Kiélezett meccsen, a hajrában ezúttal nekünk kedvezett a szerencse.

 

Több mint hét hónapos kényszerű pauza után vívhatott ismét hazai közönség előtt bajnoki találkozót a SKSE NB I/B-s csapata, amely a péntek esti idénynyitón éppen azt a BKG Príma Akadémiát fogadta, amely a csonkára sikeredett 2019/2020-as szezon során utolsóként tette tiszteletét a Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban. Mivel pedig a két rivális február végi összecsapását, egy utolsó másodperces találattal, a Nagy-legénység nyerte, a piros-feketéket a jó szezonkezdés reménye mellett ezúttal a visszavágás vágya is fűthette.
A felkészülési találkozókon is remek formát mutató Sömenek zsinórban szerzett öt pontjával a feldobás után a tarjániak rögtön kisebb lépéselőnybe is kerültek, igaz a mieink határozott kezdésére az ekkortájt főként Radoncic centerjátékára építő látogatók kisvártatva egy 7–0-s etappal feleltek. Ezt követően jobbára fej-fej mellett, váltott vezetéssel lépegettek a felek, a sok hibával tarkított játékész végén a Reizer-Radoncic-Szeleczki trió palánk alatti „ügyeskedése” némileg a BKG felé billentette a mérleget (15–20). A rövid pihenőt követően viszont hamar fordult a kocka: a bravúros megoldásokkal jelentkező Herendic vezérletével egy igencsak meggyőző, 16–4-es rohamot produkált, s a félidő utolsó öt percébe fordulva 31–24-re ellépett Szabó Zoltán alakulata. Ám a vendégek menetrendszerű időkérése alaposan kizökkentette remek ritmusukból a mieinket, olyannyira, hogy Molnárék erejéből a nagyszünetig hátralévő időben már csupán három pontra tellett. Ezzel szemben a sokkal jobban lepattanózó, s rengeteg második esélyből szerzett kosaruk mellett, egyszer-egyszer távolról is beköszönő akadémisták tizenötig jutottak, aminek köszönhetően a második húsz percre végül 39–34-es vezetéssel fordulhattak.
A harmadik periódust ráadásul zsinórban hét vendégpont nyitotta, aminek következtében máris kétszámjegyű hátrányban találta magát az ekkortájt igencsak sebezhetőnek tűnő tarjáni gárda. Csakhogy, noha a játékuk továbbra sem volt hibáktól mentes, a védekezésükön szigorító piros-feketék a folytatásban óriási hajtásba kezdtek a felzárkózás érdekében. Erőfeszítéseiket pedig a játékrész végére teljes siker koronázta, 19–4-es futásuk eredményeként ugyanis 38–49-ről az utolsó rövid pihenő előtti percekre immár 57–53-ra alakult a találkozó állása. Az ezúttal is csapatuk legjobbjainak bizonyuló Nagy fivérek a kisszünetet tizenegy ponttal keretbe foglalva próbálták ugyan meccsben tartani övéiket, Sömenek pontzuhatagával, Molnár labdaszerzéseivel, Herendic gólpasszaival és, nem utolsó sorban, Karanfilovszki ragyogó védőmunkájával azonban a mieink a záró felvonásban is sikerrel őrizgették néhány egységnyi előnyüket. S bár az utolsó két perchez érve ismét csupán egyetlen pont választotta el egymástól a feleket, Nshimba kulcsfontosságú dobásblokkolása és labdaszerzése, valamint a Molnár-Karanfilovszki páros három sikeres büntetője a végjátékban az SKSE javára döntötte el a felek közös hagyományaihoz méltó, nagy küzdelmet hozó meccset.
 
NB I/B, Piros csoport, 1. forduló
Salgótarjáni KSE – BKG Príma Akadémia 74–72 (15–20, 19–19, 26–20, 14–13)
Salgótarjáni Városi Sportcsarnok, 200 néző, vezette: Sallai, Gergely, Domán.
Salgótarján: HERENDIC 15/3, KARANFILOVSZKI 4/3, Bán 2, NSHIMBA 8/3, SÖMENEK 30/3. Csere: MOLNÁR M. 8, Joó 6, Hajdu, Bogatin 1. Edző: Szabó Zoltán.
BKG Príma Akadémia: NAGY BENEDEK 13/12, NAGY BOTOND 23/9, Buzás 5/3, Armaghani 6, RADONCIC 18. Csere: Reizer 5, Nagy S., Szeleczki 2, Halász. Edző: Dr. Nagy Ágoston.
Az eredmény alakulása. 2. perc: 5–0, 5. perc: 7–8, 9. perc: 14–20, 13. perc: 24–22, 16. perc: 31–24, 19. perc: 31–37, 22. perc: 34–46, 27. perc: 46–49, 29. perc: 57–53, 34. perc: 67–61, 38. perc: 71–70.
Kipontozódott: Reizer (36.).
 
Szabó Zoltán: – Mindenekelőtt gratulálok a csapatnak a győzelemhez. Nagyon jó ritmusban kezdtük a mérkőzést, utána azonban kicsit kapkodóvá vált a játékunk, amit kihasználva a BKG-nek sikerült egy jó szériát csinálnia. Nagyon sok támadó lepattanót engedtünk az ellenfélnek, amiből sok pontot kaptunk. Dolgozunk tovább, próbáljuk a hibákat javítani és hétről-hétre jobb teljesítményt nyújtani.
Dr. Nagy Ágoston: – Sajnos a második félidőben nagyon sok hibát vétettünk védekezésben, amit a találkozó elején sikerült jól megoldanunk, azt ekkor már nem. Rengeteg betörést engedtünk ellenfelünknek, akik jól használták ki lehetőségeiket. Hiába volt helyenként tíz pont fölötti előnyünk is és irányítottuk hosszú időn át a meccset, a végjátékban fordult a szerencse kereke, így végül a hazaiak örülhettek. Gratulálok nekik a győzelemhez! Sajnálom az elszalasztott lehetőséget, ugyanakkor remélem, hogy nekünk idén több vereségünk már nem lesz, és a Salgótarjánnak is már csak egy.

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Jászberényi KSE

2024. április 19., péntek, 16:30 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .