A Győr elleni játékával az északi rangadón is sikeres lehet együttesünk.

 

A jó erőkből álló győriek elleni fölényes, 115–84-es hazai győzelemmel hangolt az északi derbire az Ughy-legénység, amely vasárnap délután első idegenbeli sikerét gyűjtheti be. Igaz, amint azt Dániel Tamás az alábbi röpke beszélgetés során elárulta, a mieinknek több szempontból sem lesz könnyű dolguk az EKE Eger KOK otthonában.

– Bármennyire is jól, bármennyire is látványosan játszottunk a Győr ellen, én óvakodom attól, hogy messzemenő következtetéseket vonjak le, és ugráljak örömömben, hogy végre megtaláltuk a helyes utat – tudtuk meg az SKSE klubmendzserétől. – Egyébként valóban olyan produkciót mutattunk múlt pénteken, amit rég lehetett látni, mert volt benne lendület, sebesség, akarat és még kellően vagányak is voltunk, amivel gyakorlatilag villámgyorsan eldöntöttük ez a meccset, méghozzá egy eléggé jó erőkből álló ellenféllel szemben. A védekezésünk, főleg a második félidőben, azért hagyott némi kívánalmat maga után, de összességében elégedettek lehetünk, főleg úgy, hogy néhány kimagasló egyéni produkciót is láthattunk. A kérdés az, hogy ez a jó játék ösztönöz-e minket arra, hogy többet és jobban dolgozzunk, vagy a tükör előtt pipiskedve megveregetjük a saját vállunkat és elhitetjük magunkkal, hogy milyen marha jók vagyunk. Ha az utóbbi lesz, az nagy baj, mert akkor még jó néhány pofonba bele fogunk szaladni, de ha felszabadulunk ettől a győzelemtől, és még inkább akarjuk a sikert, úgy hogy teszünk is érte, akkor tényleg jó lehet az irány.

– A vasárnapi, egri fellépés mindenesetre szolgálhat némi támponttal az előbbiek kapcsán.

– Valóban hamar kiderül, hogy a Győr elleni játék csak fellángolás volt-e, vagy esetleg állandósítani tudjuk ezt a formát. Mondjuk egy idegenbeli győzelemmel, annak az egri csapatnak az otthonában, amelyik ebben a szezonban kezd magára találni és lényegesen erősebbnek tűnik, mint az elmúlt években. Úgy gondolom, hogy velük is számolnunk kell, ha szeretnénk előrébb jutni, ezért nagyon fontos lenne győzni ezen a meccsen. A pénteki hazai találkozó után talán kissé többet pihentünk, mint én gondoltam, de lehet, hogy a néhány sérültünknek ez jót tett, így nagyobb energiával végezhették az edzésmunkát. Elméletileg mindenki rendben van, így teljes csapattal tudunk pályára lépni. Fontos lenne, hogy a palánk alatt a Nárai-Joó páros rendet rakjon, hogy a kicsik megküzdhessenek az Eger külső embereivel, mert nagy valószínűséggel azon áll, vagy bukik a találkozó, ha megakadályozzuk a gyors és könnyű gólokat, harcra tudjuk kényszeríteni a vendéglátónkat, akkor abból mi jöhetünk ki győztesen. Én ugyanazt a lendületet, sebességet és játékkedvet szeretném látni, mint legutóbb, a Győr ellen, mert akkor nagy problémánk nem lehet.

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Ceglédi KE

 2024. március 31., vasárnap, 18.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .