Hárommeccses idegenbeli túra-sorozatot kezd meg szombaton, Törökbálinton csapatunk.
 
A sereghajtó pécsi fiatalok múlt vasárnapi, magabiztos hazai legyőzésével a Piros-csoport harmadik helyére előrelépő Csupics-legénység az NB I/B-s pontvadászat hét végi fordulójában a szezon eddig eltelt részében ugyancsak várakozáson felül teljesítő MTK-Elite Basket otthonába látogat. A törökbálinti Bálint Márton Általános Iskola és Gimnázium sportcsarnokában szombaton 17 órakor kezdődő összecsapás kapcsán Dániel Tamás klubmenedzserrel beszélgettünk. 
– Remek idénykezdést követően hazai pályán esélyesként várta együttesünk a PVSK U23-as csapata elleni múlt hét végi mérkőzést, melyen összességében nem is okozott különösebb gondot a két pont begyűjtése. Miként értékeli a közel harmincpontos sikerrel zárult találkozót?
– Azt gondolom viszonylag kevesen számítottak a bajnokság előtt arra, hogy az NB I/B elit csoportjában ilyen könnyű mérkőzést is fogunk játszani, mint a Pécs elleni összecsapás. Bár talán annyira nem is volt könnyű, csak nagy valószínűséggel mi nem engedtük kibontakozni a tehetséges, fiatal vendégeket. Egyrészt meg kellett küzdenünk a körülményekkel, mert ismét kénytelenek voltunk vasárnap játszani, ami számunkra teljesen ütemtelen, illetve talán túl zsúfolt is volt ennek a napnak a programja, mert meg kellett harcolnunk az eredményjelzővel, meg a ragacsos pályával is. Én csak attól tartok, hogy egyszer sérülés lesz a következménye a nem megfelelő körülményeknek. Ami viszont pozitív volt, hogy sokan voltak a nézőtéren, a fiúk fejben és fizikálisan is felkészülten léptek pályára, negyven percen át küzdöttek-hajtottak és szép, eredményes játékkal szolgálták ki a közönséget. Mellesleg egy újabb győzelem begyűjtésével máris a harmadik helyen találtuk magunkat, ami azért, valljuk be, igen jól néz ki. Maga a mérkőzés viszonylag hamar eldőlt, már az első félidőben kijött a fizikális és technikai tudáskülönbség, így mindenki szóhoz juthatott és hozzá is tehetett a meccshez. Az biztos, hogy a továbbiakban jóval nehezebb dolgunk lesz.
– Különösen úgy, hogy következő három tétmérkőzésünket kivétel nélkül idegenben kell megvívnunk, s elsőként éppen annak az MTK-nak az otthonába látogat csapatunk, amely legutóbb a csoport egyik favoritját fektette két vállra, ráadásul fölöttébb magabiztosan. Mire számít a szombati találkozón?
– Nem kis meglepetést okozott az MTK elmúlt hét végi, MAFC elleni győzelme, amelyet nagyon hatékony támadójátékkal és szigorú védekezéssel szerzett meg soros riválisunk. Ebben a bajnokságban minden mérkőzés nehéz, az idegenbeliek kétszeresen, de ez a törökbálinti kirándulás kifejezetten „karcos” lesz. Nyilván ismét nem felénk dől majd a pálya, de mi ezt már egész jól bírjuk. Ha ezen túltesszük magunkat és nagyjából tudjuk játszani a játékunkat, gondolok itt elsősorban a határozott, szigorú védekezésre, akkor jó meccset vívhatunk. Véleményem szerint három kulcsjátékosuk van, akiknek a semlegesítése lehet az alapja az esetleges győzelmünknek. Tehát az teljesen biztos, hogy ismét a védekezésen dőlhet el ez az összecsapás is. A két hosszan sérült játékosunkon kívül mindenki egészséges, mindenki hadra fogható, illetve a heti felkészülésünk is viszonylag zökkenőmentes volt. Így azt gondolom, hogy semmi akadálya annak, hogy a győzelemért utazzunk Törökbálintra, és gyűjtsük is azt be egy határozott, magabiztos játékkal. A mérkőzés szombaton lesz, tehát még egy kirándulásnak is javasolni tudom az egyre nagyobb számú szurkolóinknak ezt az idegenbeli összecsapást. 

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Jászberényi KSE

2024. április 19., péntek, 16:30 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .