Visszafogottabb produkcióval sem okozott gondot a „hitetlen” egriek legyőzése.

 

Az SKSE három győzelemmel, a vendég egri egyetemisták ellenben négy vereséggel melegítettek az északi rangadóra, melyet lényegesen jobban kezdtek a Csabák Balázst ismét bevető, a továbbra sem százszázalékos Boinitzer Dávidot viszont újból jegelő tarjániak. Hazai részről, Kovács Martin, Piukovics Bálint és Herendic révén, az első három percben három távoli kísérlet is beakadt, míg Joó a palánk alól gyűjtögette szorgosan a pontokat. A túloldalon ezzel szemben eleinte jóval nehézkesebben születtek a kosarak, így a nyitó negyed derekán máris kilencpontos távolság választotta el egymástól a csapatokat. A különbség pedig ettől lejjebb a folytatásban is csupán elvétve apadt, holott a kisszünetet megelőző időszakban támadásban azért már a vendégek is sokkal jobban csipkedték magukat. Ami azt illeti a védekezést a rövid pihenőt követően sem vitték túlzásba a felek, s bár a rajtot ezúttal is jobban kapták el az ekkortájt főként Csabák, Hajdu és Piukovics Bálint találataira építő piros-feketék, a félidő hajrájában a Mészáros vezette Váczi-tanítványok többször is egészen közel férkőztek a mieinkhez. A nagyszünetre mindazonáltal már ismét visszaállt a kétszámjegyű differencia, s 54–43-as állásnál fújhatott egy kiadósabbat a két gárda.

A harmadik felvonás elején támadásban ugyan nem mutatott túl sokat (mindössze nyolc pont öt perc alatt), viszont hátul az addigiaknál lényegesen jobban odatette magát az Ughy-csapat. Mivel pedig a játékrész második felében, védőmunkájuk hatékonyságának fenntartása mellett, az irányzékon is állítottak, Joó Tamásék kevéssel a kisszünet előtt már több mint húsz pontos vezetést birtokoltak (76–54). A záró tíz percet ugyanakkor, megnyugtató előnyük dacára is, kapkodva, sok hibával kezdték az akcióikat hol elsiető, hol pedig túlságosan is megbonyolító tarjániak, akik gyengélkedésükkel egy 10–3-as nyitányhoz segítették hozzá riválisukat. Igaz, jó kezdésük ellenére az egrieken továbbra sem igazán érződött, hogy elhinnék, itt még bármi keresnivalójuk lehet, becsületből ugyan próbálkoztak, ám, talán az egy szem Varga kivételével, nem látszott rajtuk a mindent elsöprő igyekezet. Piukovics Patrik triplája és Herendic gyors négy pontja kisvártatva végképp meg is pecsételte a sorsukat, s összességében is elmondható, hogy ezen az estén nem volt egy szinten a két szomszédvári alakulat. Ami még akkor is igaz, ha hozzátesszük, a fölényes siker érdekében az utóbbi meccseken mutatott formájuktól ezúttal némileg elmaradó piros-feketék nem is igazán kellett megfeszülniük.

NB I/B, Zöld-csoport, 19. forduló

Salgótarjáni KSE – EKE Eger KOK 97–74 (24–17, 30–26, 28–16, 15–15)

Salgótarjáni Városi Sportcsarnok, 250 néző, vezette: Jurák, Bagi, Lövei.

Salgótarján: HERENDIC 18/3, PIUKOVICS B. 14/6, KOVÁCS M. 10/3, JOÓ 20, HAJDU 16/3. Csere: Csabák 7/3, Zábó, Kovács D. 4, Piukovics P. 5/3, Szőke 3. Edző: Ughy Albert.

Eger: MÉSZÁROS B. 15/3, Megyes, Máté B. 11/3, VARGA I. 15, Szicsák 5. Csere: Veres 3/3, Kiss Bálint 2, Szabó G. 11/9, Illés B. 4, Pomázi 6/6, Szatmári 2. Edző: dr. Váczi Péter.

Az eredmény alakulása. 4. perc: 12–5, 8. perc: 20–11, 14. perc: 35–26, 18. perc: 45–35, 24. perc: 62–49, 28. perc: 76–54, 35. perc: 85–69, 38. perc: 95–70.

Kipontozódott: Megyes (37.).

 

Ughy Albert: – Az első félidőben hál’ istennek a megszokott támadójátékunkat nyújtottuk, amire nagy szükség is volt, mert a védekezésünk ebben a húsz percben katasztrofálisra sikeredett. A szünet után viszont úgy jöttünk ki a pályára, ahogy az előző három mérkőzésen, mindenki beletette a munkát hátul is, így a végére egy sima meccs kerekedett. A második félidei hozzáálláshoz és játékhoz gratulálok a csapatnak!

dr. Váczi Péter: – Jelenlegi állapotunkban, ennyi közös edzéssel, csak ilyen játékra vagyunk képesek. Azt sajnálom, hogy a harmadik negyedben volt egy szakasz, amikor elvesztettük a hitünket. Megérdemelt hazai siker született!

Következő mérkőzés

Debreceni EAC U23

Salgótarjáni KSE

Időpont később

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .