Szombaton már a rájátszás első mérkőzését is lejátssza Ughy Albert együttese.

Nem sikerült győzelemmel zárniuk az NB I/B Zöld-csoportjának alapszakaszát a mieinknek, akik az utolsó játéknapon idehaza maradtak alul a pontvadászat első szakaszát hibátlan mérleggel abszolváló BKG-Príma SE csapatával szemben.

– Én kérek elnézést a csapat múlt vasárnapi játéka miatt, amiből teljesen hiányzott a tűz, az akarat, a lelkesedés – tekintett vissza a 77–65-ös vendéggyőzelemmel zárult rangadóra Dániel Tamás klubmenedzser. – Megint sikerült egy olyan mérkőzést játszani, amely inkább azt mutatta meg, hogy ki mennyire alkalmatlan ennek a sportágnak egy bizonyos szint feletti művelésére, pedig, tehetjük hozzá, ez az ellenfél sem volt olyan acélos, hogy ne lehetett volna őket meggyőző különbséggel megverni. De ennek semmi értelme már. Hiába magyaráztuk a játékosoknak napokig, hetekig, hogy mennyire fontos ez a találkozó, mennyire sokat tudnánk belőle táplálkozni, milyen lendületet adhatna a rájátszásra, egyik fülükön be, a másikon ki és kerek szemmel néznek. Néha már tényleg roppant unalmas ez a kilátástalan vergődés, aminek ezúttal is csak az lehetett a következménye, hogy a Szigetszentmiklós okos, taktikus játékkal könnyedén elvitte a két pontot Salgótarjánból. A helyezéseket nem befolyásolta már ez a meccs, de mint többször elmondtuk, nem is ezért volt fontos. Hogy ezek után milyen lesz a csapat harci kedve, azt nehéz megjósolni, pedig ezen múlik majd minden, hisz’ jön az egyenes kieséses szakasz.

– Melynek első körében a MAFC II. együttesével mérjük össze tudásunkat. Mit vár a párharctól, illetve a szombati első összecsapástól?

– Az első találkozásunkkor simán nyertünk, az idegenbeli meccsen, ha nem is könnyedén, de a MAFC győzött. Egy fiatal, de jó edzettségi állapotban lévő csapat, amelyik egyértelmű, hogy a kiverésünkre pályázik, annál is inkább, mert hallottunk a háttérből ezt-azt, ami nem biztos, hogy belefér a sportszerűség kategóriájába. De nem ezzel kell foglalkoznunk, magunkat kell rendbe rakni, hogy két mérkőzésen lerendezhessük a párharcot és készülhessünk az elődöntőre. Rengeteg negatívumot hordozott a mögöttünk lévő alapszakasz, de mindezt elfeledtethetjük, ha hozzuk a következő találkozókat. Pályaelőnyünk van, tehát ha kell, kétszer is játszhatunk itthon, de remélem, hogy hamarabb pontot teszünk a párharc végére. Nem kérdés, hogy mi vagyunk az esélyesebbek, de ezt bizonyítanunk is kell.

Következő mérkőzés

Debreceni EAC U23

Salgótarjáni KSE

Időpont később

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .