Szinte végig vezettünk, a hajrában mégis egy váratlan megmentőre volt szükségünk.
       
A BKG elleni győztes idénynyitót követően a pontvadászat második fordulójában ismét egy olyan gárdával futott össze Szabó Zoltán legénysége, amellyel szemben komoly törlesztenivalója akadt, a soros rivális, MTK-Elite Basket együttese elleni legutóbbi két találkozóján ugyanis nyeretlen maradt a péntek esti, törökbálinti összecsapáson immár a visszatérő Boinitzer Dávidot is a soraiban tudó tarjáni csapat. Amely remek, pattogós tempóban kezdte a zárt kapuk mögött rendezett meccset, s bár 4–11 után némileg alábbhagyott a lendület, a nyitó játékrész derekán csaknem ötperces (mezőny)gólszünetet tartó piros-feketék számára a negyedforduló táján ismét egy eredményesebb szakasz következett (18–24). A félidőig hátralévő időben azután hol visszaengedte, hol ismét hét-nyolc ponttal lerázta magáról vendéglátóját az ekkortájt főként Sömenek, Herendic és Bán találataival lépegető SKSE, végül a hazaiak egyik legjobbjának bizonyuló Jakab triplájával alakult ki az első húsz perc 38–42-es eredménye.
A játék képe a harmadik periódusban sem sokat változott, a tarjániak többször elléptek, a nagyot küzdő MTK viszont minduntalan felzárkózott. Az utolsó rövid pihenő előtt nem sokkal egy Bán, Karanfilovszki és Herendic kosarai által fűtött 12–2-es roham eredményeként a piros-feketék már 56–45-re is vezettek, ám a záró felvonás közepére a 10–4-es válaszcsapást bemutató Horváth-tanítványok újra látótávolságba kerültek (55–60). A következő percekben azután valóságos büntetőpárbajjá alakult a meccs, melyből, úgy tűnt, a szabaddobásaikat biztosabb kézzel értékesítő vendéglátók kerülnek ki győztesen. Az SKSE gondjait tetézte, hogy a finishez közeledve előbb a csapat egyik legjobbja, Herendic, majd a másik irányító, Molnár is kipontozódott, s a vendégoldalon mutatkozó átmeneti zűrzavart kihasználva a törökbálinti alakulat, az utolsó két percbe fordulva, 66–65-re fordított. Ekkor azonban előlépett az addig is nagyon hasznos munkát végző, ám a ponttermelésben nem különösebben jeleskedő Nshimba, aki gyors egymásutánban bevarázsolt két demoralizáló triplájával a mieink imént még válságosnak tűnő helyzetét alaposan megjavította (66–71). S bár némi izgalom még a legvégére is maradt, ha nem is minden gond nélkül, de két pontot a lefújásra is megőrzött előnyéből az új idényt ezáltal két minimális különbségű sikerrel nyitó Szabó-csapat.

 

NB I/B, Piros-csoport, 2. forduló
MTK-Elite Basket – Salgótarjáni KSE 69–71 (16–18, 22–24, 12–14, 19–15)
Törökbálint, zárt kapuk mögött, vezette: dr. Szakáll, dr. Varga Z., Borgula.
MTK-Elite Basket: JAKAB P. 16/3, JUHÁSZ 11/3, Dobos, HEGEDŰS 12/3, Takács A. 2. Csere: Horváth Barnabás 10/9, Farkas S. 6/6, Láncos 7, Nagy Sz. 5/3, Bagi, Spiriev. Edző: Horváth Balázs.
Salgótarjáni KSE: HERENDIC 18, Molnár M., KARANFILOVSZKI 5/3, NSHIMBA 13/9, SÖMENEK 18. Csere: Joó 2, BÁN 12/6, Hajdu 1, Bogatin 2, Boinitzer. Edző: Szabó Zoltán.
Az eredmény alakulása. 3. perc: 4–11, 6. perc: 13–13, 12. perc: 18–24, 18. perc: 30–38, 24. perc: 43–44, 28. perc: 45–56, 35. perc: 53–60, 39. perc: 66–65.
Kipontozódott: Herendic (36.), Molnár M. (37.), Nagy Sz. (37.).
 
Horváth Balázs: – Gratulálok a salgótarjániaknak, megérdemelten nyerték meg a mérkőzést. Mi ismét egy olyan találkozót buktunk el, ami egy labdán múlt, nagyon sajnálom a vereséget, viszont a csapat ma egy teljesen másik arcát mutatta, mint két héttel ezelőtt. Innentől kezdve ennek a mentalitásnak és győzni akarásnak kell a kiindulási alapnak lennie. Még egy, de nagyon fontos mozaikot kell a helyére tenni és jönni fognak a győzelmek, ami újra meg fogja adni a csapat önbizalmát.
Szabó Zoltán: – Egy nagyon nehéz pályán sikerült győznünk, amihez gratulálok a csapatnak, viszont ismét előjött az a hibánk, hogy amikor kicsit megroppanthattuk volna az ellenfelet, akkor nem tudtunk eljutni még dobásig sem. Védekezésben most nem voltunk olyan élesek, mint egy hete, viszont nem hagytunk annyi második esélyt az ellenfélnek. Dolgozunk tovább, a jövő héten egy fontos meccset játszunk Nyíregyházán, amire igyekszünk megfelelően felkészülni.

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Jászberényi KSE

2024. április 19., péntek, 16:30 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .