Hódmezővásárhelyen kezdi a felsőházba jutásról döntő pár-harcot együttesünk.

 
Az NB I/B Zöld-csoportjának rájátszását egy 2-1-es Újpest elleni sikerrel kezdő Ughy-legénység a legjobb négy között az alapszakaszban az élen záró, míg a play-off nyitó körében a DEAC U23 együttesénél 2-0-ás összesítéssel jobbnak bizonyuló Vásárhelyi Kosársuli csapatával méri össze tudását. Az egyik fél második sikeréig tartó párharc első találkozóját szombaton este fél héttől rendezik a hódmezővásárhelyi Hódtói Sportcsarnokban. Az összecsapás esélyeiről Dániel Tamás klubmenedzsert kérdeztük.
– Nemcsak fizikailag, de idegileg is igen megterhelő párharcban sikerült legyűrni a rájátszás első körében az újpestieket. Az utolsó találkozó óta eltelt idő elegendő volt a negyeddöntő fáradalmainak kipihenésére?
– Nyugodt, dolgos napok, hetek állnak mögöttünk, de csak remélni tudom, hogy ez elég volt arra, hogy ráhangolódjunk, az elődöntő mérkőzéseire. Amit terveztünk, azt megcsináltunk az elmúlt két hétben, azzal a kis szépséghibával, hogy hol volt termünk, hol nem. Én mindent megértek, tolerálok, tudom, hogy más jellegű rendezvényeket is be kell fogadnia a sportcsarnoknak, meg, hogy kell a bevétel, de azért vannak fenntartásaim. Hosszú évek óta mondom, hogy azért vannak olyan események, amiknek nem a sportcsarnokban a helyük, meg vannak olyanok is, amiknek szerintem sehol nincs helyük. Utóbbiak után aztán térdig gázolunk a koszban, s a csarnok személyzete nem győzi rendbe rakni az épületet és környékét, hogy újból arra is használható legyen, amire valójában épült. Mindezt nem piszkálódásból említem, csak most egyszerűen sok, hogy ennyi alkalommal nem tudunk a saját pályánkon edzeni. Sőt, az elődöntő második meccse előtt közvetlenül be sem tudjuk majd tenni a lábunkat a hazai pályánkra. Félre ne értsék, nem kifogásokat keresek már előre, ezek egyszerű tények. Ha el szeretnénk érni valamit, akkor ahhoz kell igazítani a feltételeket is. Ennek ellenére én azt gondolom, hogy egyetlen dolgon múlik a sikeres szereplésünk most, mégpedig, hogy mi van a játékosok fejében.
– Vagyis a legfontosabb a megfelelő mentális felkészülés lesz?
– Kétségtelenül így van, mert ha kellőképpen rá tudunk hangolódni az összecsapásra, ha képesek vagyunk negyven percet koncentrálni, határozottnak, keménynek lenni, akkor tudunk nyerni Vásárhelyen. Merthogy ez a kulcsmérkőzés, egy párharc első találkozóján lehet igazán meglepetést okozni. Nyilván jó csapat a vendéglátónk, otthon még nem kaptak ki, megnyerték az alapszakaszt, tehát egyértelműen esélyesei ennek a meccsnek is. De, mi sem vagyunk rosszabb együttes, nagyon sok jó játékosunk van, túl vagyunk egy nehéz, idegőrlő párharcon, tehát jóval felszabadultabban, görcsök nélkül léphetünk pályára. A feladat az, hogy ne hagyjuk ellépni a vásárhelyieket, ne kelljen arra plusz energiát fordítanunk, hogy felzárkózzunk. Arra kis esélyt látok, hogy mindjárt az elején megugrunk, és rajt-cél győzelmet aratunk, de azt elvárom, hogy játsszunk egy egál meccset, amiből a végén mi jöhetünk ki jobban. Ehhez pedig szív és ész kell, szépen összehangolva.

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Ceglédi KE

 2024. március 31., vasárnap, 18.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .