Az utóbbi két találkozóját győzelemmel abszolváló DEAC U23 otthonába látogatunk.

 

A debreceni Oláh Gábor utcai sportcsarnokban vasárnap este hat órakor kezdődő összecsapás apropóján Dániel Tamás klubmenedzserrel beszélgettünk.

– Nem számított könnyű mérkőzésre a múlt heti, Pápa elleni összecsapás kapcsán, s valóban nem is lett az.

– Úgy gondolom, hogy nagyon jól térképeztük föl mérkőzés előtt a viszonyokat, miszerint a Pápa azért egy jó szerkezetű társasággal rendelkezik, ahol ráadásul nagyobb harcokat látott játékosok is pattogtatnak. Magunkról pedig tudtuk, hogy nagyon kevesen vagyunk, de nagyon jó hangulatban várjuk a meccset, annak ellenére is, hogy Joó Tomi hiánya nagyon érződött, ezáltal óriási magassági fölényben voltak a palánk alatt a vendégek. Szerintem a mérkőzés előtt nagyon kevesen fogadtak volna a mi győzelmünkre, de a fiúk hatalmas elszántságról és küzdeni tudásról tettek ismét tanúbizonyságot.

– Kétségtelen, hogy egy pillanatra sem adták fel, még akkor sem, amikor szűk egy perccel a lefújás előtt, 90–94-nél már-már elúszni látszott a hajó...

– Végig megpróbáltuk kézben tartani a találkozó menetét, de azért ez nem mindig sikerült. Vezettünk, utánunk eredtek, megint elléptünk egy kicsit, ismét kiegyenlítettek és ez folytatódott a legvégéig. A félidőben mindössze csak egy pont előnyünk volt, de aztán meg tudtunk újulni és nagyon úgy nézett ki, hogy akár sima is lehet a vége, de aztán nagyon drámaian alakult az utolsó néhány perc. De hát a kétpontos győzelem is győzelem, léptünk egyet fölfelé, úgy hogy tényleg a legfőbb gondunk az, hogy egyáltalán legyen annyi játékosunk, hogy ki tudjunk állni. Egyértelmű, hogy ez a győzelem is csapatmunka volt, de azért néhány extra teljesítménnyel. Herendic amióta itt van egy stabil, megbízható, ponterős játékot mutat, amit most is hozott. Hosszabb sérülése után egyre inkább magára talál Piukovics Bálint is, aki a Pápa ellen egyértelműen nyerőembernek bizonyult. Részben kényszerűségből, részben egyéb megfontolások alapján kapott más feladatot és pozíciót Dániel Péter, de úgy látszik, ez a négyes poszt ízlik neki. Végig húzóembere tudott lenni a társaságnak. De mondom, mindenkit dicséret illet, mert mindenki akart és végig küzdött. De!

– De?

– De hoznunk kell a következő, Debrecen elleni meccset is, mert akkor érnek igazán sokat ezek a győzelmek. Előttünk is botladoznak, még a favoritnak kikiáltott Baja is második vereségét szedi össze, így összesen egy vereséggel van több a mi számlánkon, mint az első helyezettén. Most kell nagyon odafigyelnünk, most kell észnél lennünk, hogy Debrecenben is tudjunk nyerni. Ami cseppet sem lesz egyszerű, mert függetlenül attól, hogy egy mögöttünk lévő csapathoz utazunk, nagyon nehéz meccsünk lesz. Általában a Cívis városban tett látogatásaink nyögvenyelősek szoktak lenni, nem beszélve arról, hogy azért ez csak az A-csoportos csapat utánpótlása, nyilván sokat és keményen edzenek. Egy vasárnap esti időpont az ország másik végén amúgy sem túl előnyös, de mindenképpen úgy kell pályára lépnünk, hogy esélyesként be tudjuk gyűjteni a győzelemért járó pontokat. Kisebb-nagyobb sérültjeink vannak, de velük nem hiszem, hogy gond lesz, mint ahogy most már Joó Tomi is rendelkezésünkre áll. Hangsúlyozom, nagyon-nagyon kell ez a meccs, de azt hiszem ezt a fiúk is tudják.

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Ceglédi KE

 2024. március 31., vasárnap, 18.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .