Jobb második félidei játékával megérdemelten egyenlített csapatunk az elődöntőben.

 

Pár nappal korábbi, idegenbeli veresége után győzelmi kényszerben várta a Zöld-csoport elődöntőjének második találkozóját az SKSE csapata, melyre azonban, sokáig úgy tűnt, igencsak nyomasztólag hat a tét nagysága. Noha a piros-feketék, Joó és Herednic kosarainak köszönhetően egy 5–2-es etappal nyitották a szerda esti meccset, a folytatásban gyorsan magához ragadta az irányítást az alapszakaszgyőztes. A jóval felszabadultabban és pontosabban kosárlabdázó vásárhelyiek közül Perák a palánk alól, míg Pavlovics, illetve a cserepadról remekül beszálló Varga távolról szórta meg a mieinket, akik a nyitó negyed java részében tisztes távolságból üldözték ellenfelüket. Támadásban, főként a hamar tíz fölé jutó Herendic révén, még csak-csak elboldogult valahogy a tarjáni gárda, ám a kisszünetig beszedett harminckét pont hazai részről a védőjáték egyértelmű és totális csődjét mutatta. Ezen a téren sok javulást ráadásul a második felvonás sem hozott, így a továbbra is szenzációs dobóformát mutató, mezőnyből hetven százalék feletti pontossággal tüzelő vendéglegénység egyre inkább elhúzott. A játékrész derekán immár tizenhárom, de még a félidő finisébe fordulva is egy masszív tízpontos különbség választotta el egymástól a feleket, ám ekkor végre az addig néhol a teljes tanácstalanság jeleit mutató piros-feketéket is megszállta az ihlet. A mieink a Kovács Martin-Joó duó vezérletével az utolsó másfél percben egy felettébb huszáros, 10–0-ás hajrát produkáltak, amivel a nagyszünetre utol is érték leblokkoló riválisukat (51–51).

A pihenő előtt beszedett megrendítő erejű ütés még az újrakezdést követő percekben is éreztette hatását az ekkortájt meglehetősen sokat bizonytalankodó vendégeken, azonban 4–0-ás tarjáni kezdés után viszonylag gyorsan rendezni tudta sorait a Vásárhely együttese. Olyannyira, hogy a főként Pavlovics remek villanásaira építő Kosársuli kisvártatva ismét magához ragadta a vezetést, s egészen a harmadik periódus végéig nem is engedte maga elé az időközben egy majd’ háromperces kosárszünetet is beiktató ellenfelét. Csakhogy a negyed hajrája újból komoly, s mint később kiderült immár a meccs végkimenetele szempontjából is döntő, fordulatot tartogatott: a vendéggárda egyik pillanatról a másikra ismét teljesen elgyengült, miközben a tarjáni legénység megint új erőre kapott. A remek napot kifogó Herendic ezúttal egy 6–0-ás záráshoz segítette hozzá a mieinket, akik azután a záró felvonás elején sem tétlenkedtek. Az alaposan belelendülő piros-feketék a végső szakaszban egy Hajdu hét pontjára alapozott 9–0-ás etappal nyitottak, amivel immár egy felettébb megnyugtató, 80–68-as vezetés birtokába jutottak. Tóth Tamás időkéréssel, illetve szinte teljes sorcserével próbálta életre pofozni együttesét, s bár a látogatóknak az agilisan játszó Béres révén még sikerült tenniük egy viszonylag bíztató felzárkózási kísérletet, Herendic és a szintén kiválóan játszó Piukovics Bálint a hajrába fordulva ezt is könnyedén visszaverték. A végére így már nem sok izgalom maradt, az SKSE jobb második félidei játékával megérdemelten diadalmaskodott, s készülhet a szombati, mindent eldöntő csatára.
 
NB I/B, Zöld-csoport, elődöntő, 2. mérkőzés
Salgótarjáni KSE – Vásárhelyi Kosársuli 96–81 (27–32, 24–19, 20–17, 25–13)
Salgótarjáni Városi Sportcsarnok, 250 néző, vezette: Nagy V., Csabai-Kaskötő, Gaál I.
Salgótarján: HERENDIC 24, PIUKOVICS B. 26/12, Kovács M. 3, JOÓ 14/3, Hajdu 8/3. Csere: BOINITZER 10, CSABÁK 9/3, Zábó, Kovács D. 2. Edző: Ughy Albert.
Vásárhely: Molnár B. 8, PAVLOVICS 12/3, Vas P. 6, Bálint 8, PERÁK 14. Csere: VARGA Z. 13/9, Béres N. 12/6, Kelemen 5/3, Rostás I. 2, Börcsök 1, Czégel, Kovács J. Edző: Tóth Tamás.
Az eredmény alakulása. 3. perc: 5–11, 9. perc: 23–30, 15. perc: 31–44, 18. perc: 39–49, 24. perc: 55–55, 29. perc: 65–68, 33. perc: 80–68, 37. perc: 91–78.
Kipontozódott: Kelemen (35.), Piukovics B. (40.).
 
Ughy Albert: – Sajnos védekezésben nem kezdtünk jól, igaz, az elmúlt pár napban főként a támadójáték gyakorlására fektettük a hangsúlyt. A második félidőben azután már úgy játszottunk, ahogy szerettünk volna, gratulálok ehhez a fiúknak! Szombaton „All-in”!
Tóth Tamás: – Kiváló rangadót vívtunk egymással, gratulálok a Salgótarjánnak! Túl sok lepattanót és gyorsindítást engedtünk ellenfelünknek, ez bizonyult döntőnek. A kritikus időszakokban nem a legjobb döntéseket hoztuk, ettől függetlenül a játékosaimat is dicséret illeti, mert nagyot küzdöttek. Emelt fővel utazunk haza és felkészülünk a revánsra. Korrekt körülmények és korrekt játékvezetés várt minket, nincs bennünk csalódás.
 
A másik ágon: Óbudai Kaszások – Bajai Bácska FKE 63–66 (Továbbjutott: a Baja, 2–0-ás összesítéssel).

Következő mérkőzés

Debreceni EAC U23

Salgótarjáni KSE

2024. április 29., hétfő, 16.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .