Helyenként lendületes, helyen-ként döcögős játékkal győzött csapatunk a MEAFC ellen.
 
Jobban kezdte a két bajnoki rivális sorrendben harmadik felkészülési találkozóját a Szabó-gárda, Sömenek Martin sorozatos találatainak köszönhetően a nyitó felvonás elején 9–4, majd a játékrész közepén 16–10 volt az állás a mieink javára. A folytatásban azonban Szollár Gergőnek is sikerült előkapnia egy ászt a talonból: a kisszünetet tizenhat ponttal keretbe foglaló Homoki Donát döntő érdemeket szerzett abban, hogy a második negyed derekára befogta, majd a félidő végére meg is előzte némileg megtorpanó együttesünket a Miskolc (40–42). A térfélcserét követően eleinte fej-fej mellett haladtak a csapatok, ám 45–46 után sikerült ritmust váltanunk, s feljavuló védekezésünknek, illetve a Sömenek-Nshimba-Bán-Karanfilovszki négyes találatainak köszönhetően, egy 22–9-es futást bemutatva, a záró periódus elejére tizenkét ponttal elhúztunk. A hátralévő időben a szakmai stáb már a fiataloknak is lehetőséget adott, s bár ezt kihasználva a vendéggárda a hajrában valamelyest közelebb lopakodott, csapatunk – az utóbbi két szoros vereségért visszavágva – összességében megérdemelt győzelmet aratott.
Együttesünk a tervek szerint legközelebb szombaton délután öt órakor lép pályára, ám hogy – a ceglédiek visszakozása után – ki látogat majd a fenti időpontban a városi sportcsarnokba, az egyelőre még a jövő titka.  
 
Felkészülési mérkőzés
Salgótarjáni KSE – MEAFC-Miskolc 81–74 (24–21, 16–21, 19–12, 22–20)
Salgótarjáni Városi Sportcsarnok, vezette: Fodor, Rácz Zs., Drenyovszki.
Salgótarján: Herendic 14, Molnár M. 5, Karanfilovszki 8/6, Joó 4, Sömenek 21/6. Csere: Bán 16/12, Nshimba 9, Hajdu 2, Csépányi 2, Monye M., Monye J. Edző: Szabó Zoltán.
Miskolc: Kozák M. 14/12, Orliczki 9/6, Kozák B. 5, Montai 9/3, Béres D. 2. Csere: Homoki 25/6, Gadus B. 3/3, Szekeres 4, Gadus F. 1, Ragályi, Asszú 2. Edző: Szollár Gergő.
 

Szabó Zoltán: – A héten többek között arról beszélgettem a srácokkal, hogy most már el kell kezdenünk agresszívan védekezni és gyorsabb, pontosabb támadásokat vezetni. Ennek tükrében kezdtük a mérkőzést, s az első öt-hat percben azt játszottuk, amit majd a bajnokságban is szeretnék viszontlátni. Ezután viszont, érthetetlen módon, sem védekezésben, sem támadásban nem voltunk már olyan hatékonyak. A második félidő nagy részében azután ismét visszatértünk a találkozó elején mutatott teljesítményhez, aminek köszönhetően végül sikerült megnyernünk a meccset.

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Ceglédi KE

 2024. március 31., vasárnap, 18.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .