Vezéráldozatot követelt a kecs-keméti fiatalok elleni fölényes hazai siker.

A várakozásokkal és reményekkel ellentétben nemhogy bővült volna, inkább még tovább apadt a legutóbbi, egri fellépést követően eltelt két hétben az SKSE kerete, igaz az egyetlen kiadó légiós helyért folytatott versenyfutásban horvát honfitársával, az eddigi produkciója alapján – kereken negyvenes teljesítményindexével – az egész csoport legértékesebb játékosának számító Dominik Herendic-csel szemben alul maradó Ivan Cubela távozását egyértelműen a kényszer szülte. A korábban már első számú centerüket, a különösebb előzmények nélkül a távozás hímes mezejére lépő Nárai Bencét is elveszítő piros-feketék nehéz helyzetét mutatja, hogy a kötelező meccslétszám eléréséhez vasárnap este is több játékosnak sérülten, sportolásra alkalmatlan állapotban kellett leülnie a kispadra…

Gondok ide, bajok oda, a hazai pályán megszokott módi szerint, a kecskeméti fiatalok elleni is alaposan bekezdett Ughy Albert korosnak éppenséggel szintén nem mondható, ez alkalommal mindössze húsz és fél év átlagéletkorú, alakulata. A Kovács Martin-Herendic-Joó trió révén már a nyitó negyed derekára kétszámjegyű vezetéshez jutottak a tarjániak, akiknek, elhibázott ziccereikkel és könnyelműen elszórt labdáikkal, a vártnál szerényebb produkcióval kirukkoló látogatók is alaposan a kezükre játszottak. Ami azt illeti a mieink számára az egyetlen aggodalomra okot adó körülménynek a folytatásban is csupán a személyi hibák számának gyors gyarapodása bizonyult: a húzóemberek közül a második felvonás elején Kovács Martin négynél, a kényszerű pihenőjének megkezdése előtt a különbséget egy szép triplával immár húsz egységre hizlaló Herendic pedig háromnál tartott. Az igazi csapás azonban csak a félidő hajrájában következett, amikor is az őt ziccerdobás közben nemes egyszerűséggel hátulról felrúgó montenegrói Vukcsevics súlyosan sportszerűtlen és nem kevésbé sérülésveszélyes szabálytalanságát a kelleténél talán kissé vehemensebben számon kérő Joó Tamást kizáró hibával büntették a túlbuzgó sípmesterek. Egyik legjobbjának elvesztését követően sem tört meg azonban az immár ezer és egy sebből vérző tarjáni gárda, amely a nagyszünetre kialakított harmincpontos előnyét a fordulást követően is különösebb gond nélkül tartogatta. Hazai oldalon ekkortájt leginkább az egy híján negyven pontot termelő Piukovics-fivérek és az ismét sokoldalúan játszó Herendic (27 pont, 8 lepattanó, 7 gólpassz) vitték a prímet, de a nagy hirtelenjében első számú centerré avanzsáló ifjú Póczos Mátyás is alaposan hozzátette a magáét a valamivel visszafogottabb második félidei produkciója ellenére is fölényesen diadalmaskodó SKSE megérdemelt sikeréhez.

NB I/B, Zöld-csoport, 8. forduló

Salgótarjáni KSE – Kecskeméti TE-Duna Aszfalt U23 94–59 (24–11, 32–15, 21–21, 17–12)

Salgótarjáni Városi Sportcsarnok, 150 néző, vezette: Jurák, dr. Szakáll, dr. Stánicz.

Salgótarján: HERENDIC 27/3, PIUKOVICS B. 21/9, Kovács M. 6, Zábó, Joó 8. Csere: PIUKOVICS P. 18/3, Dániel P. 9, PÓCZOS M. 5, Póczos S. Edző: Ughy Albert.

Kecskemét: VUKCSEVICS 22/9, Molnár D. 12, KUCSERA 13, Orgona 4, Fülöp B. 2. Csere: Lukács D. 3, Plézer, Gonda 3/3, Popa, Huszka. Edző: Váradi Kornél.

Az eredmény alakulása. 4. perc: 10–4, 8. perc: 22–8, 13. perc: 35–15, 20. perc: 56–26, 24. perc: 58–35, 28. perc: 68–38, 35. perc: 84–49.

Kipontozódott: Fülöp B. (33.), Kovács M. (36.), Molnár D. (36.).

Kiállítva: Joó (17.).

 

Ughy Albert: – Sajnálatos, hogy egy harmincöt pontos különbséggel záruló meccsen olyan rossz döntést hoznak a játékvezetők, amely nagyban befolyásolja a következő találkozónkat is. Nem akartam foglalkozni ezzel, mert a sporttársak mai teljesítménye szót sem érdemelne… Gratulálok a srácoknak, úgy néz ki, hogy minél kevesebben leszünk, annál nagyobb lesz a szívünk!

Váradi Kornél: – Ezzel a mentalitással és ilyen gyenge dobószázalékkal esélyünk sincs arra, hogy bármilyen mérkőzésen is partiban legyünk. Gratulálok a Salgótarjánnak!

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Jászberényi KSE

2024. április 19., péntek, 16:30 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .