Nagyon-nagyon nehéz meccs vár együttesünkre a BKG-Príma SE otthonában.

A vártnál jóval nagyobb ellenállást kifejtő nagykőrösi együttes múlt szombati, 65–58-as hazai legyőzésével egy három tétmérkőzést felölelő nyeretlenségi sorozatot lezáró Csupics-legénység az NB I/B-s pontvadászat Piros-csoportjának hétvégi, kilencedik fordulójában az élmezőnyhöz tartozó BKG-Príma SE (4., 5-2) otthonában lép pályára. A Szigetszentmiklósi Városi Sportcsarnokban vasárnap 17 órakor kezdődő összecsapás felvezetésében Dániel Tamás klubmenedzser volt segítségünkre.
– Három nyeretlenül megvívott idegenbeli találkozó után gyűjtötte be együttesünk ismét a két pontot, más kérdés, hogy az ezer sebből vérző Nagykőrös elleni találkozó, a győzelem tényén túl, nem sok örömre adhatott okot.
– Hadd kezdjem azzal, hogy minden nézőnktől, aki végigszenvedte ezt a mérkőzést, elnézést kérek. Egyrészt azért, mert mi is érzékeltük, hogy igen hideg volt a teremben, s a lelátón ülve ez még kevésbé lehetett kellemes, ráadásul a szíveket sem tudtuk felmelegíteni a játékunkkal. Még azt mondom, hogy a védekezésünk, úgy ahogy rendben volt, hisz’ nagyon kevés pontot kaptunk, de a támadójátékunk negyven percig dadogott. Nem találtuk a megfelelő vezérfonalat, és se kintről, se bentről nem tudtunk eredményesek lenni. Az szinte csoda kategória, hogy ilyen kevés dobott ponttal meccset tudtunk nyerni, bár ehhez kellett az is, hogy az ellenfél játéka is harmatos legyen. Ez nem azt jelenti, hogy gyengébb csapatnak tartom a Nagykőröst, mert a sok sérültjük ellenére is nagyon keményen, és szívósan küzdöttek és csak a legvégére tudtunk olyan különbséget kiharcolni, ami elégnek bizonyult. Azt gondoltam, hogy a két bajnoki és egy kupavereség után a mérkőzést megelőző héten mentálisan és fizikálisan is fel tudtunk frissülni. Úgy látszik, hogy ez kevés volt, és abszolút nem vagyunk azon a szinten, amin szeretném látni az együttest. Ez a produkció kevés lesz a későbbiekben.
– Különösen úgy, hogy az alapszakasz odavágó körének utolsó öt fordulójában, a pillanatnyilag ugyan csak ötven százalékos, ám szintén jó erőkből álló Baja kivételével, csupa olyan együttessel csapunk össze, amely pillanatnyilag kedvezőbb pozíciót foglal el a tabellán. Az élcsapatok közül elsőként a BKG-Príma SE együttesével találkozunk. Milyen mérkőzésre számít vasárnap?
– Következő ellenfelünket jól ismerjük, hívják őket akárminek is. Lehetnek Szigetszentmiklós, Debrecen, ez úgy is a „Nagy Művekről” szól. A stílus ugyanaz, az erősségeik ugyanazok, és azt is tudjuk, hogy eddig egyik sem feküdt nekünk. A bajnokság elején még ők sem találták igazán a fonalat, de úgy látom, mostanra stabilizálódtak, és amit tudnak, azt álmukból fölkeltve is megvalósítják. Éppen ezért nagyon-nagyon nehéz lesz nyerni náluk, de az nyilván természetes, hogy mi azért megyünk. A héten próbálgattunk új dolgokat, meg továbbra is foglalkoztunk azzal, hogy rend legyen a fejekben, a kérdés az, és ez vasárnap ki is derül, hogy milyen eredménnyel. Nyilván fontos pont a Nagy-fivérek viszonylagos semlegesítése, de szerintem nem ezen fog múlni a mérkőzés végkimenetele. Mezőnyben stabilnak kell lenni, kihozni a meccset egy jó ikszre, a palánk alatt pedig el kell dönteni a mi javunkra. Minden poszton megvannak a megfelelő embereink, akár több is, akik képesek extra teljesítményre. Na, most ezen a meccsen ezek az extra produkciók kellenek, ahhoz, hogy nyerni tudjunk. Ezért dolgoztunk, ezért dolgozunk, ez a feladatunk, hogy nyerjünk.

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Jászberényi KSE

2024. április 19., péntek, 16:30 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .