A Hepp Kupa négyes döntő előtti utolsó bajnokin a DEAC U23-as csapatát fogadjuk.

A szigetszentmiklósi és tiszaújvárosi fiaskók után sorrendben harmadik idegenbeli rangadóját bukta két hete az NB I/B-s pontvadászat Zöld-csoportjának harmadik helyén állomásozó Ughy-legénység, amely a hosszabbításban elszenvedett bajai vereségével (72–77) még közelebb engedte magához üldözőit.

– Mondhatom azt is, hogy magunknak nehezítjük meg a dolgunkat, de ez így talán nem teljesen igaz – kezdte szokásos helyzetelemzését Dániel Tamás, az SKSE klubmenedzsere. – A sérültjeink, betegeink miatt kevesen vagyunk, és azt gondolom, hogy a bajai vereség is egyértelműen ennek tudható be. Egyszerűen elfogytunk, nem volt elég emberünk arra, hogy a megfelelő mélységű rotáció meglegyen, így pedig nem bírtuk ki riválisunk „jóindulatú” fújással spékelt nyomását. Elsősorban az alacsony posztokon vannak gondjaink, így ezeket kell orvosolnunk a továbbiakban. A vereség ellenére a társaság dicséretet érdemel, mert nagyot küzdöttek, és ami kihozható volt ebből a meccsből, azt nagyjából kihozták, bár ezzel az erővel akár nyerhettünk is volna. De túl vagyunk ezen, előre kell néznünk és gondolkodnunk, mert a legfontosabb, hogy megtartsuk a jó pozíciónkat a rájátszásra. Ehhez most már sokat nem hibázhatunk, szinte minden meccset hoznunk kell.

– A létszámgondok megoldására viszont már nem sok idő maradt, hiszen vészesen közeledik az átigazolási időszak zárása.

– Folyamatosan keressük az erősítés lehetőségét, és talán nem is járunk rossz úton. Két folyamatban lévő igazolásról már be is tudok számolni, ráadásul két salgótarjáni nevelésű játékost tér vissza hozzánk, amit mindenképpen nagy dolognak tartok. Az új fiúk egyike az elmúlt két évben a Budapesti Honvéd korosztályos csapataiban pallérozódó Holló Bence, aki a fiatal kontingenst fogja erősíteni. A másik igazolással a rutint, a higgadtságot szeretnénk megtalálni, s úgy vélem a sok NB I/B-s csapatban megforduló, de talán a legtöbb időt a Kaszások és a Budafok együtteseinél eltöltő Drevenka Dávid komoly erősítés lesz a számunkra. Természetesen még nézelődünk, de nem könnyű a helyzet, mert nagyon kevés „fogható” játékos van a piacon.

– A hét végén a középmezőnyben tanyázó DEAC U23 csapata látogat a Salgótarjáni Városi Sportcsarnokba. Mit vár a némileg rendhagyó időpontban, vasárnap este hat órakor kezdődő összecsapástól?

– Az őszi, debreceni találkozón kínlódtunk egy kicsit, de nyertünk, ezért remélem, hogy csak annyi változás lesz a visszavágón, hogy ezúttal nem kínlódunk majd. Nyilván jó lenne egy felszabadult, könnyed játékkal hangolni a jövő hét végi Hepp Kupa fináléra, bár számunkra továbbra is a bajnokság az, ami egy picit elsőbbséget élvez. A kupadöntő után pedig a Budafok ellen lépünk pályára idegenben, ami talán az alapszakasz egyik legfontosabb meccse lesz. Az elmúlt két hetet nagyon intenzíven töltöttük, sok fizikális gyakorlattal, ami remélem meg fog mutatkozni az erőnlétünkön. A két nagy sérültünkön, Dániel Péteren és Piukovics Patrikon kívül a többiek rendben vannak, és normál üzemmódban készültek a vasárnapi összecsapásra. Holló Bence nagy valószínűséggel már játszhat, Drevenka Dávid viszont lehet, hogy csak a jövő héten mutatkozhat be. A fentieket figyelembe véve elvárom a csapattól, hogy kőkemény akarattal lépjen pályára és ellentmondást nem tűrően gyűjtse be a kötelező győzelmet.

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Ceglédi KE

 2024. március 31., vasárnap, 18.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .