Kizárólag a játékosok és a hivatalos személyek lehetnek jelen a szombati mérkőzésen.
 
A Budafok elleni, múlt hét végi bravúros idegenbeli sikerét követően az NB I/B-s pontvadászat Piros-csoportjának 24. fordulójában a listavezető MAFC (1., 18-5) együttesét látja vendégül csapatunk. A Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban szombaton 18 órakor kezdődő mérkőzést a kosárlabda szövetség döntése értelmében a nézők kizárásával kell megrendeznünk. A részletekről Dániel Tamás adott rövid tájékoztatást.
– Bármennyire is fontos mérkőzést játszottunk és nyertünk meg múlt pénteken Budafokon, csak egészen röviden beszélek róla, mert nyilván sajnos, vannak fontosabb történések is – kezdte szokásos visszatekintő, beharangozó beszélgetésünket a mieink klubmenedzsere. – Úgy gondolom, hogy remekül fölkészültünk az ellenfelünk játékából és teljesen megérdemelten hoztuk el a két bajnoki pontot. Motiváltak, harcosak, gyorsak voltunk és elég határozottak védekezésben is. Ráadásul végre olyan játékvezetést kaptunk, ami színvonalas, minőségi munka volt. Gyakorlatilag nem lehetett észrevenni a sípmestereket a pályán, hagyták a csapatokat játszani, olyan mederben tartották a mérkőzést, ahol reális eredmény születhetett. Az idény egyik legösszeszedettebb játékát produkáltuk, amivel nagyot léptünk a biztos nyolcba kerülés felé, bár nyilván kérdéses, hogy egyáltalán lesz-e majd nyolc, meg lesz-e rájátszás.
– Egyelőre a kosárlabda szövetségben csak a szurkolók kizárásáról döntöttek. Melyek a szombati mérkőzéssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalók?
– Még én sem éltem meg ilyen helyzetet, hogy zárt kapuk mögött kelljen egy tétmérkőzést lejátszani. Ez egy teljesen új, és nehezen kezelhető helyzet, mert nyilvánvaló, hogy mindenkinek mindennel tele van a feje és nagyon nehéz a feladatra, a kosárlabdára összpontosítani. Egyértelmű, hogy nagyon súlyos a helyzet és el kell fogadnunk azokat az intézkedéseket, amiket hoztak és hoznak. Mellette viszont valami úton-módon a meccsre is koncentrálnunk kellene, és ha lehet, akkor meg kellene vernünk a MAFC-ot ahhoz, hogy matematikailag is bebiztosítsuk helyünket a playoff-ban. Az én véleményem az, hogy nem fog végigmenni a bajnokság, és nem csak a kosárlabdában, így most addig megyünk, ameddig tudunk. Ha új helyzet lesz, akkor annak ismeretében tesszük meg a következő lépéseket. A mostani mérkőzésről még annyit, hogy nagyon szigorúak a szabályok, gyakorlatilag csak a csapatok és a hivatalos személyek lehetnek bent, ezért arra kérjük a szurkolókat, hogy ne is jöjjenek a csarnokhoz, mert senkit nem fognak beengedni. Ellenben az önkormányzat és a REMEK Kft. jóvoltából Salgótarján Megyei Jogú Város hivatalos facebook oldalán egyenesben lehet majd látni a meccsünket.
– A körülmények ismeretében érdemes komolyabb esélylatolgatásba bonyolódni?
– Nem igazán, hiszen ebben a helyzetben csak az számít, hogy a játékosok milyen mentális állapotban lépnek pályára. A MAFC nyilván egy nagyon erős társaság, bajnoki címre törnek, de vertünk mi már meg igencsak erős ellenfeleket, így én azért azt szeretném, ha valahogy csak megvernénk a vendégeket. A hosszabban sérültjeinkre nyilván nem számíthatunk, de rajtuk kívül nagyjából mindenki egészséges és pályára tud lépni. Mindenkinek fura lesz így játszani, de valahol csak ez az életünk, úgyhogy megpróbáljuk megoldani ezt a feladatot is.

Következő mérkőzés

Vasas Akadémia

Salgótarjáni KSE

 2024. március 23., szombat, 18.30 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .