Nem sikerült megállítani a BKG-Príma SE menetelését az alapszakasz-zárón.

 

Miként az várható volt mindkét együttes a kellő komolysággal állt neki a leginkább már csak presztízsszempontból fontos alapszakasz-záró rangadónak, melyet a Nagy Botond két távoli kosarára egy 10–5-ös rajtot felépítő szigetszentmiklósiak kezdtek valamivel jobban. Az első percekben kialakult különbség a nyitó negyed hajrájáig meg is maradt, ám ekkor a magukra találó tarjániak egyszeriben hármasával kezdték el termelni a pontokat. Burai és Jakab tripláit, valamint Rackley kettő plusz egyes akcióját követően 18–14-re már a mieink vezettek, igaz Nagy Benedek és Tanács a kisszünet előtt tettek róla, hogy a végül a vendéggárda vonulhasson előnnyel a rövid pihenőre. A folytatásban azután hazai oldalon immár végképp megtört a lendület, a piros-feketék támadásban és védekezésben is nagyon sok bosszantó hibát vétettek. Az ebben az időszakban főként a Tanács-Szeleczki centerpáros, majd a kintről továbbra is remekül célzó Nagy Benedek révén eredményes látogatók nyolc ponttal meg is ugrottak, s leginkább csak Joó lelkesedésének volt köszönhető, hogy az SKSE a félidőre látótávolságon belül maradt (37–44).

A harmadik felvonás elején viszont a fiatal Halász és a gyors egymásutánban hét pontot termelő orosz Hakonov találataival hamar tíz egység fölé kúszott a jó hírére ezúttal is rászolgáló Nagy-csapat előnye, s innen már istenigazából nem is nagyon volt kérdéses, hogy megmarad-e a Príma SE hibátlan mérlege. A tarjániak ugyan becsülettel küszködtek, daráltak, de továbbra is rengeteg könnyűnek tűnő dobást hibáztak, ha pedig egy-egy reménykeltő kosár mégis beakadt, arra szinte postafordultával érkezett a lehangoló válasz. Sonyákék a legközelebb 61–69-nél kerültek a vendéggárdához, amely azonban az SKSE utolsó komolyabb felzárkózási kísérletének is könnyűszerrel megálljt parancsolt. A vége tizenkét pontos miklósi siker lett, s csak reménykedni tudunk abban, hogy a mieinknek még az idei szezonban lesz lehetőségük visszavágni a csoportgyőztesnek. Ehhez ugyanis a fináléba kellene beverekednie magát a rájátszást majd a hatodik helyezett MAFC II. ellen nyitó Ughy-legénységnek…

NB I/B, Zöld-csoport, 26. forduló

Salgótarjáni KSE – BKG-Príma SE Szigetszentmiklós 65–77 (21–22, 16–22, 13–16, 15–17)

Salgótarjáni Városi Sportcsarnok, 400 néző, vezette: dr. Mészáros, Lengyel, Gergely.

Salgótarján: Rackley 9, Burai 9/3, Sonyák 9/6, Jakab P. 7/3, JOÓ 13. Csere: Olasz 6, Kovács D. 2, Csapai 6/3, Drevenka 4. Edző: Ughy Albert.

BKG-Príma SE: NAGY BENEDEK 17/15, NAGY BOTOND 14/9, Halász Á. 9/3, Hakonov 10/3, Reizer 2. Csere: TANÁCS 12, Szeleczki 8, Kaluha 3/3, Ben Kane, Szendrei 2, Czakó. Edző: dr. Nagy Ágoston.

Az eredmény alakulása. 4. perc: 5–10, 9. perc: 18–14, 13. perc: 25–32, 20. perc: 37–41, 25. perc: 41–51, 31. perc: 50–63, 36. perc: 61–69.

Ughy Albert: – Borzasztóan gyengén dobtunk az egész mérkőzésen, pedig a helyzeteink megvoltak, ráadásul az első félidőben rengeteg könnyű gól ajándékoztunk a vendégeknek. Néhány játékoson éreztem az akaratot, de ez kevés egy ilyen szintű gárda ellen. Mondhatnánk, hogy szépen helytálltunk a csoportelsővel szemben, de én nyerni akartam, s jó lett volna ezt a játékosokon is látni. Picit lélektelen volt ez az egész produkció, egyszerűen túl puhák voltunk. Gratulálok a Príma SE csapatának a mai győzelemhez, és természetesen a veretlen alapszakaszhoz!

Dr. Nagy Ágoston: – Bár különösebb téttel már nem bírt, egyértelmű volt, hogy egyik csapat sem fogja félvállról venni ezt a találkozót, hiszen a hazaiaknak remek önbizalom-növelő lett volna egy siker a rájátszás előtt, mi pedig hibátlan mérlegünk megtartása miatt szerettünk volna mindenképpen győzni. Mindkét gárda készült meglepetéssel is a másiknak, szerencsére azonban nekünk jobban sikerült a Salgótarján taktikai húzásait lereagálni, s ellenfelünk a végére talán el is fáradt egy kicsit. Egyébként, azt gondolom, az SKSE egy értékes játékosokból álló, jó képességű csapat, sok sikert nekik a továbbiakban! 

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Jászberényi KSE

2024. április 19., péntek, 16:30 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .