A tízpontos hátrányból felálló Honvéd a legvégén nem tudott élni a meccslabdával.

 

A Piros-csoport élmezőnyébe várt, ám az első két forduló után még nyeretlen Honvéd elleni vasárnapi összecsapáson Sztevan Csupicsnak, némi túlzással, a bőség zavarával kellett megküzdenie, hiszen az idény során először valamennyi felnőtt játékosára számíthatott az SKSE mestere. A túloldalon ezzel szemben, ilyen-olyan okokból, több kulcsember is kimaradt, igaz Puskás Artúr legénységének kvalitásait, küzdőszellemét ismerve, így sem számíthatott könnyű menetre a második hazai győzelmére törő tarjáni csapat.
Nagy lendülettel, elszántan vetette bele magát a lelkes szurkolótáboroknak köszönhetően vérbeli rangadó hangulatban kezdődő mérkőzésbe mindkét alakulat, hazai oldalon, már-már megszokott módon, a Sömenek-Herendic páros, míg a fővárosiaknál a palánk alá rendre jó ütemben belépő Stefán, illetve a főként távolabbról eredményes Horváth Ákos termelte a kosarakat. Az intenzív, élvezetes kosárlabdát hozó nyitó periódusban duplára duplával, triplára triplával válaszoltak a felek, az első kisszünethez érve, egyetlen ponttal, éppen a Honvéd vezetett (23–24). A játék menete tulajdonképpen a rövid pihenőt követően sem sokat változott, bár a második felvonásban, a Berkics-Boinitzer kettős aktivizálódásának is betudhatóan, egy minimális különbségű tarjáni vezetés azért már állandósulni látszott.
A 46–44-es állásról induló harmadik negyedben azután valóságos villámrajtot produkáltak a védekezésükön is szigorító piros-feketék, akik egy Sömenek hét pontjára alapozott 11–1-es nyitánnyal a két csapatot elválasztó távolságot pillanatok alatt tizenkét egységnyire növelték. Bár a folytatásban a mieink játékában is egy nagyobbacska hullámvölgy következett, hiába jöttek vissza a Pintérék többször is négy-öt pontra, Csabák két pompásan időzített hármasával, valamint Berkics ziccerével a záró tíz perc elejére az SKSE ismét megnyugtatónak tűnő előnyt szerzett (72–60). Noha ekkor már egyértelműen a fáradtság jeleit mutatta a több, sérüléséből éppen csak felépült játékost bevető Csupics-csapat, hiába álltak folyamatosan lesben a „honvédek”, Piukovics távoli, valamint Herendic közeli találata a hajrához közeledve eldönteni látszott a legfontosabb dolgokat. Tichov Dominik azonban ezt kicsit másképp gondolta, s fiatal hátvédje zsinórban beszórt három triplájával a végjátékban egy szemvillanás alatt visszajött a meccsbe a Puskás-gárda. Sőt, alig fél perccel a lefújás előtt, Horváth révén, már a vendégcsapat vezetett, az igazi dráma azonban csak ezután következett. A tarjániak utolsó dobását a már a Vasas elleni idénynyitón is nyerőembernek bizonyuló Berkics vállalta magára, s középtávoli tempóját követően a játékszer csont nélkül hullott a kosárba. Csakhogy egy viszontválasz erejéig még a Honvéd is labdához jutott, s Pintér az utolsó pillanatokban tiszta helyzetből próbálkozhatott. Kísérlete azonban nem jutott rendeltetési helyére, így az SKSE végül, óriási csatában, második hazai mérkőzését is megnyerte.
 
NB I/B, Piros-csoport, felnőttek, 3. forduló
Salgótarjáni KSE – Budapesti Honvéd SE 83–82 (23–24, 23–20, 24–16, 13–22)
Salgótarjáni Városi Sportcsarnok, 300 néző, vezette: Gál J., Menyhárt, Borgula.
Salgótarján: HERENDIC 14, Karanfilovszki 5/3, Piukovics B. 12/3, Berkics B. 9, SÖMENEK 24/9. Csere: BOINITZER 9, Csabák 6/6, Szanyi 4/3, Kovács M., Hajdu. Edző: Sztevan Csupics.
Bp. Honvéd: Kopácsi 3/3, HORVÁTH Á. 20/6, PINTÉR 16/6, Bea 5/3, Stefán 12. Csere: Szentirmai, TICHOV 19/12, Kovács Domonkos, Tanoh 7/3, Rozs. Edző: Puskás Artúr.
Az eredmény alakulása. 4. perc: 8–11, 8. perc: 20–20, 14. perc: 31–27, 18. perc: 39–38, 23. perc: 57–45, 28. perc: 62–57, 34. perc: 72–66, 37. perc: 78–68.
 
Sztevan Csupics: – Sajnos a mérkőzés végén nagyon kiütközött, hogy sérülések miatt már egy hónapja nem tudtunk normálisan edzeni, aminek következtében a hajrára többen is elfáradtak. Bár a végjátékba tízpontos előnnyel mentünk be, az utolsó pillanatokban nem a mi kezünkben volt a döntés, de szerencsére a vendégek nem tudtak élni a lehetőséggel. Összességében egy küzdelmes, jó mérkőzésen, nagyon értékes két pontot szereztünk. További sok sikert kívánok a Honvédnak, mi pedig dolgozunk tovább, mert sokat kell még fejlődnünk. Csak a Tarján!
Puskás Artúr: – Gratulálok a Salgótarjánnak a győzelemhez, nagyon fizikálisan és felkészülten játszottak ellenünk. Azt gondolom azonban, hogy gratuláció illeti saját csapatomat is, amely vesztesnek tűnő helyzetből is képes volt végjátékot kiharcolni, s ez mindenképpen a fiúk mentális erejét dicséri. Sajnos a harmadik negyedben nem állt össze a védekezésünk, ott tudott meglépni a házigazda, ami egy ennyire kiegyenlített párharc esetében döntő fontossággal bírt. További sok sikert kívánok riválisunknak, mi pedig megyünk tovább az utunkon.

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Jászberényi KSE

2024. április 19., péntek, 16:30 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .