetve Burai dupláival, valamint az ismét húzóembernek bizonyuló Joó triplájával és látványos zsákolásával egy 9–0-ás záróakkorddal vetetettek véget a partinak. 

 

NB I/B, Zöld-csoport, 15. forduló

Salgótarjáni KSE – EKE Eger KOK 97–53 (18–15, 24–13, 30–10, 25–15)

Salgótarjáni Városi Sportcsarnok, 350 néző, vezette: Válé, Szilágyi, Hartai.

Salgótarján: RACKLEY 24/12, SONYÁK 11/6, Piukovics P. 3, JAKAB P. 18/9, Olasz 2. Csere: JOÓ 12/3, BURAI 16/6, Csapai 9, Kovács D., Póczos 2. Edző: Ughy Albert.

Eger: Mészáros B. 2, Megyes, Illés B. 9, Szicsák 10, CSÁKVÁRI 9/3. Csere: Pomázi 2, Veres 5, Szabó G. 6/6, Ungi 6, Beák B., Kiss B. 2, Bürgés 2. Edző: Váczi Péter.

Az eredmény alakulása. 4. p.: 5–5, 8. p.: 13–12, 14. p.: 28–17, 18. p.: 38–25, 24. p.: 52–28, 27. p.: 63–34, 34. p.: 81–44, 38. p.: 88–51.

Kipontozódott: Megyes (33.).

 

Ughy Albert: – Az első húsz percben ugyanazokkal a problémákkal küzdöttünk, amelyekkel az utóbbi mérkőzéseken, több játékoson sem éreztem a kellő tüzet. A fordulást követően azonban már úgy léptünk pályára, ahogy szerintem mindig kellene, s ez meg is mutatkozott az eredményen. Annak ellenére, hogy kevés pontot kaptunk, védekezésben most is sok olyan hibánk volt, amilyeneket nem lenne szabad elkövetnünk. Támadásban egy teljesen új szisztémát próbálgattunk, amit ugyan még nem nagyon volt időnk tökéletesen begyakorolni, de érzésem szerint jól fog működni. Szurkolóinknak köszönjük, hogy az előző két találkozó csalódást okozó teljesítménye ellenére ennyien eljöttek, és segítettek nekünk a győzelem megszerzésében!

Váczi Péter: – Kellemes edzőpartnerei voltunk a Salgótarjánnak. Gratulálok a hazaiaknak!

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Ceglédi KE

 2024. március 31., vasárnap, 18.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .