Alaposan megszorongattuk, de legyőzni nem tudtuk a bajnokesélyes nyírségieket.
 
Nem a legjobb előjelekkel készült az SKSE együttese idei utolsó bajnoki fellépésére, a sérült Karanfilovszki és Hajdu ugyanis egyáltalán nem állhatott a szakvezetés rendelkezésére, míg többen betegen vállalták a szereplést szerda este. A csoport egyik favoritjának számító nyíregyházi gárda pedig, ahogyan az várható volt, a feldobást követően gyorsan nyilvánvalóvá is tette, hogy egyértelmű célja a két pont begyűjtése. A Herendicet tőle szokatlan hibákba belehajszoló amerikai Hobbs vezérletével a szinte minden akcióját kosárral záró vendéggárda egy 12–4-es futással kezdett, s ami azt illeti, lendületén a gyors hazai időkérés sem sokat fékezett. Igaz, Szabó Zoltán eligazítása után támadásban, főként Berkics, Boinitzer és Szanyi révén, azért már a tarjániak is mutattak életjeleket, azonban gyengécske védőmunkájuk miatt a kisszünetig így is csak megközelíteniük sikerült magabiztosan játszó ellenfelüket. A 20–25-ről startoló második tíz percben a „jojó-effektus” mintájára alakult a játék, hol szűkült, hol megint nyolc-kilencegységnyire hízott a különbség. A piros-feketéknél ekkortájt főként a csapat negyedbeli ponttermésének több mint felét szállító Sömenek jeleskedett, míg a túloldalon elsősorban Tóth Gergely és Dancsecs vitte a prímet. Noha a félidő hajrájába lépve ismét megúszni látszottak a Cápák, egy Nshimba és Piukovics találataira alapozott 9–1-es rohammal a piros-feketéknek 32–42-ről a nagyszünetre végül sikerült 41–43-ra alakítaniuk az állást.
A harmadik felvonás valóságos Hobbs parádét hozott, a vendégek tengerentúli klasszisa ebben a játékrészben egymaga tizennégy pontig jutott. Légiósuk remeklésének, valamint Tóth Gergely változatlanul igen hatékony palánk alatti játékának köszönhetően a Siska-tanítványok szűk negyedórával a zárás előtt el is léptek 60–48-ra, csakhogy a fordulást követően alaposan feljavuló Herendic, valamint az utóbbi időszak némileg halványabb produkciói után ezen az estén egyértelműen a mieink legjobbjai közé tartozó Piukovics-Szanyi kettős tett róla, hogy ne dőljön el idejekorán a csata. S noha 55–60 után megint növekedésnek indult az ezúttal idegenben is hazai „fújást” kapó nyírségiek előnye, a záró periódus derekán az addigiak alapján némileg váratlannak mondható irányba fordult a találkozó menete. A korábbiakban a mieink minden felzárkózási kísérletét viszonylag könnyen visszaverő látogatóak ezúttal ugyanis alaposan állva maradtak, s a parádés két percet produkáló tarjániak, Herendic és Nshimba vezetésével, zsinórban tíz pontot szerezve 77–75-re fordítottak. Ámde a bravúr kapujában ők is megtorpantak: döntő pillanatokban két labdaeladás mellett három hazai büntető, és több tiszta mezőnydobás is kimaradt, amit persze annak rendje és módja szerint alaposan meg is büntetett a még idejében magához térő nyíregyházi csapat. Melynek hőse a mezőnyben addig ügyesen megbújó Bazsó lett, aki a végjátékban két kulcsfontosságú triplát is behintett. A meccset egy 12–1-es rohammal lezáró vendégek mindent összevetve megérdemelten nyerek, ám állhatosságukért és küzdeni tudásukért az alapszakasz odavágó körét 7-6-os mérleggel záró tarjániak is dicséretet érdemelnek. Folytatás immár az újesztendőben, január 8-án, ugyancsak hazai pályán, a listavezető Veszprém ellen.
 
NB I/B, Piros-csoport, felnőttek, 13. forduló
Salgótarjáni KSE – Hübner-Nyíregyháza Blue Sharks 78–87 (20–25, 21–18, 19–24, 18–20)
Salgótarjáni Városi Sportcsarnok, 250 néző, vezette: Rácz Zs., Gál J., Menyhárt.
Salgótarján: HERENDIC 13, SZANYI 11/6, Berkics B. 4, Boinitzer 9/3, SÖMENEK 17. Csere: NSHIMBA 8, PIUKOVICS B. 14/9, Csabák, Kovács M. 2. Edző: Szabó Zoltán.
Nyíregyháza: Bus I. 13/3, HOBBS 26/6, DANCSECS 17/9, BAZSÓ 12/9, TÓTH G. 15. Csere: Czinger 3, Szobi 1. Edző: Siska János.
Az eredmény alakulása. 4. perc: 4–13, 7. perc: 16–18, 14. perc: 28–35, 17. perc: 32–42, 22. perc: 46–49, 26. perc: 48–60, 32. perc: 62–71, 36. perc: 77–75, 39. perc: 78–80.
 
Szabó Zoltán: – Nehézségeink ellenére is egy nagyon jó mérkőzést játszottunk a bajnokság egyik legerősebb csapatával. Gratulálok a játékosoknak, büszke vagyok rájuk, apróságokon múlt a mérkőzés. Sajnos kulcsszituációkban a Nyíregyháza kihasználta a megingásainkat, illetve védekezésben nem voltunk elég kemények. Gratulálok az ellenfélnek, sok sikert kívánok nekik a bajnokság további részében. Köszönet a szurkolóknak, akik kitartottak a csapat mellett. Kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek!
Siska János: – Gratulálok a fiúknak, nagyon nehéz mérkőzést sikerült megnyernünk, egy jól játszó Salgótarján ellen. Nem volt könnyű rendet tenni a fejekben a MAFC elleni vereség után, de ma megmutattuk, hogy igazi csapat vagyunk. Boldog karácsonyt kívánok mindenkinek, a tarjániaknak pedig sok sikert a továbbiakban!

Következő mérkőzés

Debreceni EAC U23

Salgótarjáni KSE

Időpont később

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .