A TF ellen az elrontott első félidőt követően már csak futottunk az eredmény után.
 
Az előzőekben vajmi kevés sikerélménnyel szolgáló idegenbeli túrasorozatuk harmadik, egyben utolsó állomásán a tavalyi szezonban még az élvonalban vitézkedő, igaz a kiesést követően játékoskeretét szinte teljes egészében lecserélő Tehetséges Fiatalok-Budapest otthonában léptek pályára az ezúttal Szabó Zoltán másodedző által irányított tarjániak, akik viszonylag jó kezdésük dacára hamar hátrányban találták magukat. A főként Timkó centerjátékára építő vendéglátók a nyitó felvonás hajrájában már kilenc ponttal jártak előbbre, igaz a kisszünetet egy 12–5-ös rohammal keretbe foglaló piros-feketéknek ekkor még viszonylag gyorsan sikerült visszakapaszkodniuk a meccsbe. A támadásban ebben az időszakban szinte kizárólag a gárda meglehetősen szerény, huszonkilenc pontos első félidei összterméséből huszonnégyet szállító Sömenek-Berkics párosra alapozó SKSE azonban 28–27 után megint látványosan állva maradt, amit kihasználva Kerkai és Timkó a nagyszünetre újból biztosnak mondható vezetéshez juttatták a fővárosiakat (38–29).
A Vlaski-legénységnek a harmadik periódus első felében sem igazán akaródzott közelebb engednie magához a mieinket, sőt Beák triplájával a TF a 29. percre immár tizenhét egységnyire növelte a különbséget. Csakhogy az utolsó rövid pihenő előtt a tarjániak megindították meccsmentőnek szánt rohamukat, s a bemutatkozása alkalmával összességében jó benyomást keltő Nshimba, valamint a „lealibizett” első félidőt követően egyre inkább belelendülő Herendic találataira alapozott 15–2-es részhajrájukkal a záró negyed elejére mindössze három pontra csökkentették lemaradásukat (59–56). A mezőny legjobbjának bizonyuló Timkó sokadik centergóljával, valamint Beák újabb távoli kosarával azonban a vendéglátóknak még idejében sikerült visszaverniük riválisuk fordítási kísérletét, s bár a piros-feketék ezt követően sem adták fel a reményt, a finisben is mindig akadt valaki, aki továbblökte a siker felé vezető úton a hazai gárda szekerét. Az SKSE számára a végső csapást Kovács Barnabás kései triplája jelentette, ami 74–69 után a legfontosabb kérdéseket immár végképp eldöntötte. Mindent összevetve elmondható, hogy a mieinkben ezúttal sem volt meg az a bizonyos plusz, ami egy kiélezett idegenbeli összecsapás megnyeréséhez szükségeltetne, a gárda egyik fele rendkívül hullámzóan, másik fele pedig kifejezetten gyengén teljesített, aminek csak vereség lehetett a vége – sorrendben immár a harmadik, minden tétmérkőzést figyelembe véve. Javítási lehetőség szombaton, hazai pályán, a tabella alsó felében helyet foglaló nagykőrösiek ellen.
 
NB I/B, Piros-csoport, felnőttek, 7. forduló
Tehetséges Fiatalok-Budapest – Salgótarjáni KSE 79–70 (22–13, 16–16, 19–19, 22–22)
Budapest, Ludovika Aréna, vezette: Balog Gy., Szilágyi, Bagi.
TF-Budapest: Czura 15, Pintér M. 5/3, Beák G. 8/6, Kerkai 11/3, Timkó 21. Csere: Somogyfoki P. 8/3, Kovács B. 9/6, Kopasz 2. Edző: Vladimir Vlaski.
Salgótarján: Herendic 17, Karanfilovszki 3/3, Berkics B. 14/6, Boinitzer 4, Sömenek 14. Csere: Szanyi 3/3, Csabák, Piukovics B. 4, Nshimba 9, Hajdu 2, Kovács M. Edző: Sztevan Csupics.
Az eredmény alakulása. 5. perc: 4–7, 10. perc: 19–12, 13. perc: 22–21, 19. perc: 36–27, 23. perc: 47–33, 29. perc: 56–39, 33. perc: 59–56, 37. perc: 71–62.
Kipontozódott: Beák G. (36.), Somogyfoki P. (39.).
 
Vladimir Vlaski: – A negyedik negyed elején nagyon rossz periódusba kerültünk, nem működtek a támadásaink és nem tudtunk kosarat szerezni. A végén azonban nagyszerű karaktert mutattunk, akárcsak a Nagykőrös ellen. Negyven percig küzdöttünk és soha nem adtuk fel - ez a filozófiánk.
Szabó Zoltán: – Gratulálok a TF-nek, a mai meccsen jobbak volt nálunk a hazaiak.

Következő mérkőzés

MEAFC-Peka Bau / Debreceni EAC U23

Salgótarjáni KSE

Időpont később

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .