Három vereség után idehaza illene gond nélkül legyőzni az Alba Fehérvár fiataljait.

 

A Hepp Kupa négyes döntőjében látott gyengélkedésüket a múlt pénteki, fővárosi bajnoki rangadón sem tudták feledtetni a mieink, akik gyakorlatilag mindvégig hátrányban játszva szenvedtek 81–69-es vereséget a jobb, kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtó, ráadásul a játékvezetők hathatós támogatását is élvező budafoki legénységgel szemben.

– Passz. Az az igazság, hogy annyira rövid volt az idő, hogy nem tudtam még megemészteni a történteket, mert az elmúlt évtizedekben sok mindent láttam, de ilyen káoszt még nem – tekintett vissza az összecsapásra Dániel Tamás klubmenedzser. – Természetesen nem csak a mérkőzésről, mint kosárlabda meccsről beszélek, hanem az egész múlt péntek estéről. De azzal kezdem, hogy leginkább a mi produkciónk előtt állok tanácstalanul, mert bármit mondunk, bármit teszünk, valahogy nem megy át a játékosok felé és most már hetek óta ilyen kötelességszerűen elvégzett, kedvetlen munkát látok, amibe ugyan nem nagyon lehet belekötni, de eredménye aztán sok nincs. Tipikus se íze, se bűze dolog, ami mindenre jó, csak arra nem, hogy célokat érjünk el. A csapat teljesítménye mellett csak megemlítem, bár igazán arra sem érdemesek, hogy ilyen ámokfutást, mint amit ez a három játékvezető művelt, még tényleg nem láttam. Még a külső ellenőr is csak tárogatta a karját és próbálta magyarázni a magyarázhatatlant. Azért az is benne van, hogy ezeket a helyzeteket mi húzzuk magunkra, mert végképp nem azt csináljuk, amit valójában kellene, mind egyénileg, mind pedig csapatban.

– Ezzel a vereséggel eldőlt, hogy a rájátszás legfontosabb meccsein pályaelőnyt jelentő első-második pozíciókról szinte biztosan lemarad együttesünk, sőt a pillanatnyilag elfoglalt harmadik helyünk sincs biztonságban.

– Nehéz helyzetben vagyunk, kétségtelen, de van még hét forduló az alapszakaszból, így elméletileg tudunk javítani. Ehhez azonban egy teljesen más szemléletre, hozzáállásra, sebességre, akaratra van szükség, amit pillanatnyilag még nem tudom, hogy melyik fiókban találunk meg. Ráadásul mindig akadnak olyan külső tényezők is, amelyek tovább nehezítik a dolgunkat. Sérültjeink közül Piukovics Patrik ugyan szépen gyógyul, de rá még nem számíthatunk, mint ahogy Dániel Péter is csak lábadozik, így aztán végképp rosszkor jött, hogy Olasz Ádám műtétje csúszott, így most kell befeküdnie, tehát a következő hetekben ő sem állhat rendelkezésre. Ughy Alberttel sokat beszélgettünk és beszélgetünk arról, hogy mit tudunk tenni, milyen trükköt, fegyvert húzunk elő a varázskalapból, de az a baj, hogy egyelőre még a varázskalap sincs meg. Persze az elmúlt huszonhat szezonban voltunk már néhányszor ehhez hasonló szituációban, s vagy könnyebben, vagy nehezebben, de azokat is megoldottuk. Ha a harmadik hely környékén tudunk maradni, akkor a rájátszásban még bármi történhet, ahhoz viszont gyakorlatilag szinte minden meccsünket meg kell nyerni.

– A hét végi fordulóban az Alba Fehérvár fiataljai vendégeskednek a Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban. Mit vár a péntek este hat órakor kezdődő összecsapástól?

– Ez pont egy olyan meccs lesz, ahol keresgethetjük a formánkat, keresgethetjük azt a felállást, ami a legjobb lehet a későbbiekre. Az Alba fiataljai ellen szenvedtünk ősszel is, mert fiatalok, gyorsak, jó kosárlabda iskolában tanulnak, ezért most sem számítok könnyű mérkőzésre. Hazai pályán azért kötelező nyernünk, de jó lenne, ha néhány olyan momentumot is látnánk már, amire talán lehet a későbbiekben is építeni.

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Ceglédi KE

 2024. március 31., vasárnap, 18.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .