Zárt kapuk mögött rendezik csapatunk pénteki, törökbálinti mérkőzését.
 
 
Az NB I/B Piros csoportjának 2. fordulójában, pénteken 19.15 órától Törökbálinton, az MTK-Elite Basket vendégeként lép pályára együttesünk. Az összecsapás felvezetésében Dániel Tamás klubmenedzser volt segítségünkre.  
– A várt nagy küzdelemben dőlt el a két pont sorsa a BKG elleni szezonnyitó összecsapáson. Miként értékeli a múlt pénteki találkozót?
– Cseppet sem volt egyszerű, mert a szokásoknak megfelelően egy jó szerkezetű, összerakott és igen kellemetlen harcmodorú rivális érkezett hozzánk. A kezdésünkkel nem volt probléma, mert látszott, hogy átérzik a fiúk a meccs fontosságát, de aztán csak kijött az idény eleji forma, amit a vendégek ki is használtak. Többször el tudtak lépni, sőt már volt kétszámjegyű is a különbség, ami egyáltalán nem adott okot az optimizmusra, hisz azt tudtuk, hogy ez a meccs nem hoz majd gólparádét, inkább a védekezés fogja eldönteni az összecsapás sorsát. Éppen ezért a legfontosabb az volt, hogy ne roppanjunk meg, maradjon meg a tűz, még akkor is, ha nem mennek be a dobások, ha többször hibázunk, labdákat adunk el. Ez az akarat meg is maradt végig, és ha nem is tudtunk úgy támadni, ahogy szerettünk volna, de védekezésben helyrehoztuk ezeket a hibákat. Azt gondolom, hogy főleg a kinti dobások hiányoztak, mert a palánk alatt azért eredményesebbek voltunk, mert egyrészről jól tartottuk az ellenfél centereit, másrészről a pontjaink nagy része is onnan érkezett. A hibák ellenére egy nagyon jó kis mérkőzést játszottunk, és egy nagyon-nagyon fontos skalpot szereztünk. Biztos vagyok abban, hogy a BKG sok kellemetlen percet fog szerezni még az ellenfeleknek, és nagyon csodálkoznék, ha nem a mezőny első harmadában szerepelnének majd. Azért voltak kimagasló egyéni teljesítmények is, gondolok itt nyilván Sömenekre, Herendicre és Karanfilovszki fantasztikus védőmunkájára. Ezzel együtt egy csapatmunka volt, aminek a jutalma az első bajnoki győzelem.
– A Tiszaújváros ellenében pedig hétfőn az idei első kupasiker is megszületett.
– Ez a kötelező győzelem kategóriája volt, amiért igazán megszenvednünk sem kellett és nem is szenvedtünk meg. Közel sem nyújtottuk azt a teljesítményt, mint az idénynyitón, de így is magabiztosan jutottunk a Hepp Kupa következő körébe, a legjobb harminckettő közé. Itt egyébként a Gödi SE NB II-es csapatát kaptuk, akikkel november elejéig kell lejátszanunk a mérkőzést.
– A hét végén ismét bajnoki mérkőzésen kell helytállnia az együttesnek. Milyen mérkőzésre számít az MTK-Elite Basket ellen?
– Érdekes, hogy tavaly is egymás közelében volt a BKG és az MTK elleni meccsünk, mint ahogy most is. Ez talán ezért lehet fontos, mert hasonló játékerő és hasonló stílus jellemzi mindkét gárdát. Ebből következik, hogy én ugyanolyan kemény, harcos meccsre számítok, mint egy hete. Erős, határozott magas embereik vannak, akikkel mindig meggyűlik a bajunk, a kinti játékosok pedig gyorsak és igen jól céloznak távolról is. Ráadásul évek óta együtt játszanak, ami, tudjuk jól, ebben a sportágban nagy előny. Viszont, azt kell mondanom, mi is rendben vagyunk, kisebb sérülések ugyan színesítik a képet, de nagy problémánk nincs, mindenki hadra fogható. Sőt, a héten csatlakozott hozzánk Boinitzer Dávid is, aki nagy erősítést jelent, hisz mind mezőnyben, mind a palánk alatt tudjuk majd használni. Nyilván most még föl kell vennie a ritmust és bele kell őt illeszteni a csapatba, de nem gondolom, hogy ez nagy problémát jelent majd. Az érkezésével, azt kell mondanom, teljes a társaság, minden posztra van legalább két emberünk, s véleményem szerint a mezőny egyik legjobb szerkezetű társaságával rendelkezünk. Ebből adódóan minden mérkőzésen úgy lépünk pályára, hogy győzni akarunk, mert szeretnénk a bajnokság legvégén akár az érmek sorsába is beleszólni. Nyilván ez pillanatnyilag még terv, ehhez nagyon sokat kell dolgozni és nagyon okosan, koncentráltan, fogat csikorgatva meccselni. Én ezt várom Törökbálinton is, az MTK otthonában.

Következő mérkőzés

Debreceni EAC U23

Salgótarjáni KSE

Időpont később

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .