(Majdnem) végig vezetve törte meg kilencmeccses idegenbeli vereségsorozatát csapatunk.

Felettébb reménykeltően kezdte a kedd esti találkozót a térdműtét előtt álló Dániel Péter és a lábsérülése után továbbra sem száz százalékos Boinitzer Dávid mellett a változatosság kedvéért ezúttal az influenzás Kovács Martint is nélkülöző Ughy-legénység, amely a feldobás után azonnal egy 13–2-es etappal lepte meg ellenfelét. A ragyogóan védekező tarjániaknak ráadásul a folytatásban minden esélyük megvolt arra is, hogy akár még jobban ellépjenek, ám pontatlanná, kapkodóvá váló támadójátékuk ebben végül megakadályozta a nyitó negyed második felében öt labdaeladás mellett hét büntetőt és jó néhány ziccert is elhibázó piros-feketéket. Mi több, a felzárkózást Szabó Norbert és Pöstényi találataival megkezdő tiszaújvárosiak a kisszünetre jócskán le is faragták a különbséget, igaz egy Joó triplájára és Piukovics Bálint gyors hat pontjára alapozott 9–2-es roham az újrakezdést követően nem sokkal már ismét jóval megnyugtatóbb, 27–15-ös SKSE-vezetést eredményezett. Csakhogy a játékrész hajrája vendégszempontból ismét nem a legjobban alakult, amiben kétségkívül közrejátszott, hogy a húzóemberek közül, faultproblémái miatt, Joó és Herendic is hosszabb pihenőre kényszerült. Az előnyből mindazonáltal öt pont a nagyszünetre is megmaradt, noha 32–33-nál például már egészen közel értek a mieinkhez a Hill-Gáspár duó vezette hazaiak (36–41).

A harmadik felvonás java részében kiegyenlített játékkal, váltott kosárszerzéssel teltek a percek, a négy-öt pontos fórjukat őrizgető piros-feketék ekkortájt főként távolról (Hajduék hat mezőnykosara közül ebben a tíz percben öt is triplára sikeredett), míg a házigazdák, a nem csak gólerősen, de helyenként kifejezetten látványosan is kosárlabdázó Gáspár-Hill duó révén, jobbára a palánk alól voltak eredményesek. Az utolsó rövid pihenő előtt nem sokkal viszont megint megrázták magukat a tarjániak, akik egy 8–1-es részhajrával pillantok alatt tíz ponttal elhúztak. Ekkor megszerzett előnyét pedig, egy kisebb hullámvölgy dacára, egészen a 34. percig sikerrel meg is tartotta az SKSE, 61–71 után azonban váratlanul teljesen lefulladt a mieink gépezete. Olyannyira, hogy egy 11–0-ás Phoenix-rohamot lezáró Hill zsákolás a finishez közeledve immár hazai fordítást eredményezett, bár igazán sokáig azért nem örülhettek a meccs folyamán először, s mint kiderült utoljára birtokolt vezetésüknek a sárgamezesek. Ughy Albert menetrendszerű időkérését követően ugyanis Piukovics Bálint és a legjobbkor magára találó Herendic is triplát „vétett”, az ismét hallatlan mezőnymunkát végző Csabák remek labdaszerzései és lepattanói, a Joó-Herendic páros duplái, valamint Piukovics Bálint higgadt büntetőzése pedig a feszült hangulatú végjátékban végleg a győzelmi ösvényre terelte a sikerükkel egy fájdalmasan hosszúra nyúló, kilencmeccses idegenbeli vereségsorozatot lezáró piros-feketéket.

NB I/B, Zöld-csoport, 16. forduló

Tiszaújvárosi Phoenix KK – Salgótarjáni KSE 77–86 (13–18, 23–23, 18–21, 23–24)

Tiszaújvárosi Sportcentrum, 100 néző, vezette: Földi, Borgula, Drenyovszki.

Tiszaújváros: Kiss B. 3, Szilasi 2, HILL 21, GÁSPÁR B. 17/3, Pongrácz 2. Csere: SZABÓ N. 11/3, PÖSTÉNYI 10, Molnár B., Kovács Z. 7/3, Jónás 4/3. Edző: Szendrey Zsombor.

Salgótarján: HERENDIC 15/6, CSABÁK 6/3, PIUKOVICS B. 20/6, JOÓ 24/9, HAJDU 14/6. Csere: Zábó 3/3, Piukovics P., Holló, Kovács D. 4. Edző: Ughy Albert.

Az eredmény alakulása. 4. perc: 2–9, 8. perc: 8–16, 14. perc: 19–29, 18. perc: 32–33, 24. perc: 42–48, 28. perc: 51–56, 34. perc: 61–71, 38. perc: 74–74.

Kipontozódott: Hajdu (33.), Kiss B. (40.).

Szendrey Zsombor: – Nehezen kezdtük a mérkőzést, amiben saját hibáink mellett, azt gondolom, a játékvezetők néhány ítélete is közrejátszott. Azt is meg kell említeni ugyanakkor, hogy miután a végjátékban átvettük a vezetést, három hibát is elkövettünk, és ez nem a bírókon múlott.

Ughy Albert: – Gratulálok az első idegenbeli sikerhez és a srácok hozzáállásához. Bízom benne, hogy sérültjeink, akiknek száma sajnos ezen a találkozón is tovább bővült, illetve betegeink minél hamarabb felépülnek. Ellenfelünknek sok sikert kívánok a bajnokság további részében!

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Ceglédi KE

 2024. március 31., vasárnap, 18.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .