A listavezető elleni vereséggel jelentősen csökkentek esélye-ink az előrelépésre.

 

Az Óbudai Kaszások egy nappal korábbi, váratlan soproni vereségének köszönhetően nagy lehetőséghez jutottak a dobogóra ácsingózó tarjániak, akik a listavezető Baja több mint hétpontos legyőzésével, egy fordulóval az alapszakasz zárása előtt, igencsak kedvező pozícióba manőverezhették volna magukat. Nem egészen egy negyeden keresztül úgy tűnt a piros-feketék számára mindez nem is lesz megoldhatatlan feladat – 25–9-nél legalábbis aligha gondolta volna bárki is a hazai szurkolók közül, hogy végül lógó orral kell majd hazabandukolnia…

Meglehetősen hektikus játékkal nyitották a szombat esti rangadót a felek, remek megoldásokat, itt is, ott is érthetetlen hibák követtek. Az első hat pontot ugyan az SKSE együttese jegyezte, ám a bajaiak kezdeti lemaradását, az előző két idényben még a mieinket erősítő, Jakab hamar eltüntette. Igaz a látogatók sokáig nem örülhettek az egálnak, 9–9 után ugyanis fergeteges rohamot indítottak a tarjániak. A főként a Herendic-Kovács Martin-Piukovics Bálint trió találataira építő Ughy-legénység a következő bő négyperces etapban, kőkemény védő-, és helyenként közönségszórakoztató támadójátékot bemutatva, megrendítő erejű csapást mért ellenfelére, s a negyed hajrájához közeledve immár tizenhat egységgel járt előbbre. Csakhogy a kisszünet előtt meghúzott cserék komoly törést hoztak a piros-feketék játékába, amit kihasználva a Sugovica-partiak, a zsinórban tíz pontot berámoló Pongó hathatós közreműködésével, szép lassan talpra kászálódtak. Sőt, a második felvonás elején már egyértelműen kezdte átvenni az irányítást is a Cservék-csapat, s míg Nagy Dánielék egyre inkább belőtték magukat, a mieink képtelenek voltak megtalálni az elvesztett fonalat. Kővágó-Laska újabb szép centertalálata, illetve Jakab két triplája a félidő finisére, a meccs során először, immár vendégvezetést eredményezett, míg a nagyszünetre 37–40-es állással vonulhattak az együttesek. 

Ami azt illeti, a harmadik periódus sem alakult sokkal szívderítőbben az azt megelőzőnél az SKSE számára, mert bár röviddel a kezdés után Kovács Martin és Hajdu közjátéknyi időre a vezetést is visszaragadta, a mindig a legfontosabb pillanatokban megvillanó Pongó, valamint a remekül beugró Ágfalvi vezérletével gyorsan rendezte sorait, s 44–43-ról egykettőre 46–53-ra alakította az eredményt a bajai gárda. A játékrész végén mindazonáltal a fiatal Póczos Mátyásnak néhány szép megoldással némileg azért sikerült kizökkentenie az apátiából csapatát és a közönséget, s a záró negyed előtt, 55–58-nál, hazai szempontból tulajdonképpen még mindig nem volt semmi veszve. Ám a mieink támadójátéka a folytatásban is meglehetősen hatástalan és elképzelés nélküli maradt, noha bőszen lövöldöztek, sikeres találatuk alig-alig akadt. Így azután hiába kaptak mindössze öt pontot öt perc alatt, nemhogy közelebb jutottak volna az ugyancsak meglehetősen alacsony csapásszámmal evickélő riválishoz, csak még jobban lemaradtak. A végjátékban pedig már egy teljesen reményvesztett, hitehagyott tarjáni csapat szenvedett, így a rutinosan játszó vendégek, Pongó, Nagy és Jakab néhány kósza kosarával, különösebb gond nélkül bebiztosíthatták megérdemelt győzelmüket…

 

NB I/B, Zöld-csoport, 25. forduló

Salgótarjáni KSE – Bajai Bácska FKE 62–72 (25–19, 12–21, 18–18, 7–14)

Salgótarjáni Városi Sportcsarnok, 200 néző, vezette: Jurák, Bagi, Nepp.

Salgótarján: Herendic 14/3, Piukovics B. 9/3, Kovács M. 14/6, Joó 11/3, Hajdu 7/3. Csere: Csabák 3/3, Boinitzer, Kovács D., Zábó, PÓCZOS M. 4. Edző: Ughy Albert.

Baja: NAGY D. 11/3, PONGÓ 19/6, Goldring 3, JAKAB P. 18/9, KŐVÁGÓ-LASKA 9. Csere: Pálkerti 3/3, Vukicsevics 4, Ágfalvi B. 5/3. Edző: Cservék Csaba.

Az eredmény alakulása. 4. perc: 9–9, 8. perc: 25–9, 14. perc: 31–28, 18. perc: 36–38, 24. perc: 44–43, 28. perc: 48–55, 34. perc: 57–61, 38. perc: 60–70.

 

Ughy Albert: – Sajnálom, hogy egy ilyen fontos találkozón kellett felszínre jönnie annak, hogy mennyire nem vagyunk csapat. Jól látszik, hogy az új játékosok érkeztével a régiek elkezdték félteni a helyüket, amitől rendkívül görcsössé vált a játékunk. Mindenki a másikkal foglalkozik, nem a saját feladatára koncentrál, ebből adódik a legnagyobb problémánk, nevezetesen, hogy nem közös a cél. A mérkőzésről annyit, hogy véleményem szerint mindkét csapat jól felkészült a másik játékából és végül az az együttes tudott nyerni, amely a sikert közösen jobban akarta. Gratulálok a bajaiaknak!

Cservék Csaba: – Nagyon jó ritmusú mérkőzést játszottunk, köszönhetően ellenfelünknek is. Kiélezett szituációkban sikerült hárompontosokat dobnunk, illetve a második negyedtől a védekezésünk is feljavult, ezért tudtunk nyerni.

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Jászberényi KSE

2024. április 19., péntek, 16:30 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .