Hullámzó játékkal is magabiztosan gyűjtöttük be a kötelező győzelmet.
 
Idei utolsó bajnoki mérkőzésükön az inkább a jövő, mintsem a jelen csapatának számító, várhatóan ebben a szezonban is a Piros-csoportban maradásért küzdő PVSK-Cargate együttesét látták vendégül a visszatérésük óta lejátszott négy összecsapásuk közül hármat sikerrel abszolváló tarjániak, akik a csütörtök esti találkozó első perceiben még inkább csak „kóstolgatták” tehetséges fiatalokból álló riválisukat. A nyitó negyed derekához közeledve azonban az addig csupán egy-egy duplát és triplát jegyző piros-feketék alaposan felpörgették támadógépezetüket, s 10–9 után, egy hét játékos aktív közreműködésével kivitelezett 18–7-es részhajrával, hamar tíz pont fölé növelték előnyüket. A félidő hátralévő részében azután hol beleerősítettek picit, hol meg visszavettek a tempóból a mieink, s utóbbi időszakokat ügyesen kihasználva a Bíró-Carev kettősnek a nagyszünetig sikerült látótávolságban tartania övéit (44–35).
A térfélcserét követően ugyan valamivel élénkebben kezdtek a pécsiek, ám a nagy kedvvel és eredményesen játszó Boinitzer által levezényelt 9–0-ás SKSE-roham a harmadik negyed közepe táján immár egy igen megnyugtató, 55–39-es hazai vezetést eredményezett. Bár az első húsz percben szinte tarthatatlannak bizonyuló Carev, Karanfilovszki szorításában, ekkor már korántsem fickándozott annyira, a szimpatikusan küzdő Rab-gárdának az utolsó kisszünet előtt még egyszer sikerült visszajönnie tíz pontra. Ezzel azonban, mint kiderült, el is fogyott a látogatók szinte minden puskapora, így a záró felvonásban már az addigiaknál lényegesen egyoldalúbban alakult a csata. A látványos kosarakat szerző Joó révén gyorsan húszegységnyire hízott a különbség, míg a hajrában Molnár és Hajdu találatai állították be a 89–61-es végeredményt. Fölényes sikerével Szabó Zoltán legénysége megerősítette dobogós pozícióját, s bizakodva várhatja a pontvadászat januári folytatását.
 
NB I/B, Piros-csoport, 13. forduló
Salgótarjáni KSE – Pécsi VSK-Cargate 89–61 (26–16, 18–19, 19–14, 26–12)
Salgótarjáni Városi Sportcsarnok, zárt kapuk mögött, vezette: Horváth Cs., Domán, Kruk.
Salgótarján: Herendic 7/3, KARANFILOVSZKI 4/3, Bán 7, NSHIMBA 11/3, Sömenek 10. Csere: JOÓ 9/3, MOLNÁR M. 14/3, BOINITZER 14/3, Hajdu 6, Bogatin 7/3, Csépányi. Edző: Szabó Zoltán.
Pécs: BÍRÓ L. 11, CAREV 20/12, Erdei 3, Riskó 2, RÁTVAY B. 15. Csere: Mándity M. 6/6, Marjanovics 2, Bor, Kovacsevics 2, Lakatos P. Edző: Rab Gyula.
Az eredmény alakulása. 4. perc: 5–5, 8. perc: 20–14, 15. perc: 35–23, 18. perc: 37–31, 22. perc: 46–39, 25. perc: 55–43, 29. perc: 59–49, 35. perc: 72–53, 38. perc: 85–58.
 
Szabó Zoltán: – Gratulálok a srácoknak az első és a negyedik negyedben mutatott játékhoz. Amikor csapatként, egymást kiszolgálva tudtunk kosárlabdázni, akkor nagyon szép dolgokat csináltunk támadásban, ez mutatkozott meg az említett két játékrészben. Védekezésben ugyanakkor még mindig nem vagyunk elég agresszívek, sokan fault nélkül akarják lejátszani a meccseket. Lesz min dolgoznunk az ünnepi szünetben, hogy a hibákat a januári kezdésre kijavítsuk és próbáljuk minél jobb helyen befejezni a bajnokságot. Köszönöm a srácoknak az eddigi munkájukat, a klubvezetésnek pedig azt, hogy ebben a nehéz időszakban is biztosította számunkra a megfelelő hátteret, s bízom benne, hogy nemsokára már szurkolóink is újra velünk lehetnek. Mindenkinek kellemes ünnepeket, egészségben és sikerekben gazdag, boldog új évet kívánok!
Rab Gyula: – Látszott a mérkőzésen, hogy nem ugyanazokért a célokért küzd a két gárda. Egy élcsapattal találkoztunk ma és a harmadik negyedtől, ahogy csökkent a koncentráció, fáradtak a lábak, egyre több hiba csúszott a játékunkba. Gratulálok a Salgótarjánnak és boldog karácsonyt kívánok minden sport- és kosárlabdabarátnak!

Következő mérkőzés

Debreceni EAC U23

Salgótarjáni KSE

Időpont később

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .