Új játékossal készülünk a TF-Budapest elleni szombati, fővárosi találkozóra.

 
A múlt hét végi, MTK elleni bajnoki találkozóját, és a keddi miskolci Hepp Kupa mérkőzését is egyetlen dobásnyi különbséggel elbukó együttesünk az NB I/B-s pontvadászat Piros-csoportjának 7. fordulójában a Tehetséges Fiatalok-Budapest vendégeként lép pályára. A Ludovika Arénában szombaton 17.30 órakor kezdődő találkozó kapcsán Dániel Tamás klubmenedzserrel beszélgettünk.
– Az első hat idei tétmérkőzéséből ötöt győzelemmel abszolvált Sztevan Csupics legénysége, amely ugyanakkor utóbbi két összecsapását egyaránt elveszette. Hullámvölgybe került a csapat?
– Miként a fiúknak is elmondtam pénteken, nem gondolom ezt hullámvölgynek, de kétségtelen, hogy egy kicsit megtorpantunk. Legutóbbi két találkozónk egyikén sem éreztem azt a tüzet, ami ez idáig jellemzőnk volt. Lehetséges, hogy egy kicsit hátradőltünk a győzelmeink után, de ez nagy hiba lenne. Újból föl kell pörögnünk, újból azon a magas hőfokon kell égnünk, izzanunk, ami hozhatja a sikereket. Az MTK-nál egyébként elsősorban a védekezésünk volt sokkal gyengébb, mint szokott, semmi szigor, semmi határozottság és minimális segítség a játékosok között. Rossz volt nézni, hogy mennyire könnyen kapjuk a hármasokat, illetve milyen lazán fejezi be ellenfelünk a kettő-kettőket. Ennek ellenére végig partiban voltunk, sőt öt perccel a vége előtt el is tudtunk lépni, de a higgadtság hiányában előnyünket nem sikerült megőrizni. Egyébként szerintem ott ment el a mérkőzés, nem pedig az utolsó másodpercekben. Itt egyébként a játékvezetés nem annyira szólt bele a mérkőzés menetébe, hogy azt érdemben befolyásolja. Ez a mi vereségünk volt, amiből le kell vonni a tanulságokat.
– Tanulságokkal éppenséggel a keddi kupameccs is bőséggel szolgálhatott…
– Itt viszont azt tudom mondani, hogy a játékvezetés kritikán aluli volt és nagyban hozzájárult ahhoz, hogy győzzön a MEAFC. Ezzel együtt meg kellett volna ismételnünk a legutóbbi miskolci produkciónkat, és akkor bármi fújhattak volna a bírók. Ez azonban nem mentesít minket az alól, hogy egy összeszedettebb, koncentráltabb játékkal igenis nyerhettünk volna. Elsősorban nem kellett volna mindenkinek hárompontos dobással próbálkoznia, hanem menni kellett volna befelé, és duplákkal, büntetőkkel megszerezni az előnyt, illetve a győzelmet. Mert függetlenül attól, hogy ez „csak” egy kupameccs volt, nekünk igenis kellett volna a továbbjutás. Így viszont egyértelműen a bajnokságra kell koncentrálnunk.
– A pontvadászat hét végi fordulóban ismét egy idegenbeli fellépés vár a gárdára. Milyen mérkőzésre számít az előző idényben még az élvonalban vitézkedő TF-Budapest ellen?
– Hasonló képességű csapatnak tartom a TF-et, mint az MTK, nagyjából olyan játékot is játszanak, így tudjuk, mi vár ránk. Az elmúlt napokban megpróbáltuk rendezni a sorokat, bár Csupics mesternek magánügyben haza kellett utaznia, így Szabó Zoltán és Soós Gábor készítették fel az együttest erre a találkozóra. Szokásos hiányzóinkon kívül mindenki rendben van, mindenki harcra kész, illetve a héten erősödtünk magas poszton, mivel leigazoltuk Oroszlányból a huszonegy esztendős, 203 centiméter magas, kongói származású Joel Nshimbát, aki „kosármagyarnak” számít, tehát minden gond nélkül pályára léphet. Nagyon jó benyomást tett rám néhány edzés alatt is, mert egy igazi atléta, erős, harcos kosárlabdázó, aki több poszton is bevethető, de elsősorban a palánk alatt kell, hogy segítse a centereinket. Azt gondolom, hogy a két verség ellenére jó és bizakodó a hangulat, a társaság egyben van és képes bármilyen feladat megoldására. A soron következő nyilván a TF idegenbeli legyőzése kell, hogy legyen, amit szerintem meg is fogunk oldani. Mivel ismét Budapesten játszunk, feltehetőleg a nézőtéren is sok salgótarjáni fog szurkolni az újabb győzelmünkért.

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Ceglédi KE

 2024. március 31., vasárnap, 18.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .