A távozó Sztevan Csupics helyett a MAFC ellen már Szabó Zoltán irányítja együttesünket.
 
A jó erőkből álló Budafok elleni, múlt szombati hazai sikere után az NB I/B Piros-csoportjának hét végi fordulójában a bajnoki címre is esélyesnek tartott MAFC otthonában vendégszerepel csapatunk. A Gabányi László Sportcsarnokban szombaton 17.30 órakor kezdődő összecsapás előtt Dániel Tamás klubmenedzserrel beszélgettünk.
– Csapatunk értékes hazai győzelemmel folytatta bajnoki szereplését, ennek ellenére nem tűnt túlságosan elégedettnek a Budafok elleni siker után…
– Egyértelmű, hogy óriási fegyvertény a Budafok legyőzése, amely csapat nagyon jó szerkezetű, és évek óta következetesen haladnak előre, mind a csapatépítés, mind az eredményesség szempontjából. De az is egyértelmű, hogy továbbra sem találjuk azt a ritmust, azt a játékstílust, ami korábban már tetten érhető volt nálunk, ezért ezt a meccset is nagyon sok hibával, nagyon dadogó játékkal hoztuk le. Gyakorlatilag öt ember játszotta szinte végig ezt a találkozót, és elsősorban szívből, akaratból nyerte meg. Ez nagyon pozitív és tiszteletreméltó dolog, bár azt is meg kell jegyezni, hogy a Budafok is mindent megtett annak érdekében, hogy kikapjon Salgótarjánban. Ez persze nem kisebbíti az eredmény értékét, de újból rámutat sok hiányosságunkra.
– Éspedig?
– Olyan játékoskeretünk van, mint a mezőnyben nagyon keveseknek, és ezt a játékoskeretet nem tudjuk úgy használni, ahogy azt kellene, ezért nem tudjuk azt a játékot játszani, ami korábban az erősségünk volt. Gondolok itt a kőkemény védekezésre, arra a presszióra, amivel minden ellenfelünket megkínáltuk, és nyilván arra, hogy negyven percig olyan tempót tudtunk diktálni, amit nagyon kevesen bírtak. Ehhez viszont az öt játékos kevés, kilenc-tízes rotáció kell, hogy egy ilyen játékot megvalósíthassunk. Szerencsére most egy győztes mérkőzés után tudunk azon gondolkodni, hogy mit kell ennek érdekében változtatni.
– Amennyiben a zuhanyhíradóban terjedő pletykák igazak, a változtatásokat a vezetőedzői poszton kezdték, s Sztevan Csupics helyett Szabó Zoltán került a gárda élére. Mi indokolta a cserét?
– Igen, a hír igaz, a mérkőzés utáni hét végén nagyon sokat gondolkodtam a továbbiakon, egyeztettem néhány kollégámmal, majd úgy döntöttem, hogy megköszönöm Sztevan Csupics eddigi munkáját és kezdeményezem a szerződésünk felbontását. Nagyra értékelem, amit nálunk tett, nagyszerű embert ismertem meg benne, de úgy érzem, hogy a csapat szempontjából ez a lépés a helyes. Az ok az, hogy az első két-két és fél hónapot követően más irányba fordult a vezetőedző és a csapat közti kapcsolat, változott a játékunk is, és a játékosok eltávolodtak Sztevantól. Ennek az eredményét láttuk a Budafok ellen kicsúcsosodni, mondom ezt annak ellenére, hogy egy győztes mérkőzés után kellett meghoznom ezt a nagyon nehéz döntést. Amit a továbbiakról tudok egyelőre mondani, az az, hogy a keret változatlan marad, de nem zárom ki annak lehetőségét, hogy a későbbiekben ebbe is belenyúljak, nyilván akkor, ha lesznek olyan kosárlabdázóink, akik nem tesznek meg mindent a siker érdekében. Szabó Zoltán eddigi másodedzőt kértem fel arra, hogy vigye tovább a szakmai vonalat, amit ő el is fogadott és ezúton köszönöm, azt hogy civil munkája mellett gyakorlatilag egy másik főállást is elvállalt. Igaz, terveink szerint még átbeszéljük a jövő évi folytatást, de az biztos, hogy a hátralévő három decemberi mérkőzésen ő irányítja az együttest. Természetesen a játékosokat is meglepte egy kicsit azért a döntésem, de hiszek abban, hogy vannak annyira profik, hogy nem zavarja meg őket ez a lépés, és végzik tovább a munkájukat, mint ahogy a héten végezték is és becsületesen készültek a következő találkozóra.
– Amely egyáltalán nem ígérkezik könnyűnek, hiszen szombaton a bajnokság egyik esélyesének otthonában vizitál csapatunk. Mit vár a MAFC elleni találkozótól?
– Annak ellenére, hogy kicsit halványabb látszólag az idei MAFC, mint a tavalyi, kétségtelenül a bajnokság egyik favoritja. Szervezett, jó háttérrel rendelkező együttesről van szó, ahol jó játékosok kosárlabdáznak. Ráadásul most visszakapták a hazai pályájukat, ahol le is győzték már a Baját és a BKG-t is. Egyértelmű, hogy a találkozó esélyesei most is ők, de mi azért megyünk, hogy rácáfoljunk erre. Egész héten úgy készültünk, hogy sikerüljön meglepni vendéglátónkat, és egy esetleges bravúrgyőzelemmel folytassuk szereplésünket. Sokat dobna rajtunk, ha úgy várhatnánk jövő szerdán a Baját, majd egy héttel később a Nyíregyházát, hogy a MAFC-ot megvertük idegenben. Borzasztó nehéz lesz, mindenkinek, aki pályára lép száz százalék közeli teljesítményt kell nyújtania. Nagyon bízom abban, hogy most olyan játékosaink is hozzá tudnak majd tenni a produkcióhoz, akik az elmúlt hetekben halványabban teljesítettek. Ennek azért van jelentősége, mert ha komolyan gondoljuk, hogy nyerni szeretnénk Budapesten, akkor ez csak egy teljes csapat erejével tudjuk megvalósítani. Nagyon bízom a fiúkban, ezt ők is kell, hogy tudják, és azt is kell, hogy érezzék, mennyire fontos számunkra ebben a helyzetben ez a találkozó, ami talán több is lesz, mint egy sima bajnoki meccs.

Következő mérkőzés

Debreceni EAC U23

Salgótarjáni KSE

Időpont később

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .