A pécsi akadémisták elleni is teljes erőbedobásra lesz szükség a győzelemhez.
 
Múlt szombati, MAFC elleni sikerét követően szerdán ismét hazai pályán szerepel Szabó Zoltán alakulata, amely a Piros csoport 3. fordulójából pótolt mérkőzésen a NKA Pécs (9., 1-3) együttesét fogadja. A Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban 18 órakor kezdődő összecsapás felvezetésében Dániel Tamás klubmenedzser volt segítségünkre.  
– Sokáig szorosan alakult, ám végül simának tűnő, húszpontos sikerrel zárult a MAFC elleni múlt szombati találkozónk. Ilyen összecsapásra számított?
– Azt hiszem, mondhatjuk, hogy pontosan úgy zajlott a mérkőzés, ahogy előre gondoltuk, hisz tudtuk, hogy a MAFC-nak jócskán vannak bajai, de azt is tudtuk, hogy nem az a társaság, amelyik feltartott kézzel lép pályára. Így egy nagyon jó színvonalú, harcos meccs zajlott a negyedik negyed elejéig, amikor egyértelműen kijött az erőnléti különbség, illetve, hogy lényegesen több bevethető játékosunk van. Ezzel együtt jó volt látni a vendégek fiataljait, akik megpróbálták menteni a menthetőt, de egyrészt a nagyobb tudás és a nagyobb erő az a mi oldalunkon volt, ráadásul néhány igen jó teljesítmény is kicsúszott nálunk. A különbség reális is, meg nem is, de azt gondolom, hogy ennyi most van is a két társaság között. Fontos volt, hogy ne egy fogcsikorgatós végjátékba menjünk bele, mert most elég sűrű a programunk és szombat-szerda-szombat-szerda-szombat ütemben lépünk pályára. Ez a találkozó kell, hogy növelje az önbizalmunkat is, segítsen pontosítani a játékainkat és adjon erőt olyan játékosainknak is, akik egyelőre adósak maradtak a tőlük elvárható teljesítménnyel. Mindenkire szükségünk van, mert nehéz sorozat előtt állunk.
– Ennek a bizonyos sorozatnak a következő állomása egy újabb hazai találkozó lesz. Mi dönthet a pécsi akadémisták elleni mérkőzésen?
– Igencsak huszáros vágással került a Piros csoportba a nyáron a Rétgéber Akadémia NB I/B-s férfi csapata, de ha ez így működik, akkor miért ne? A bajnokság előtt már tudtuk, hogy nem a futottak még kategóriában akarnak szerepelni, erre egyrészt a magas szintű utánpótlásképzésből lehetett következtetni, ami náluk folyik, másrészről láttuk az erősítéseiket is, harmadrészt pedig az eddigi eredményeik is ezt igazolják. Nem mondok újat azzal, hogy ismét egy nehéz meccsre számítok, egy kellemetlen ellenféllel szemben. Biztos vagyok benne, hogy küzdeni fognak negyven percen keresztül, de most is azt tudom mondani, mint a MAFC ellen, hogy az erő talán velünk van, meg valószínűleg a nagyobb játéktudás is. A kérdés, hogy mit tudunk majd ebből kihozni, mert most már igazán jó lenne egy olyan markáns kezdés, ami hamar eldönti a találkozó sorsát. Ahogy említettem bíztató volt több játékosunk teljesítménye is, ami jó alapot adhat, de az lenne az igazi, ha az eddig szundikálók is felriadnának. A mi erőnlétünkkel nem hiszem, hogy gondot okoz ez a szerdai meccs, hogy ilyen közel van a másik két bajnoki is, ezért elvárom a fiúktól, hogy teljes erőbedobással szálljanak be a meccsbe és magabiztosan gyűjtsük be az újabb győzelmet.

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Jászberényi KSE

2024. április 19., péntek, 16:30 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .