Hazai pályán kezdi az Újpest elleni negyeddöntős párharcot együttesünk.

 

Az Újpest-Megyeri Tigrisek elleni fővárosi vereséggel zárta a Zöld-csoport alapszakaszát az így végeredményben negyedikként befutó Ughy-legénység, amely azonban a rájátszás első fordulójában máris revánsot vehet legutóbbi legyőzőjén. Az egyik fél második sikéréig tartó negyeddöntős párharc szombat este hat órakor kezdődő első mérkőzését megelőzően Dániel Tamástól kértünk röpke helyzetjelentést.

– Úgy gondolom olyan volt ez a két héttel ezelőtti, újpesti mérkőzés, mintha abba se hagytuk volna a Baja elleni találkozót – pillantott vissza a klubmenedzser elsőként a két gárda legutóbbi összecsapására. – Csak remélni merem, hogy erre a formánkra itt pontot is tettünk, mert ugye kezdődik a rájátszás, a bajnokságnak az a része, ahol minden eldől. Én nagyon sokat nem akarok már foglalkozni ezzel az utolsó idegenbeli vereséggel, mert előre kell néznünk. Azt azért még megjegyzem, hogyha továbbra sem tudunk, elsősorban fejben, ráhangolódni a mérkőzésekre, akkor kínos meglepetések fognak érni minket. Ugye ezt senki nem szeretné, ezért hiszek abban, hogy mindenki átérzi a lehetőséget, az elkövetkezendő mérkőzések súlyát és úgy végzi a dolgát, hogy a lehető legjobban jöjjünk ki a Play-offból.

– Az újpestiek ellen az alapszakaszban egy-egyre végeztünk, idehaza 114–92 arányban bizonyultunk jobbnak, míg azon az ominózus március végi találkozón négypontos, 73–69-es vereséget szenvedtünk. Ezúttal mire számít?

– A sors iróniája, hogy azzal a csapattal folytatjuk, amelyikkel az alapszakaszt befejeztük, így azt gondolom, nagy meglepetést nem kellene, hogy okozzanak nekünk. A rájátszás első mérkőzése mindig kiemelten fontos, mert ebből lehet látni, hogy milyen állapotban van a csapat, mennyire sikerre éhes és mennyire akarja elérni azt a célt, amit még év elején kitűzött maga elé. Ellenfelünk annak ellenére, hogy újoncként került az NB I/B-be, egész szépen helytállt, mert viszonylag jó szerkezettel rendelkezik és rutinnal is meg van áldva. Talán egy kicsit rövid a padjuk, ezért fizikálisan nehezebben viselik a terhelést. A mi taktikánk éppen ezért nem lehet más, mint hogy teljes erőbedobással és maximális harcossággal lépjünk pályára és negyven percig olyan tempót diktáljunk, amit nem bírhat végig egy ellenfél sem.

– A párharc egészét tekintve mivel lenne elégedett?

– A pályaválasztói jog ugyan a miénk, de én nem szeretném három mérkőzésig elhúzni ezt a sorozatot. A szombati találkozó után szerdán van a második mérkőzés Újpesten, ahol jó volna lezárni a párharcot. Persze azzal tisztában vagyok, hogy ebbe az Újpestnek is lesz még beleszólása, mert ők is tudják, hogy egyetlen esélyük, ha valamivel meg tudnak minket lepni, ki tudnak zökkenteni a megszokott játékunkból, zavart okoznak és esetleg megint leblokkolunk, mint tettük azt a Baja ellen. Illúzióink ne legyenek, mindent el fognak követni, hogy bravúrt érjenek el, ezért hangsúlyozom, nekünk mindenre föl kell készülnünk. A vendégcsapatban vannak olyan játékosok, akik semmitől nem riadnak vissza, de nekünk a saját játékunkat kell játszani az első pillanattól kezdve és úgy kell harcolnunk, hogy az ellenfeleink is lássák, velünk számolni kell.

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Ceglédi KE

 2024. március 31., vasárnap, 18.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .