Tartalékos csapatunk egyetlen ponttal bizonyult jobbnak a sereghajtó otthonában.

 

Közel kéthetes szünet után Sopronban folytatta szereplését a legutóbbi négy fellépését sikerrel abszolváló tarjáni gárda, amely finoman fogalmazva sem a legjobb előjelekkel utazott el a sereghajtó, ám a saját csarnokában többek között már az éllovas Vásárhely együttesét is megtréfáló SMAFC otthonába. Az Ughy Albert vezette szakmai stáb ugyanis a péntek esti összecsapáson állandó hiányzói, Dániel Péter és Boinitzer Dávid mellett, a csapat kapitányára, a lázas betegségéből odahaza lábadozó Joó Tamásra sem számíthatott, s ha ehhez még hozzátesszük, hogy Piukovics Bálint és Dominic Herendic sem teljesen egészségesen vállalta a játékot, egyszeriben már nem is tűnt olyan könnyedén begyűjthetőnek az előzetesen kötelezőként bekalkulált két bajnoki pont.

A kezdésre mindenesetre, ahogy azt az utóbbi időben már megszokhattuk, ezúttal sem lehetett panasz, hisz’ Csabák két triplájával, Kovács Martin ziccereivel és Hajdu centertalálataival hamar komoly előnyre tettek szert az ötös poszton a fiatal Póczos Mátyással felálló tarjániak. A feszesen védekező, s a megszerzett labdákból több könnyű, leindításos kosarat szerző piros-feketék a nyitó negyed derekán már 17–4-re vezettek, s bár a játékrész második felében vendégoldalon valamelyest alábbhagyott a lendület, Zábó és Hajdu villanásainak köszönhetően, a kisszünethez érve még mindig kilenc pont választotta el egymástól a feleket. A második felvonás eleje pedig a mieink szempontjából ismét parádésra sikeredett, olyannyira, hogy a roppant agilis Kovács Martin gyors hat pontja, valamint Piukovics Patrik távoli kosara pár perc játék után már 22–38-as állást eredményezett. Csakhogy a remek kezdést ezúttal is egy komolyabb megtorpanás követte, az SKSE támadójátéka jóval pontatlanabbá, védekezése sokkalta szellősebbé vált a félidő végére, amit kihasználva a Czukor vezette hazai alakulat a lefújására hátránya több mint felét eltüntette (42–49).

A harmadik periódus ráadásul korántsem indult olyan jól az Ughy-legénység számára, mint a korábbiak, az első öt percben a mieink erejéből például, számtalan labdaeladás mellett, mindösszesen csak kettő pontra futotta. S bár ekkortájt azért a házigazdák sem igazán jeleskedtek, 7–2-es rajtjukkal Kovács Benedekéknek azért így is sikerült teljesen nyílttá tenniük a meccset. A vezetést ugyan továbbra sem adták ki a kezükből a holtpontról a Csabák-Herendic-Piukovics Bálint trió kosaraival kimozduló tarjániak, ám az utolsó rövid pihenőre kialakuló 59–60-as állás egyáltalán nem tűnt megnyugtatónak. A záró negyedet ráadásul Tukovits két sikeres büntetődobása vezette be, amivel, a meccs folyamán először, már a soproni gárda került előnybe. Sokáig mindazonáltal nem örülhettek a hazaiak, az ismét magukra találó piros-feketék ugyanis nem csak hogy villámgyorsan fordítottak, de Piukovics Bálint hármasaival, illetve a Hajdu-Kovács Martin duó kettő plusz egyes akcióival a hajrá kezdetére hét ponttal el is húztak. Ám a rendkívüli izgalmakat tartogató végjátékra még jó néhány további fordulat maradt: az alaposan belelendülő Füzi gyors egymásutánban bevágott három trojkáját követően kisvártatva a SMAFC, majd nem sokkal később az ismét óriási mezőnymunkát végző Herendic (8 pont, 10 lepattanó, 11 gólpassz, 4 labdaszerzés) vezérletével egy 6–0-ás rohamot kivágó SKSE tűnt befutónak, hogy azután az utolsó fél percre immár 83–81-es hazai vezetéssel forduljon a két gárda. A slusszpoén azonban végül Kovács Martintól érkezett, akinek remek triplájára – bár Füzi a lefújás előtti pillanatokban kétszer is kísérletezhetett – a túloldalról már nem jött felelet…

 

NB I/B, Zöld-csoport, 20. forduló

Soproni MAFC – Salgótarjáni KSE 83–84 (18–27, 24–22, 17–11, 24–24)

Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok, 100 néző, vezette: Nagy V., Szilágyi, Oláh M.

SMAFC: Soós 5, FÜZI 22/15, Garab 7/3, Kovács B. 9, CSAPLÁR-NAGY A. 9. Csere: CZUKOR 25, Karsai, Tukovits 6/3. Edző: Molnár József.

Salgótarján: CSABÁK 12/9, HERENDIC 8, KOVÁCS M. 18/6, HAJDU 22, Póczos M. 1. Csere: Piukovics B. 9/6, Piukovics P. 5/3, Zábó 6/3, Kovács D. 3. Edző: Ughy Albert.

Az eredmény alakulása. 4. perc: 4–17, 8. perc: 15–20, 13. perc: 22–38, 18. perc: 32–43, 24. perc: 47–49, 28. perc: 55–60, 31. perc: 61–60, 35. perc: 68–75, 37. perc: 77–75.

 

Molnár József: – Nagyon sok hibával kezdtük a mérkőzést, de a második negyedtől kezdve sikerült visszakapaszkodnunk. Ha az utolsó percben eggyel több jó döntést hozunk, akkor mi nyerünk. Gratulálok játékosaimnak, mert mindent megtettek a győzelemért!

Ughy Albert: – Tudtuk, hogy komoly csata vár ránk a tabellán elfoglalt pozíciójától sokkal jobb játékerőt képviselő SMAFC otthonában, különösen azután, hogy az utolsó pillanatokban egy minden szempontból kulcsfontosságú játékosunk dőlt ki a sorból. Amire egész héten készültünk azt egy nap alatt kellett átformálnunk, éppen ezért nem volt könnyű a helyzetünk, de a pályára lépők mindent megtettek a győzelemért, amihez gratulálok a csapatnak! Nagyon nehéz mérkőzés volt, sok hibával játszottunk, de úgy érzem megérdemelten nyertünk!

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Ceglédi KE

 2024. március 31., vasárnap, 18.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .