A legjobb összeállítású, sikerre éhes fehérvári gárdára számít csapatunk vasárnap.

 

 

A felemás játékkal kivívott SMAFC elleni sikerét követően az NB I/B Zöld-csoportjának hét végi fordulójában az Alba Fehérvár II. csapatát látja vendégül Ughy Albert együttese. A Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban vasárnap este hat órakor kezdődő összecsapás esélyeiről Dániel Tamást kérdeztük.

– Mindenekelőtt néhány gondolat erejéig érdemes visszatekinteni a múlt szombati meccsre, mivel véleményem szerint a SMAFC elleni találkozóra nem készültünk föl rendesen, sem szakmailag, sem pedig mentálisan – kezdte az SKSE klubmenedzsere. – Azt gondoltuk, hogy ez egy igen gyengécske csapat, s ha jobbakat is megvertünk már, akkor ezzel sem lesz probléma. Igen ám, csak az előző mérkőzéseken igazán odatettük magunkat, végig küzdöttünk, harcoltunk, segítettük egymást. Most meg langyos volt a kezdésünk, sőt az első félidőnk és nem voltunk taktikailag sem ráhangolva erre a meccsre. Ráadásul a tudatosságnak még a nyomát sem láttam, úgyhogy számomra a meccs tanulsága az, hogy sokkal tervezettebb munkát kell végeznünk hét közben, hogy a hét végén ne érjen miket meglepetés. A játékosoknak pedig megfelelően rá kell hangolódniuk minden összecsapásra, mert ez nem egy rutinfeladat, hanem igen is magas szintű szellemi és fizikai igénybevétel. Remélem mindenki, legyen az akár játékos, akár edző, akár csapatvezető, el akar érni valamit. Akkor meg tenni kell érte! A második félidőben egyébként egy kicsit felpörögtünk, sebességet váltottunk és könnyedén nyerünk. Ehhez azért kellett, hogy valóban nem az egyik legacélosabb ellenfelünket fogadtuk, így volt lehetőségünk a korrigálásra. Egy jobb csapat ellen ez már egyáltalán nem biztos, hogy összejött volna.

– Miként látja az Alba Fehérvár II. elleni találkozó esélyeit?

– Hét végi ellenfelünknek főleg a szezonkezdése sikerült jóra, ott úgy nézett ki, hogy akár a csoport első harmadába is odaérhetnek. De hát megint egy U23-as csapatról beszélünk, amelyeknek a szereplése a klubjukban másodlagos, az játszik, akit éppen az A-csoportból nélkülözni tudnak, így mint ellenfél is teljesen tervezhetetlenek. Mi arra készülünk, hogy a legjobb összeállításban és sikerre éhesen jönnek Salgótarjánba. Így egy olyan csapatot kell legyőznünk, amelyik egyáltalán nem feltartott kézzel érkezik hozzánk. A játékosaink rendben vannak, sőt érkezett hozzánk végre egy új szereplő is, aki elsősorban a palánk alatt tud segítségünkre lenni. Hajdu Márton eddig a Piros-csoportos Békés játékosa volt, ahol viszonylag kevés lehetőséget kapott, bár véleményem szerint egy tehetséges fiatal játékos. Elméletileg a játékengedélye meg lesz a hétvégére, tehát pályára léphet, és bővítheti a lehetőségeinket, illetve tehermentesíthet néhány olyan embert, akik eddig kényszerposzton játszottak. Mivel több olyan játékosunk is van, akik jól és kedvvel passzolnak, így most érkezett egy erre fogadókész kosaras, aki a palánk alatt gyűjtheti a pontokat. Mivel időben megérkezett, ezért alkalmunk is nyílt, hogy segítsük a csapatba illeszkedését. A kínjainkon kicsit enyhít a jövetele, de továbbra is keressük még a lehetőséget az erősítésre, illetve próbálunk araszolni a csoport eleje felé. Ezért igencsak fontos ez a meccs is.

Következő mérkőzés

Jászberényi KSE

Salgótarjáni KSE

2024. április 17., szerda, 19:00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .