Bravúros évkezdését követően a MEAFC elleni északi rangadón sem lassítana a Szabó-gárda.
 
A bajnokaspiráns Veszprém elleni évnyitó sikerét követően múlt szombaton egyik közvetlen riválisa, a Budapesti Honvéd otthonában is győzni tudott Szabó Zoltán legénysége, amely a Piros-csoport hét végi fordulójában az északi rivális MEAFC-Miskolc (8., 8-8) együttesét látja vendégül. A Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban pénteken 19 órakor kezdődő összecsapás felvezetésében Dániel Tamás klubmenedzsere volt segítségünkre.
– Szezonbeli második idegenbeli győzelmünk igencsak bravúrosra sikeredett, hiszen azt az egyik legjobb formában lévő rivális otthonában gyűjtötte be együttesünk. Mi döntött a Honvéd elleni meccsen?
– Érdekes módon ez az összecsapás azon ritka mérkőzések egyike volt, ahol én igazán nem izgultam. Ez nem azt jelenti, hogy nem volt bennem drukk, de a találkozó elejétől lehetett látni, hogy nagy erő van a csapatban, tudjuk, hogy mit akarunk és azt nagyjából meg is valósítjuk. Azt gondolom, az egyik legjobb fizikai állapotában lévő társaság vagyunk a mezőnyben, ezért azt lehetett tudni, hogy mi végig bírjuk a meccset. Sok mindent megtett a Honvéd annak érdekében, hogy kicsit ellépjen, leszakítson minket, de ez nem igen jött össze. Szinte harmincnyolc percen keresztül egymás nagykán lihegtünk, ami végül is nekünk hozta meg a sikert. Nyilván idegesítő egy hazai csapatnak, ha nem sikerül ráerőltetni akaratát a vendégre, mi meg ilyen kis bunkók voltunk, és felrúgtuk a vendéglátás íratlan szabályait. Aztán a legvégén még bele is piszkítottunk a szombati levesbe, hisz’ kétségtelen, hogy az utolsó néhány perc az egyértelműen a miénk volt, az egész mérkőzésen húzóembernek bizonyuló játékosaink ismét előreléptek és bebiztosították a győzelmet. Ehhez a sikerhez persze kellettek extra teljesítmények is, de ezzel sem maradtunk adósak, gondoljunk csak Karanfilovszki meccs elején bedobott három triplájára, Boinitzer magabiztosságtól duzzadó játékára, Berkics okosságára, Herendic szemfülességére, de mindenféleképpen Sömenek Martint kell leginkább kiemelnem, aki a végjátékban a világ végéről dobott két hármast, és ezzel lezárta a találkozót. Méghozzá úgy, hogy hét ponttal meg is nyertük azt, amivel nem csak följebb kúsztunk a tabellán, hanem kissé leszakítottunk néhány üldöző csapatot is, többek közt a Honvédot, melyet, elsőként ebben a bajnokságban, oda-vissza megvertünk.
– Gondolom az ősszel idegenben is legyőzött miskolciaknak sem szánna más sorsot. Milyen mérkőzésre számít pénteken?
– Senki se gondolja, hogy ez a hazai találkozó könnyebb lesz, mint volt az előző két meccs. Nem mondom, hogy a legnehezebb, de az biztos, hogy meg kell majd szenvednünk a győzelemért. Kétségtelen, hogy jó passzban vagyunk, jó a hangulat, kedvvel edzenek a srácok, ami biztos, hogy visszaköszön majd a teljesítményben is. Ősszel egy rendkívül bravúros harmadik negyedet produkáltunk Miskolcon és az akkor összeszedett több mint húszpontos előny egy része tartott ki a mérkőzés végéig. Most nem ezt a taktikát választanánk, ha lehet, mert az első perctől kezdve nagy nyomás alá kell helyezni a vendégeket, akik az elmúlt hetekben-hónapokban szépen gyűjtögették a győzelmeket, és most is ott vannak a középmezőnyben. Miskolcon nem játszott ellenünk az amerikai légiósuk, most nyilván fog, és igen nagy feladat lesz az ő semlegesítése. Univerzális játékos, remek fizikai adottságokkal és sok ponttal a kezében. Persze rajta kívül is jó néhány ügyes és gólerős játékosunk van, úgyhogy rendkívül fontos lesz a csapatvédekezés, és a sebesség, amit remélhetőleg mi fogunk diktálni. Nálunk az akut sérülteken kívül mindenki bevethető, szerintem a vasárnap-hétfői pihenő elég is volt a fiúknak, és a hat edzés alatt, amit keddtől csütörtökig abszolváltunk, fölkészültünk az ellenfélből és tudjuk, hogy mit szeretnénk. Elsősorban persze nyerni, de ha lehet, akkor jó, látványos és közönségszórakoztató játékkal, mert azt remélem, hogy a péntek esti mérkőzésre ismét többen jönnek szurkolni nekünk, mint ahogy hétről-hétre, meccsről-meccsre és győzelemről-győzelemre egyre nagyobb publikum előtt tudjuk megmutatni, hogy ez tényleg egy klassz kis csapat.

Következő mérkőzés

Debreceni EAC U23

Salgótarjáni KSE

Időpont később

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .