Sopronban kezdi meg három-meccses idegenbeli túrasoro-zatát csapatunk.

 

A legutóbbi négy találkozóját megnyerő Ughy-legénység az NB I/B-s pontvadászat Zöld-csoportjának hét végi fordulójában a tabella utolsó helyén álló, ám hazai pályán már több komoly skalpot is begyűjtő SMAFC vendégeként lép pályára. A soproni Krasznai Ferenc Sportcsarnokban pénteken este hét órakor kezdődő összecsapás előtt Dániel Tamás klubmenedzserrel beszélgettünk.

– A majd’ kéthetes bajnoki szünet előtti utolsó találkozón csapatunk magabiztos győzelmet aratott a szomszédvári rivális egriek ellen. Mennyire volt elégedett az északi rangadón látottakkal?

– Alapjában véve nekem az a bajom az Eger elleni meccsel, hogy túl korán kezdtük azt érezni, hogy na, rátaláltunk a jó útra, most már minden rendben, és félgőzzel is hozzuk ezt a meccset. Ami részben igaz, de ez a fajta hozzáállás nagyon kártékony tud lenni, főleg a továbbiakra nézve. Korántsem vagyunk olyan jó játékosokból álló csapat, amelyik könnyedén hozza a győzelmeket, mert a mi erőnk tényleg a csapatmunkában, a küzdeni tudásban, a harcosságban rejlik. Ezt most, főleg az első félidőben, nem nagyon lehetett látni és részben ezért is lett szorosabb ez a játékrész. Azért hozzá kell tennem azt is, hogy csalóka az egri gárdának az újévben mutatott visszafogottabb szereplése, mert azért van egy-két jó játékosuk, úgyhogy nem is volt annyira könnyű ez a feladat, mint amennyire először tűnt. A második félidőben mi is harcosabbak lettünk, szigorítottunk egy picit a védekezésen, meg hát az Eger is fáradni kezdett. Így kialakulhatott az a különbség, aminek ki kellett alakulnia. Léptünk egyet, tovább erősítettük pozíciónkat, de a neheze csak most jön.

– Az előttünk álló bő egy hétben például gyors egymásutánban három idegenbeli összecsapás vár az együttesre. Mire számít a turnényitó soproni fellépésen?

– A héten a játékosoknak és másoknak is azt mondtam, hogy itt van szűk két hét, három meccs, amikor megnyerhetjük a bajnokságot. Tudom, hogy egy kicsit túlzónak tűnik, de a riválisaink szedik össze a vereségeket, így ha mi most háromból hármat tudunk nyerni, akkor nagyon kedvező lesz a pozíciónk és ismét kizárólag a saját kezünkben lesz a sorsunk. Ez a legfontosabb tétje ennek a mintegy tíz nap alatt lejátszandó sorozatnak. Ebből is az első lépés a legnehezebb, mert újból lendületet kell kapnunk egy igen kellemetlen ellenfél otthonában. Ugyan az utolsó helyen szerénykedik a SMAFC gárdája, de a soproni kirándulások a korábbiakban ritkán estek jól nekünk, illetve én úgy érzékelem, hogy kezdik összeszedni magukat. Fejükbe vették, hogy nem akarnak kiesni, így minden győzelem életmentő lehet számukra. Nagyon nehéz és feszült meccsre számítok, ahol a fellépés, a kezdés lehet ismét kulcsfontosságú. Az első pillanattól kezdve dominálnunk kell, nem szabad engedni, hogy erőre kapjanak és esetleg előnyhöz jussanak. Nekünk kell irányítani az egész találkozót és akkor nagy probléma nem lehet. Bízom abban, hogy sikerült normálisan felkészülnünk az elmúlt két hétben, és ott folytatjuk, ahol abbahagytuk február elején. Sérültjeink, betegeink természetesen vannak, de ezzel már tényleg nem foglalkozunk. Úgy lépünk pályára, abban az összeállításban, ahogy vagyunk, mert most már tényleg csak karnyújtásnyira van előttünk az a pozíció, amelyből egy kicsit nyugodtabban vághatunk majd neki a rájátszásnak.

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Jászberényi KSE

2024. április 19., péntek, 16:30 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .