Csak akkor van értelme a további számolgatásnak, ha idehaza legyőzzük az éllovast.

 

Az Alba Fehérvár II. elleni, nagy küzdelemben kivívott idegenbeli sikerét követően az NB I/B Zöld-csoportjának utolsó előtti fordulójában a 16-6-os mutatójával a tabella élén álló Bajai Bácska FKE csapatát látja vendégül együttesünk. A Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban szombaton este hat órakor kezdődő rangadó kapcsán Dániel Tamás klubmenedzserrel beszélgettünk.

– Ellentétes félidőket követően, kiélezett csatában sikerült legyűrnie az előző fordulóban csapatunknak az Alba fiataljait. Ön miként értékeli a múlt vasárnapi, székesfehérvári találkozót?

– Ha valaki már sakkozott önmagával, akkor tudja, hogy milyen érzés az eseményeket az egyik, aztán meg a másik oldalról nézni. Ezt a meccset is lehet értékelni úgy, hogy rossz mentalitással léptünk pályára, rengeteget hibáztunk, eladtunk tizenhét labdát és negyven százalékosan dobtuk a büntetőket. De nézhetjük úgy is, hogy a vasárnapi ebéd időpontjában egy felkészült és sikerre éhes fiatal csapat otthonában, három elvetemült játékbíró hathatós tevékenysége ellenére, több mint húszpontos hátrányból felállva sikerült egy nagyon fontos meccset megnyernünk. Mindezt úgy, hogy tényleg nagyot harcolt a második félidőben a csapat, megszakadt a győzelemért, amit úgy gondolom, hogy a találkozó egészét tekintve jogosan meg is szerzett. Én afelé hajlok, hogy az utóbbi szemlélet a jó, és előremutató ebben a helyzetben, ebben a pillanatban. Ha nehezen is, de léptünk egyet, így részben a mi kezünkben maradt a sorsunk irányítása. Most már azonban számolnunk is kell, mert a végső alapszakaszbeli helyezésünket nagyban befolyásolják közvetlen riválisaink mérkőzései is.

– És hogy áll pillanatnyilag a „matek”?

– A helyzet az, hogy ha most legalább nyolc ponttal megverjük a Baját és nyerünk Újpesten is, illetve a Baja kikap Vásárhelyen, akkor harmadiknál nem lehetünk rosszabbak. Viszont, ha a mostani fordulóban Debrecenbe látogató Vásárhely kettőt bukik és esetleg az Óbuda is megcsúszik a SMAFC, vagy a Pápa ellen, akkor akár az első helyen is befejezhetjük az alapszakaszt. Egy azonban nagyon jól látszik ebből az okoskodásból, hogy nekünk két meccset kell nyerni, úgy hogy most az első találkozón a pillanatnyilag az első helyen tanyázó ellenfelet kell két vállra fektetnünk. A többit meg majd meglátjuk.

– A fentiek alapján nyilvánvaló, hogy milyen eredményt vár szombaton, így inkább arról kérdezem, hogy mi lehet a győzelem kulcsa a bajaiak ellen?

– Ismerjük őket, hisz’ a legjobbjuk az a Jakab Peti, aki nálunk is remek kosarasnak bizonyult, illetve egy olyan gárdáról van szó, amely hagyományaira építve mindig meg tud újulni, mindig mindenkire veszélyes tud lenni. A mezőny egyik legerősebb játékosállományával rendelkeznek, és gyanítom, hogy ők is nézik a tabellát, ők is tudnak számolni, tehát biztos, hogy győzni jönnek Salgótarjánba. Az Alba II. elleni győzelmünk remélhetőleg nagy energiákat szabadított fel a csapatban és reményeim szerint úgy várjuk ezt a találkozót, ahogy egy ilyen rangadót kell. Pillanatnyilag Dániel Péter, Piukovics Patrik személyében két olyan sérültünk van, akikre biztosan nem számíthatunk, de a többiek rendben tudtak készülni a héten és úgy várják, úgy várjuk ezt az összecsapást, hogy mindent meg fogunk tenni azért, hogy a végén mi örülhessünk. Felkészült csapat lesz a vendégünk, ezért taktikailag is ki kellett találnunk olyat, amivel talán meglephetjük őket. Szerintem ez sikerült, de a jó taktika próbája nyilván az, hogy mennyire lesz fogyaszthatatlan az ellenfélnek. Biztos vagyok benne, hogy sokan lesznek kíváncsiak a mérkőzésre és egy jó hangulatú és salgótarjáni győzelemmel záruló derbit láthatnak majd a kilátogatók.

Következő mérkőzés

Debreceni EAC U23

Salgótarjáni KSE

Időpont később

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .