A gyengélkedő óbudaiak ellen feledtetheti együttesünk a hétközi, újbudai kisiklást.

A Hepp Kupa négyes döntője miatt februárból elhalasztott bajnoki mérkőzést pótoltak szerda délután a mieink, akik az utóbbi két fordulóban mutatott játékuktól jócskán elmaradva tulajdonképpen simának mondható vereséget szenvedtek az egész NB I/B-s mezőny egyik legjobb formában lévő együttesének számító MAFC II. otthonában.

– Nem indult számunkra rosszul a találkozó, hiszen az első negyedben már tíz ponttal is vezettünk – tekintett vissza a sorrendben nyolcadik sikerüket begyűjtő műegyetemista fiatalok 78–69-es győzelmével zárult találkozóra csapatunk vezetőedzője, Ughy Albert, aki eltiltása miatt ezúttal csak a lelátóról figyelhette tanítványait. – Sajnos azonban a folytatásban a benti posztokon nem tudtunk mit kezdeni a hazaiak két magasemberével, s Peringer, illetve különösen Bordács palánk alatti dominanciája az egész meccsre rányomta a bélyegét. Az a 0–21-es szakasz pedig, amit az első tíz perc végén, a második elején produkáltunk egész egyszerűen nem fér bele, kiváltképp egy ilyen jó passzban lévő, felkészült riválissal szemben. Összességében, azt gondolom, nem játszottunk jól, viszont ez tipikusan olyan mérkőzés volt, amely akár viszonylag gyengébb teljesítménnyel is nyerhető lett volna, amennyiben hajlandóak vagyunk csúszni-mászni, harcolni a sikerért. Ám ez a fajta küzdőszellem most hiányzott a csapatból. Kár érte, hiszen egy értékes és fontos győzelmet engedtünk ki a kezünkből.

A hétközi, újbudai vereség egyben azt is jelenti, hogy öt fordulóval az alapszakasz zárása előtt csapatunk matematikai esélyét is elvesztette az első két hely egyikének megszerzésére, így most már főként a harmadik pozíció megtartására kell koncentrálnia. Ennek az egyik alapfeltétele pedig a sereghajtó Óbudai Kaszások elleni szombati, salgótarjáni összecsapás megnyerése. 

– Nyilván sohasem egyszerű egy olyan csapattal találkozni, amelyik az életéért küzd, de számunkra, a harmadik hely megtartása szempontjából, éppen olyan fontos a két pont begyűjtése, mint a bennmaradásért harcoló óbudaiaknak – osztotta meg az összecsapással kapcsolatos gondolatait a kispadra visszatérő Ughy Albert. – Bár a nemrégiben amerikai légióssal erősítő Kaszások, tizenhárom vereség után, legutóbb ismét nyerni tudtak, úgy vélem, a két pont begyűjtésének hazai pályán nem szabad gondot okoznia.

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Jászberényi KSE

2024. április 19., péntek, 16:30 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .