Jelentősen átalakult kerettel is a legjobb helyezést célozza meg az Ughy-legénység.

 

A Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban szombaton este hat órakor kezdődő Hódmezővásárhely elleni idénynyitó összecsapás előtt a nyári játékosmozgásokról, célokról, reményekről faggattuk Dániel Tamást.

– Azt gondolom, minden eddiginél nagyobb szüksége van ennek a városnak a sikerre, hogy azok az emberek, akik munkából, vállalkozásból, bérből, fizetésből élnek érezzék egy kicsit, hogy néha jó salgótarjáninak lenni – kezdte szezonfelvezető beszélgetésünket az SKSE klubmenedzsere. – Akik itt laknak nyilván tudják, hogy miről beszélek, hisz minden nap átélik azokat a negatív élményeket, amik érik őket. Ezért nekünk is sokkal nagyobb a felelőségünk abban, hogy azt az értéket, amit eddig a sportban, a kosárlabdában megteremtettünk, azt meg is tartsuk és megpróbáljunk előre lépni. Nyilván van még néhány olyan érték a városunkban, amelyekre érdemes odafigyelni, de a 2018/2019-es szezonban szeretnénk az egyik legszerethetőbb produkció lenni.

– Mielőtt rátérnénk az új szezonra, röviden tekintsünk vissza az előzőekre, amelyek azért, valljuk meg, nem egészen a várakozásoknak megfelelően alakultak.

– Az elmúlt két év valóban nem tartozik a legsikeresebb időszakaink közé, bár tavaly, azt gondolom, hogy jó csapatunk lett, de végül nem tudtuk belőle kihozni azt, amit szerettünk volna. Ennek több oka van, az egyik, hogy egy olyan szakmai koncepcióval vágtunk neki a szezonnak, amit decemberre meg kellett változtatni, illetve szezon közben kellett új csapatot építeni. Mivel ez szinte képtelenség, ezért nem is sikerülhetett, pláne úgy nem, hogy a csapatban voltak motiválatlan, túlélésre játszó kosárlabdázók is. Persze voltak olyanok is, akiket szívesen megtartottunk volna, illetve megtartottunk.

– A nyári szezonban csapatnyi játékos hagyta el az együttest, s ugyancsak szép számmal vannak érkezők is. Mi volt a koncepció az új keret kialakításánál?

– Sajnos nem mindenkit tudtunk maradásra bírni azok közül, akiket szerettünk volna, viszont nagy erényünk, hogy a fiatalokat szinte száz százalékban sikerült itt tartanunk. Hozzájuk a nyáron főként olyan játékosok csatlakoztak, akik szintén a huszonegy-huszonöt éves korosztályt képviselik, így továbbra is azt mondhatom, hogy akár hosszabb távra is tervezhetünk, illetve a munka központú kosárlabdázást helyezhetjük előtérbe.

– Talán fussunk is át a névsoron. Kik alkotják az SKSE 2018/2019. évi keretét?

– Nézzük akkor a listát. A tavalyi gárdából maradtak Dániel Péter, Holló Bence, Joó Tamás, Kovács Dénes, Piukovics Patrik, Póczos Mátyás és Szőke Szabolcs, míg az érkezők rovatban Cubela Ivan (Velika Gorica), Kovács Martin (Zalaegerszeg), Nárai Bence (Győr), Piukovics Bálint (Tiszaújváros) és Zábó Dániel (TF-Budapest) neve szerepel. Mint látható az új emberek között vannak ismert, nagyobb tapasztalattal rendelkező játékosok és vannak olyan fiatalok, akik szeretném, hogyha itt bizonyítanának. Nem kapkodtunk és nem is fogunk, mert van időnk és lehetőségünk rá, hogy a későbbiekben még bővítsük a keretünket. Azt gondolom, a palánk alá mindenképpen kell még egy játékos, illetve, ha túl leszünk néhány mérkőzésen, akkor fogjuk látni, hogy hol vagyunk még sebezhetőek. A csapatot továbbra is Ughy Albert irányítja, Szabó Zoltán segédletével, illetve a játékosok közül a magyar és a horvát élvonalban is jó pár évet lehúzó Cubela Ivan szintén besegíthet a szakmai munkába tapasztalatával, tudásával, azzal együtt, hogy a pályán is neki kell majd lennie az egyik vezérnek.

– Milyen célokkal vágnak neki az új szezonnak?

– Időben kezdtük a felkészülést, jól is haladtunk, de a sorsolás szeszélyéből fakadóan még szeptember második felében és október elején lesz bőven időnk arra, hogy élesítsük a csapatot. Ami a Zöld-csoport erőviszonyait illeti, elmondható, hogy vannak együttesek, amelyek erősítettek, s van, ahol inkább gyengült a társaság, de összességében egy kiegyensúlyozott bajnokságra számítok, ahol most is a legjobb helyezést célozzuk meg, bár tudjuk, hogy ennek a megszerzése nehéz lesz. Sok múlik azon, hogy mennyire gyorsan állunk össze, mikorra lesz a játékosok halmazából nagybetűs csapat.

– Végezetül, mit vár az idénynyitón?

– Az első fordulóban régi, jól ismert ellenfelünk érkezik Salgótarjánba, hisz a Hódmezővásárhellyel számtalanszor csaptunk össze korábban. Legutóbb tavaly decemberben találkoztunk a Hepp Kupában, s akkor simán legyűrtük őket. Azóta szerintem egy kicsit gyengültek, de ettől még nem veszélytelenebbek, főleg úgy, hogy az első fordulóban érkeznek, mikor még mi is jócskán keresgetjük igazi arcunkat. Ezt a meccset elsősorban akarattal, erőből lehet megnyerni, hogy utána legyen még időnk finomítani. Remélhetőleg mindenki hadra fogható lesz, és teljes csapattal tudjuk kezdeni a bajnokság első mérkőzését. Én azt kérem a szurkolóktól, hogy jöjjenek ki a meccsre és mutassuk meg, hogy Salgótarjánban mik az igazi értékek.

Következő mérkőzés

Debreceni EAC U23

Salgótarjáni KSE

Időpont később

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .