Csapatunk újdonsült vezető-edzője kemény munkát, gyors, agresszív kosárlabdát ígér.

 

A korábban csaknem húsz évig élvonalbeli együttesek mellett dolgozó, míg a legutóbbi három esztendőben az Újpest-Megyeri Tigrisek csapatánál – előbb szakmai vezetőként, majd az előző idényben már vezetőedzőként is – tevékenykedő Stevan Csupics a hétfői nyilvános edzést követően a városi televízió kamerája előtt beszélt első benyomásáról, terveiről, céljairól.

– Hogyan, milyen tervekkel érkeztél az SKSE csapatához?

– Dániel Tamás klubmenedzser nagyon szimpatikus ajánlattal keresett meg a nyáron, elmondta ugyanis, hogy a céljuk egy igazi profi csapat kialakítása itt, Salgótarjánban, amely idővel az A-csoportot is célba veheti. Ez számomra is nagy kihívás, s örülök, hogy részese lehetek ennek a munkának.

– Az első évben mi lehet a csapat célja?

– Tudjátok, én szerb vagyok, nálunk a cél mindig az, hogy megnyerjük a bajnokságot. Persze tisztában vagyok vele, hogy ez ebben az évben még nem reális, egyelőre próbáljuk összerakni a csapatot, hogy olyan kosárlabdát tudjunk mutatni, amilyet itt, Salgótarjánban még sohasem láttak. Aztán hogy harmadikok, hatodikok, vagy nyolcadikok leszünk, meglátjuk, de ha sikerül minden meccsen megtöltenünk a csarnokot, akkor én már boldog leszek.

– Sokan maradtak az előző évi csapatból, de öt új játékos is érkezett, mennyire tűnik ütőképesnek ez a gárda?

– Nagyon örülök, hogy a feljutó csapatból hét ember megmaradt, mert már a tavalyi is egy nagyon erős, jó szellemű társaság volt. Az öt újonnan érkezővel most tizenkét olyan játékossal rendelkezünk, akik megközelítőleg egy szinten vannak, ami nagyon ritka, azt pedig majd meglátjuk, hogy a srácok közül ki tud vezérré előlépni. Mindenesetre azon leszünk, hogy az ellenfeleinknek kétszáz százalékot kelljen nyújtaniuk, ha le akarnak minket győzni.

– A jelenlegi keret már véglegesnek tekinthető, vagy vannak még esetleg további kiszemeltek?

– Szerintem ez a keret már nem fog változni a bajnokság kezdetéig, s ha sérülés, vagy egyéb probléma nem jön közbe a szezon folyamán, akkor ez is marad végig. Ebből a csapatból, ezekből a játékosokból igyekszünk majd kihozni a legjobbat. Bízom benne, hogy edzésről-edzésre, meccsről-meccsre javulni fogunk és tavaszra már teljesen összeállunk.

– Mik lehetnek a csapat erősségei?

– A legfőbb erősségeink reményeim szerint a jó védekezés és a gyors játék lesznek. Nagyon harcos kosárlabdát szeretnék látni a csapattól, s azt már most megígérhetem, hogy számunkra nem létezik majd elveszett labda.

– A hétfői bemutató edzés meglehetősen intenzív volt. Hasonló foglalkozásokra számíthatnak a folytatásban is a játékosok?

– Mindenképpen kemény munkára lesz szükség, hiszen ha gyors és agresszív kosárlabdát akarunk játszani, akkor úgy is kell edzenünk, hogy megszokjuk ezt a felfokozott iramot. Szerencsére még jócskán van időnk a bajnokság kezdetéig, de szerintem az első mérkőzésig topformába tudunk lendülni.

– Hogy látod, mekkora a különbség az NB I/B-s bajnokság Zöld- és a Piros csoportjai között?

– Ez egy teljesen más szint, a Zöld csoport szerintem megközelítőleg fele olyan erősségű lehet, mint a Piros. A felsőházban nagyon jó csapatok vannak, és különösen nehéz nyerni idegenben, ezek a győzelmek nem is két pontot érnek, hanem négyet. Nem lesz tehát könnyű helytállnunk, de biztos vagyok benne, hogy ki fogjuk adni magunkból a maximumot. Az pedig, hogy ez mire lesz elég, majd kiderül.

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Jászberényi KSE

2024. április 19., péntek, 16:30 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .