A Budafok otthonában kellene feledtetni a csalódást okozó kupaszereplést.

 

Bár csapatunk az éremszerzés reményében utazott el a Hepp Kupa múlt hét végi, debreceni négyes döntőjére, a legjobbjától jócskán elmaradó Ughy-legénység végül „csont nélkül” a viadal utolsó helyén végzett.

– Kezdjük pozitívan, le a kalappal a szövetség, illetve a szervezők előtt, mert ez a kupahétvége tényleg olyan volt, amilyennek lennie kellett – pillantott vissza a Magyar Kupa nyolcas fináléját is magában foglaló nagyszabású rendezvényre Dániel Tamás klubme-nedzser. – Egy szavunk sem lehet sem az ellátásra, sem a körülményekre, ráadásul a fiúk is jól viselkedtek, tulajdonképpen semmi olyat nem tudok mondani, ami megzavarta volna a rendet, a nyugalmat. Talán csak a két mérkőzés, azokat nem kellett volna lejátszani. Nem volt túl kellemes, hogy többen megdicsértek minket, veregették a vállunkat, mondván milyen nagy dolog, hogy mi is ott vagyunk. Egy frászt! Tudom, hogy ez most hülyén hangzik, de megnyerhettük volna ezt a kupát.

– Mi hiányzott ehhez, hit, koncentráció, egy kis vagányság?

– A későbbi győztes oroszlányiak az elődöntőben úgy be voltak rezelve tőlünk, hogy attól már csak mi voltunk jobban tőlük. Ha sikerült volna negyven perc alatt valamikor kiköpni az altatót, akkor nyerhettünk volna. Azonban mindenki jócskán a tudása alatt teljesített, foglalkoztunk mindennel, csak a játékkal nem, így pedig még egy ilyen gyengén muzsikáló ellenféllel szemben is egyértelmű volt a bukásunk. De akár azt is mondhatom, hogy ilyen játékkal is megérdemelten nyert az Oroszlány. A második találkozónkra aztán nem hogy tanultunk volna az első hibáiból, inkább megszoroztuk azt még hattal és tényleg egy nullás produkcióval rukkoltunk elő. Hogy egyáltalán mit profitáltunk ebből az egész tornából nyilván hamarosan kiderül, hiszen nyakunkon a bajnoki alapszakasz finise, és ha mást nem is, de a jelenlegi harmadik helyünket meg kell őriznünk a rájátszásra. Talán akkor lesz esélyünk a feljutásért játszani.

– A végelszámolás szempontjából kulcsfontosságú lehet a tabella második helyén álló Budafok elleni idegenbeli rangadó. Mire számít a péntek esti találkozón?

– Az őszi mérkőzésünkön a szezon egyik leggyengébb produkcióját bemutatva simán kikaptunk tőlük úgy, hogy vezettünk és mi voltunk az összecsapás esélyesei. Sokszor megnéztük azt a találkozót, szerintem látjuk a hibáinkat, kérdés, hogy ki tudjuk-e azokat javítani, ráadásul idegenben. Ellenfelünk mérlege szinte hibátlan, hisz’ csak egy vereségük van, amit az listavezető Szigetszentmiklóstól szenvedtek el. Tudjuk, hogy van négy-öt B-csoportos szinten jó játékosuk, akiknek ha megy a játék, általában könnyen tudják nyerni a meccseket. Nekünk valami olyat kell kitalálni, amivel zavarba tudjuk hozni őket. Az első mérkőzéshez képest a mi csapatunk átalakult, olyan játékosokkal egészültünk ki, akikkel gyorsabb kosárlabdát tudunk játszani. Annak ellenére, hogy nagyon hullámzó a produkciónk, azt gondolom, az érkezőkkel egységesebbek lettünk, és ha lesz két-három átlagon felüli teljesítményünk, akkor nyerhetünk Budafokon is. Nagy segítség Drevenka Dávid érkezése, aki egy kis fazont és rutint hozott a játékunkba, ráadásul biztosan igen motiváltan fog pályára lépni korábbi csapata otthonában. Nem kell mondanom, hogy mennyire fontos számunkra ez az összecsapás, amit reményeim szerint a játékosok is látnak és átéreznek. Egy győzelemmel nyilván nagyot lépnénk a céljaink megvalósítása felé.

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Debreceni EAC U23

2024. május 3., péntek, 16.30 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .